Šta je novo?

Lenovo Y 570 problem sa Windows Experience Index-om

casperskinet

Cenjen
Učlanjen(a)
14.03.2011
Poena
154
Kako da nateram Windows 7 64bit da pri sopstvenom testu sa ocenjivanjem Windows Experience Index-om koristi Nvidia GT555M graficku kartu koju laptop ima, a ne integrisanu intel-ovu?

Nije to neki problem, obzirom da sve igre uredno prepoznaju i koriste nvidia gpu, ali mi je prosto neverovatno da windows u svom testiranju to ne cini.

Ako neko ima neki predlog rad sam da pokusam.

:)

sta ce ti to? ionako to nicemu ne sluzi, i moj laptop sa nvidia kartom i optimusom pa windows test vidi samo integrisanu karticu ;P
Btw napisi koju rec o tom laptopu , razmisljam da ga uzmem :D

LENOVO
IdeaPad Y570 59303889 Intel-Core i7-2630QM 2.0GHz 4096MB 750GB DVDRW 15.6'' LED WXGA FreeDOS
Ja sam mu dodao jos 4GB rama i radi sjajno, od igara sam testirao
1. Call of Juarez The Cartel - sve na maximumu
2. Dead Island - Sve na maximumu, mada tek nakon svih patcheva, posto je postojao neki bug u igri
3. Deus Ex Human Revolution - sve na maximumu sem AA koji je na edge AA.
4. Hard Reset -sve na maximumu
5. GTA IV - high- very high, view i detail distance kao i venchile density na 94-100 Ne moze sve na very high zbog toga sto graficka ima samo 1GB rama.
6. Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad - sve na maximumu
7. Warhammer 40.000 Space marine - sve na maximumu
8. Crysis 2 u dx10 radi na ultra, sa dx11 na extream, glatko, a sa high resolution pack gubi frame rate pri skokovima sto se moze resiti gasenjem blur-a i mozda extream podesavanjima umesto ultra.

a kakve su temperature masine? da li se ugreje povrsina (tastatura i palmrest) kad igras duze vreme na njemu?
koje su neke stvari sto ti smetaju na laptopu, nesto negativno? :)

Jedino sto mi se ne svidja je ekran, tj. ugao gledanja nije na zavidnom nivou, no to mi je stvarno jedina zamerka.
Bacih se na testiranje, evo ovako, Crysis 2 pokrenut, temperatura cpu ne prelazi 79 stepeni, a gpu 80 uz pravljenje opsteg rusvaja na ulicama grada. :)

Aham, to su lepe temperature :p
a kuciste od gore jel se greje? jel toplo na dodir? tastatura i palmrest da li se greju i ako da gde najvise i koliko?:D

Tastatura i palm restovi su mlaki, nemam neku primedbu na taj deo, a i sa donje strane je ok. Prethodno sam imao macbook pro koji se grejao ko zmaj, i mogla su se jaja prziti na njemu sa donje strane posto je bio ceo od aluminijuma, tako da je ovaj laptop sto se tice toga po meni stvarno mlak. :)

Aj ako te ne mrzi baci jos jedan test, skini furmark i prime 95 i oba ih drzi jedno sat - dva, da bi testirao stabilnost i max temp koju dostize u ova dva testa :p
Oba programa su po 3 mb i free su :p
takodje skini HWInfo pa vidi da'l procesor throttluje :p

btw jel si dobio torbu na poklon i 8gb usb?

http://www.lenovodotour.com/sr/offers/promo/

ako se ne dobija u radnji kontam da odes na DO TOUR karavan na uscu sto ce biti sad sa racunom i da ces dobiti torbu i flesh od 8giga :p

Poslednja izmena:
Dobar lap top, samo mi se ne svidjaju ove temperature, trebalo bi da su malo nize u full loadu

Koja je cena ovog laptopa, mislim za koliko ste ga nasli? Im eager to buy it

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

U nedelju u Big bangovoj prodavnici u Uscu mi je prodavac pricao o nekom kontroleru punjenja i trosenja baterije na ovom lap-topu. Nesto kao drzi na 50% dok god mu ne kazesh drugachije. Jel zna neko neshto o tome?

U nedelju u Big bangovoj prodavnici u Uscu mi je prodavac pricao o nekom kontroleru punjenja i trosenja baterije na ovom lap-topu. Nesto kao drzi na 50% dok god mu ne kazesh drugachije. Jel zna neko neshto o tome?

ja sam imao y560 i na njemu je bila varijanta da se baterija napuni do 80% kako bi se produzio radni vek baterije, sad ne znam sta su novo izmislili za y570 ali verovatno da je moguce :D

ajde vlasnici bacite neke informacije, razmisljam se izmedju ovog lenova i K53SV

Postoji opcija u njegovom software-u za power menagement, da se optimizuje za cesce koriscenje na bateriji ili za cesce koriscenje na punjacu kako bi se produzio zivotni vek baterije. Ako koristite cesce laptop na punjacu on ce puniti beateriju do 50%. Cena moze i za manje od 72.000.

gde ima za manje od 72.000?

reci mi kakvi su tvoji utisci o sarkama? jel ti se cine kvalitetnim? jer je y560 bio potpun promasaj sto se tice sarki sto sam licno iskusio xD

Poslednja izmena:
Sarke su ok, nisam nesto fasciniran u poredjenju sa mojim macbook pro, ali ne mogu reci da su lose. Trenutno ga imas u EMMI-ju za 708 eura, a ja sam ga nabavio po dilerskoj ceni za nize pare preko uvoznika.

jel tajna koja je dilerska cena? :D da i meni nabavis jedan xD
kod kog uvoznika ? P*NSOFT?

Vrh Dno