Šta je novo?

Lenovo Vibe X2

• Začetnik teme Začetnik teme obgup
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

obgup

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2004
Poena
610
Pozdrav prijatelji,

kupujem telefon u Mts-u, vidim da je u ponudi, pa me interesuje da li ga neko ima...

Prevashodno me interesuje kvalitet izrade, nisam imao prilike da ga vidim uzivo.

Deluje mi kao solidna kupovina u toj visoj mid-range klasi zbog interesantanog dizajna i koncepta (sa raznoraznim dodacima tipa ext. baterije i zvucnika), sto ga definitivni izdvaja iz mase trenutno dostupnih uredjaja (bar u Mts-u)...

Taj model je i meni zapao za oko zbog dizajna. Međutim, kad sam video na modelu A806 kako izgleda Lenovo UI, totalno sam se razočarao.

Može da se nabavi za nekih $280 kod kineskih preprodavaca (plus carina i PDV), tako da nisam siguran koliko je dobra kupovina u MTS-u (uz Miks XL je 27k din. uz ugovor na 2 godine). Jedino ako potpisuješ neki još jači ugovor pa da ga uzmeš za manje para...

+1 za UI. Pogledaj kakav UI imaju noviji Lenovo telefoni (mislim da pocinje od KitKata i za starije, valjda se to zove Vibe UI). Nekima je OK, ali ako nisi medju njima previse ce ti smetati 🙁

UI ko UI, bitno mi je da ne stuca, sminka mi nije toliko znacajna...

Ono sto sam video po review-ima ne izgleda lose, stavise ima stvari koje mi se svidjaju (ne postoji app. drawer npr.).

Doduse podrska developera je tanka, tj. nepostojeca trenutno, nema nesto ni user review-a po netu... Neko i mora prvi da povuce nogu😀

Skoro je tek izasao (oktobra), a nije neki poseban model za koji se jure reviews pa da ima. Zato je i u ponudi MTSa! (oni su tu da ciste lager neradnicima koji uvezu ono sto ne mogu da prodaju 😀)

Kad smo kod ovog telefona, da li je neko probao CU varijantu? (X2-CU, dual SIM, ne X2-EU single SIM koji je u MTSu?)

Pogledao sam pre koji dan EtoTalk video, na kojem se odlicno vidi da stvarno radi Dual SIM Full Active, a ne neki kvazi kao kod 99% telefona koji tvrde da imaju DSFA.

Gotovo sam siguran da je kod Lenovo telefona u pitanju dual standby varijanta...

Isto tako, taj firmware poseduje, cini mi se, samo engleski i kineski interfejs...

Preskupi si telefoni kod operatera. Stvarno nema smisla uzeti telefon pod ovim uslovima. Potpuno su obesmislili kupovinu telefona uz paket.

Gotovo sam siguran da je kod Lenovo telefona u pitanju dual standby varijanta...
Kod X2-CU ne:
https://www.youtube.com/watch?v=MUjVTJFYDco
Bas je DSFA. Zato i pitam da li neko bas taj model (NIJE model iz MTS i WW/H) probao. Ima ga na oglasima, sasvim OK cena.
Po slikama i klipovima mi se cini da ima istu stvar sa displejem kao i P780, a koja mi se ne svidja uopste (jako svetlo bas sa strane).

Isto tako, taj firmware poseduje, cini mi se, samo engleski i kineski interfejs...
And the problem is... what? 😀

Uh, baš sam bio ubeđen u suprotno...

Ni jedan review, koji sam čitao nije naglašavao taj feature, koliko se sećam, a koji ga čini mnogo interesantnijim za kupovinu!
Makar i onome ko ne zna engleski i kineski jezik[emoji1]...

A što se tiče displeja, pozadinsko osvetljenje probija oko tastera što mi ne smeta preterano, jer bez toga bi, za moje pojmove bio savršen - boje, kontrast, oštrina su stvarno odlični!

Uh, baš sam bio ubeđen u suprotno...

Ni jedan review, koji sam čitao nije naglašavao taj feature, koliko se sećam, a koji ga čini mnogo interesantnijim za kupovinu!
Pa da, vecina reviewa verovatno ne koristi CU verziju 🙂

A što se tiče displeja, pozadinsko osvetljenje probija oko tastera što mi ne smeta preterano, jer bez toga bi, za moje pojmove bio savršen - boje, kontrast, oštrina su stvarno odlični!
Kakav je ekran na ovom nasem modelu barem, u poredjenu sa recimo P780? (verovatno je ekran isti i na CU modelu)
K900 ima bolji displej od P780 npr., ali X2 je cini mi se u rangu P780?
(nije problem sto probija kod tastera, ja ne volim sto se tacno na ivicama ekrana vidi primetno svetlije, bas kao da probija svetlost (ispod samih dugmadi home/back/menu, ali se i na ekranu pomalo vide) jako tipicno za dosta LED backlighta)

BTW, model kod nas nije LTE? (CU model jeste)

Ne znam kakav p780 ima displej, mada vidim da je 720p, tako da, bar što se oštrine tice, X2 (1080p) je tu bolji (barem na papiru)...

Sad sam malo zagledao, probija delimično i po ivicama ekrana, mada je vidljivo tek na jačim nivoima osvetljenja, dok se oko tastera primećuje i na minimumu.
Naravno, primećuje se samo na tamnoj pozadini, i u uslovima slabijeg amb. osvetljenja...

Nasuprot tome, na jakoj dnevnoj svetlosti, vidljivost je izuzetna, što je meni, recimo, bitnije (ima super bright mode koji baš nasvira brightness)...

Postoji LTE podrška i u EU verziji!

Kakvi su utisci o ovom telefonu nakon nekog vremena? Znam da je par ljudi sa foruma uzelo...

Sestri se baš dopao i naručila bi ga sledeće nedelje, ja sam sumnjičav zbog softvera.

Ja sam zadovoljan, ako zanemarim povremene ispade u vidu freez-a, koji je totalno nasumičan.
Čekam update, pa ako se nastavi probaću sa drugim launcher-om.
Baš smara nekad...

Izašao je update fw-a pre neki dan, koji uz onaj od pre nekoliko nedelja, značajno popravlja ono što je bila najveća mana ovog telefona - kamera.
Auto fokus je sada daleko precizniji, algoritam za obradu primetno umereniji, pa su fotke dosta prirodnije...
Ovo mi je, čini mi se, 6. fw update od kupovine telefona, i svaki je poprilično uspešno unapredjivao upotrebljivost software-a...
Sve pohvale proizvodjaču, nema šta!

Pozdrav svima, od juce sam vlasnik ovog telefona. Moze li mi neko napisati kako se root-uje ovaj telefon. EU je verzija telefona.

Nazad
Vrh Dno