Šta je novo?

Lenovo Vantage

booby

Poštovan
Učlanjen(a)
08.03.2023
Poena
50
Pokusavam da direktno skinem Lenovo Vantage app kao sto drv. mogu da se skinu, ali je nigde nalazim.
Ne znam da li je ona univerzalna za sve lenovo LT ili je pak po modelu, ako jeste treba mi za TB g7.
Zamolio bih za direktan link.

Da pitam i ovo,
LT ce biti stalno prikljucen na struju (na bateriji ce se retko koristiti), sta treba uraditi-mislim kako treba podesiti u aplikaciji punjenje/prazjenje baterije da ne bi degradirala ista?

Poslednja izmena:
Nasao sam ovo, ne znam da li je to taj Vantage ili ne?
Skinuo zip i uopste mi nije jasno kako se instalira.

Ja sam na win 10 skinuo vantage instalirao i podesio bateriju na 80%.Sad imam win11 na istom laptopu,baterija je i dalje na smart punjenju.I odrzava 80% punjenja.Postoji li neka veza sto je ranije bio instaliran vantage?

Hvala na odgovorima,
Da li se odavde skida
da li mora registracija kod MS za to ili ne?

Kako da ja to skinem preko fona, mozes mi dati direktan link?

Ja sam na win 10 skinuo vantage instalirao i podesio bateriju na 80%.Sad imam win11 na istom laptopu,baterija je i dalje na smart punjenju.I odrzava 80% punjenja.Postoji li neka veza sto je ranije bio instaliran vantage?
Da, upisuje se u bateriju limit, mora kroz Vantage da se resetuje.

Znaci nije Win11 regulisao bateriju,vec vantage na predhodnom win10?

Vantage promeni to u BIOSu, što ti inače nije dostipna funkcija. Kada hoćeš da poništiš, moraš opet preko Vantage

Da li je Vantage jako bitan za odrzavanja baterije?
Postoji li drugi nacin da se kontrolise odrzavanje baterije?

Da li je Vantage jako bitan za odrzavanja baterije?
Postoji li drugi nacin da se kontrolise odrzavanje baterije?
Можеш ручно, искључиш кад дође до 80-90%.
Повремено калибришеш и празниш до 10-20.
У свакодневном раду пуниш око 4-50 посто до око 80-90.
Имаш неки програм за Winwear level, провери. Кад је нов батерија је око 103% (није грешка у куцању)
Не знам који јер користим Linux

Можеш ручно, искључиш кад дође до 80-90%.
Повремено калибришеш и празниш до 10-20.
У свакодневном раду пуниш око 4-50 посто до око 80-90.
Имаш неки програм за Winwear level, провери. Кад је нов батерија је око 103% (није грешка у куцању)
Не знам који јер користим Linux
Ovo sa iskljucivanjem je poprilicno lose ako ga koristis na punjacu jer nabijas cikluse baterije

Ovo sa iskljucivanjem je poprilicno lose ako ga koristis na punjacu jer nabijas cikluse baterije
Па и није.
Циклусе не набијаш него скраћујеш циклус не дозвољавајући да се батерија много празни или превише пуни.
Пробај ти на свом лаптопу како мислиш да треба па јави резултате

Svako ukupno praznjenje i od vise puta od 100 posto je jedan ciklus tako da to sto pises nije tacno

Pisao sam vec na drugoj temi, iz mog iskustva baterija mnogo više strada od starosti nego od broja ciklusa. Tako da šta god da radite kad ostari nema pomoći...

Па и није.
Циклусе не набијаш него скраћујеш циклус не дозвољавајући да се батерија много празни или превише пуни.
Пробај ти на свом лаптопу како мислиш да треба па јави резултате
И уместо целог циклуса ти потрошиш пола. Најбоље је држати батерију на 50%, напајање увек прикључено и тако се батерија троши минимално.

Stari LT, koji je isto bio i sad je stalno na kablu,
LT sam gasio na 38-42% ispraznjenosti bat., vadio bat., odlagao je na hladnom i tamnom mesto na mesec dana.
Nakon mesec dana, zakacim je na laptop, dopunim ga ugasenog do 100% (tj.dok lampica ne pozeleni) i tada ga palim i trosim do 40% i jos jednom ponovim ciklus, te je nakon toga odlozim na 30 dana.
Nesto razmisljam, da li bih smeo da otvorim LT (pitam sto se garancije tice) isklj.kabilc od bat.i radim isto kao sa starim LT, tj.na mesec dana je prikljucim i uradim dva ciklusa dopuniavanje/ praznjenje, ili pak serendam?

И уместо целог циклуса ти потрошиш пола. Најбоље је држати батерију на 50%, напајање увек прикључено и тако се батерија троши минимално.
Опет наглашавам пробај ти тако на свом лаптопу па јави како се троши батерија. Па ћу и ја да се укључим са резултатима код мене па нек процени читалац шта је боље.

Super je kad se elektronika brine o bateriji.
Ali,posle vise godina sigurno ce opasti kapacitet.
Kako god je trosio,povremeno joj pusti da potrosi struju i napravi ciklus.Nije dobro kad baterija miruje.

Stari LT, koji je isto bio i sad je stalno na kablu,
LT sam gasio na 38-42% ispraznjenosti bat., vadio bat., odlagao je na hladnom i tamnom mesto na mesec dana.
Nakon mesec dana, zakacim je na laptop, dopunim ga ugasenog do 100% (tj.dok lampica ne pozeleni) i tada ga palim i trosim do 40% i jos jednom ponovim ciklus, te je nakon toga odlozim na 30 dana.
Не треба ти пуњење до 100%. Много је. И на мобилним су ограничили пуњење до 80% ради уштеде. Пуњењем стално до 100 деградираш батерију.
Nesto razmisljam, da li bih smeo da otvorim LT (pitam sto se garancije tice) isklj.kabilc od bat.i radim isto kao sa starim LT, tj.na mesec dana je prikljucim i uradim dva ciklusa dopuniavanje/ praznjenje, ili pak serendam?
Батерија највише пропада од не коришћења.
Не исплати ти се да тако радиш са батеријом. Најбоље да батерију једном до два пута недељно користиш. Видећеш нпр кад напуниш на 90%, за седам дана (кад упалиш поново батерију) може бити 75% или 70%. Зато и користиш да се батерија не би потпуно испразнила и да тако стоји што штети батерији. Зато су нове батерије око 103% капацитета па док се прода доћи ће до 100 ако падне мало капацитет

Poslednja izmena:
Ne tripuj se... na osnovu mnogooooo primeraka koje sam video ovo apsolutno nema veze... video sam sve od toga da su držali baterije u fijoci dok je još moglo do onih koji kače punjač samo kad im se laptop oglasi na 5% da će da se gasi. Ma nebitno, sve to utiče sa 20%, a godina proizvodenje sa 80%... bukvalno 3 godine stara baterije je već propala sve da ima 0 ciklusa...

имам лаптоп из 2021. који је стално накачен на пуњач, пуњење лимитирано на 50% уз помоћ алденте програма, минималан број циклуса и батерија је као нова. Напредовала је технологија батерија, не може се поредити са онима од пре 15 година. Ја сам написао оно што стручњаци за батерије говоре, то шта сте ви држали у фиоци је друга ствар.

^izvuci battery report to ti je komanda u windowsu
  1. Open Start.
  2. Search for Command Prompt, right-click the top result, and select the Run as administrator option.
  3. Type the following command to create a battery report on Windows 11 and press Enter: powercfg /batteryreport /output "C:\battery_report.html"

имам лаптоп из 2021. који је стално накачен на пуњач, пуњење лимитирано на 50% уз помоћ алденте програма, минималан број циклуса и батерија је као нова. Напредовала је технологија батерија, не може се поредити са онима од пре 15 година. Ја сам написао оно што стручњаци за батерије говоре, то шта сте ви држали у фиоци је друга ствар.
Vrlo malo, neko moje iskustvo je da je sredinom 2000, dakle pre oko 20 godina u ThinkPad baterija trajala oko 3 godine i oko 800-1200 ciklusa pre nego padne na oko 60% kapaciteta, kada je realno neupotrebljiva ili oko 3 godine starosti, dok skoro 20 godina kasnije tj. danas vidjam baterije koje izguraju i 1000-1400 siklusa sa padom na 60%, nažalost godine su i dalje veći problem i 3 godine stara je uglavnom već na ovih 60% manje vise, nevezano za cikluse...

PS. Ovo nije nikakav naučni metod, već moje iskustvo...

Poslednja izmena:
Koja je razlika izmedju Lenovo Vantage i Comercial Vantage?
Moze li Comercial Vantage da regulise punjenje/praznjenje baterije?

Mislim da odavno samo jedan ima?
Razlika je bila administracija za Business korisnike.

Vrh Dno