Šta je novo?

Lenovo S60

I sam video u Uscu juce. Mada beli ima sjajnu platiku, sto se meni ne svidja, u odnosu na sivi izgleda bas plasticno i jeftino, to je moje misljenje.
U svakom slucaju, kupio sam telefon u ww za 25k dinara, dobar je. Kamera je CMOS, pretpostavljam da je sony senzor, ali nemam dokaz. Fabricka aplikacija dosta komresuje slike, tako da savetujem da se koristi Google Camera aplikacija. Ostalo je ok, mada meni tu i tamo zna da zabaguje osvetljenje, sto je mozda zbog neke aplikacije. Uradio sam factory reset, sad je kao ok.
Komentari poput, baterija se ne vadi su smesni, jer sta ima da vadim bateriju, to nisam radio na ni telefonima gde moze :) Dobra je, chipset je stedljiv pa traje dovoljno. Sto se mene tice, ok fon i preporuka za kupovinu. Braca kinezi su ga uradili pristojno.

Odlican telefon, ja prodao sivi pre nekog vremena i sad kao da uzmemo beli ali supruga ipak izabrala sivi:).
Ja sam jako zadovoljan telefon, odmah update na 5.0.1 i sve radi kao podmazano.Ja sam kamerom i vise nego zadovoljan pored fabricke koristim i procapture.Baterija mi izgura dan, cak i 1,5 dan nonstop net, dva mail naloga, slikanje, viber, forum cesto.

Jel neko zna da li će biti 5.1? Vidim po netu neke objave od pre skoro 2 meseca ali ja ne dobijam ništa. Moje iskustvo je da mi je bolje radio na kitkat-u.

Imam, da tako nazovem, problem sa osvetljenjem, sve je pocelo tako sto sam stavio neku crnu pozadinu. Od tada se cudno ponasa. Npr. kad ga otkljucam, bude skroz smanjeno osvetljenje, i ako je slajder za osvetljenje na maximumu. I uradim factory reset, kad ono isto. Primetim da telefon dinamicki radi osvetljenje, i pogeldam na netu, kad ono jeste. Zale se ljudi na nekim tabletima na ovaj problem.

I na Lenovo forumu je prijavljen ovaj problem, i na drugim telefonima. Izgleda da je pocelo sa Lolipopom.

Ja sad gledam na zeninom novom s60 i sve radi lepo, na starom je uvek bila crna pozadina.Uvek sam slikam nesto skroz crno i to drzim kao pozadini :).

Zanimljivo..

Pre factory reseta mi se ovo desavalo vise puta dnevno, bas je smaralo. A sada, za par dana, od kada sam uradio reset i pokrenuo Google launcher, desilo mi se jednom i to nakon sto se iskljucio zbog prazne baterije. Tako da sada ovo kao radi relativno ok, recimo tako.

U vezi osvetljenja displeja sto sto sam gore pominjao... Vec neko vreme radi najnormalnije, mislim da ima veze sa neko izabranom temom ili nekim screen lock-erom.

odlicno, zna i sad sve radi kako treba.
Moj supruzi baterija traje po 2,5 dana, ona je osrednji korisnik 15-tak poziva, malo poruka, vibera i net samo po potrebi.

Jedno pitanje: da li postoji model i sa jednom i sa dve sim kartice? Naime sa dve kartice sam video, a video i sam kod drugara da ima na onoj fiokici zatvoreno mesto za onu nano karticu, pa pretpostavljam da postoje obe verzije? Ako postoje, koja bolje radi?

Nisam nigde video, niti cuo da ima Lenovo s60 sa jednom karticom.

Na mts telefonu, na nalepnici koja stoji na ekranu, stoji slika gde se vidi samo sa jednim simom nacrtano na ulosku gde se stavja kartica. Na drugom telefonu, koji sam video licno, na toj nalenici su nacrtane dve kartice. Ova fioka iz mts-a gde stoji kartica, onaj deo gde stoji nano kartica, stoji lim, tj zatvoreno je, pa ne mozes da stavis karticu

Nisam se sretao sa time jos, bas cu da pitam u mts-u kad budem prolazio pored neke poslovnice.

Meni je krivo što sam uradila update na 5.0.2 navikla sam na stari i sad mislim da mnogo ružno izgledaju postavke, a ne mogu da ih promenim. Više ni pozadinu na porukama ne mogu, izgled kalendara je grozan, isto tako i kalkulatora. Baš sam se pokajala :(

Puče staklo na sinovom S60 jutros, a prs'o je izgleda i digitajzer, ne rade mu tasteri ispod ekrana. Ispao mu na laminat sa nekih 40 cm. Koliki račun da očekujem za popravku? Čisto da znam otprilike, da me ne ogule više nego što treba...

Ovlasceni servis Pro Mobi, a cena verujem da ce biti oko 80e.
E sad mozes da porucis sam iz Kine i zamenis u nekom lokalnom servisu.

Taj Pro Mobi je daleko najgori servis sa kojim sam imao iskustva.

Ja imam bas drugacije iskustvo, dva Microsoft telefona sam reklamirao i oba su resena za manje od 7 dana i to uspesno.Jednom zamenjena ploca, a za drugi izdata potvrda.Prijatelj reklamirao Tesla Tablet i isto reklamacija resena za 9 dana sto nije mnogo.

S4 menjana baterija, telefon vracen izgreban. Note 4 2x odbijena reklamacija a telefon pun problema. I pritom im je neki sef ekstremno neljubazan i los za saradnju.

^ Ja imam sve pohvale za ProMobi servisni centar u Nišu. Samsung i Nokia telefoni se uglavnom servisiraju u toku dana ili bude gotovo sutra (ako neophodni deo nema na lageru). Tesla tableti se servisiraju u roku od 2 dana.

Kontaktiraću ih svakako, ali 80€ mi je baš nešto puno, ni sam telefon ne vredi mnogo više od toga. Na Aliju sam video prednje zastitno staklo sa digitajzerom za 9-10$, samo nisam siguran kakav je kvalitet. Pretpostavljam da bi zamena u nekom lokalnom servisu bila još najviše 2000, ako ne nadjem neku varijantu kod nas do 5-6 k, biće varijanta sa Alijem. Sve lokalne servise koji nešto vrede sam zvao i niko ne može da nabavi deo.

Poslednja izmena:
Onda ću verovatno okušati sreću sa naručivanjem digitajzera sa Alija. Sačekaću još da vidim šta će mi Pin (oni su uvoznik) odgovoriti, pisao sam im da ih pitam gde da nabavim originalan deo.

Oni su distributeri, skoro pa sam 100% siguran da ce da te upute na servis pro mobi.Probaj servis da kontaktiras mozda i nije bas kako sam ja napisao, mozda je povoljnije.

Nazad
Vrh Dno