Šta je novo?

Lenovo P780

Iion tebi izgleda nisu sve koze na broju ili ti neko gadno drma kavez. Ili ne znas da citas ili ne mozes da zapamtis ono sto si procitao cim izvrces tudje reci. Ako posedujes doticni model telefona i ako si zadovoljan sa njim meni je drago kao i vecini kojima radi odlicno. Telefon ima manu ne svi ali ima manu upravo ova koju ja imam evo na primer sada imam pun domet na obe kartice

ali ti nije garant da kad otkljucam opet telefon imati domet, imam tri telefona u kuci i samo sa lenovm varira domet.
Na ugasenom forumu android srbija je bilo dosta zalbi na isti problem. Na ruskom Lenovo forumu cak je i objasnjeno u cemu je problem
http://lenovo-forums.ru/topic/6849-lenovo-p780-проблемы-сигнала-сотовой-сети-аппаратное-ре/
Ni ja ni ti nismo ni reper ni merilo kvaliteta.
Drugo telefon mi nisu zamenili kako si napisao nego u ponedeljak kupujem drugi, a ovaj tada nosim na reklamaciju, prodavac ce traziti od servisa povracaj novca tacnije zamenu za drugi telefon u istoj vrednosti koliko je placen i pitanje je dali cu ista uraditi.
Isti telefon samo verzija od 4GB je bila takodje sa istim problemom zamenio je moj Zet tako da nije jedan nego dva samo u mom okruzenju.
Problemi koje sam ja imao sa telefonom su sledeci
Sistem 4.2.1 pucanje veze nakon 15 sek razgovora: Pozoves sagovornika i posle 15 sekundi ga ne cujes nista a veza i dalje uspostavljena. Problem se resavao tako sto prekines vezu i ponovo pozoves.
4.4.2 variranje signala uz povremene prekide signala, sagovornici se ponekad zale da cuju mutirajuci glas.
Ostale funkcije mu odlicno rade.
Ne vidim zasto me nazivas hejterom ako iznesem cinjenicno stanje sa mojim telefonom? Glupo bi bilo da precutim ovakav vid problema jer sam mesecima citao razne forume u potrazi za resenjem samo da ne nosim telefon u servis.
Telefon sam kupio da ga nosim bar 2.5 godine a ne da ga menjam posle 7 meseci.
Ako si toliki fan ovog modela i ne smetaju ti ove mane evo ja cu prodam telefon za 120E upola manje nego koliko kosta i da ga ne nosim u ponedeljak na servis telefon je star 7 meseci i jos je u garanciji godinu i tri meseca dobices uz njega i orginalnu fotrolu ovo je moj telefon i fotrola
https://www.youtube.com/watch?v=Rw-JDJgIaQs&list=UUiMRhXVQMvls83_MK50NKpw
i jednu silikonsku navlaku takodje novu sa jos jednom rezervnom folijom za ekran,
https://www.google.rs/search?q=sili...KONSKA%2BFUTROLA%2BZA%2BLenovo%2BP780;440;330.
Ovo su moja iskustva sa ovim modelom i nemam vise nameru da se sa bilo kom prepucavam oko pisljivih telefona. Ako ti ponuda odgovara javi se ;)

Poslednja izmena:
Jel ima neko ideju sto mi telefon gasi signal dok je ugasen ekran/zakljucan? Cim se ukljuci telefon vraca se i signal, doduse posle par desetina sekundi.

Wi-Fi , GPS i blutut mogu da se gase zakljucavanjem ekrana ima podesavanje u power manageru za ustedu baterije. Kod tebe je ocigledan problem kao sa mojim telefonom ako je GSM u pitanju. GSM Signal ne sme da gubi nikako u bilo kom tezimu telefon da se nalazi. Ja sam moj telefon zbog toga odneo u servis jer za mene to nije normalno, poslali su mi poruku da će ga popraviti u zakonskom roku, jos je u servisu model sa 8GB

Sh@rance posle koliko vremena, od kad si kupio, je poceo da ti se javlja taj problem?
Imam tel.oko mesec dana, do sada nije imao taj problem, zanima me ako pocne da se javlja posle koliko vremena koriscenja mogu da ga ocekujem.
Ne mogu skroz da protumacim onaj ruski forum, problem je hardverski?

Ne mora da znaci da će se to tebi dešavati. Od samog početka sam imo problem sa njim. Ali zadnjih dva meseca je baš zezao. Još mi je telefon u njihovom servisu, javiću vam koja je vrsta kvara, kada ga budem preuzeo. Tel kupljen u avgustu 2014.

Da li neko ima ovakav problem i sta bi bilo resenje:
Kad snimam video ton ne snimi nego se cuje sam jednolicna buka, to se desava sa bilo kojom kamera aplikacijom ukljucuci i default app. Kad resetujem tel. Onda snima kako treba, ali opet posle nekog vremena ponovo ne snima ton kako treba, takodje jedna traka videa je crno bela.
Imam inst.whatsapp, viber, chrome… od nekih „tezih“ aplikacija, nisam nista menjao na sistemu
Tel je kupljen preko pandawilla

Verovatno ti neka aplikacija zabaguje mikrofon. Mozda Viber. Probaj bez njega.

Jel ima neko ideju sto mi telefon gasi signal dok je ugasen ekran/zakljucan? Cim se ukljuci telefon vraca se i signal, doduse posle par desetina sekundi.

Ovo lici na softverski problem tako da proveri sve aplikacije dok ne nadjes onu koja ti blokira signal dok ti je telefon zakljucan. Hardveru nije bitno da li ti je telefon softverski zakljucan ili ne.
I ne slusaj Saranceta, problem koji on ima ti nemas, jer je vezan iskljucivo za njegov primerak a ne za ceo brend, samo tesko to moze da shvati.

Majstore vidim da znas da pises, a pitanje je dali znas da citas? Ako znas da citas onda si mogao da procitas i probleme koje sam ja imao sa svojim telefonom, a ne da lupas napamet. Ono sto meni nije normalno kako se telefon ponasa vecini je normalno. Vezujes se za telefon i brend mnogo emotivno kao da ti je rodjeno dete. Sto se mene licno tice ovaj model telefona kao i sam brend Lenovo me vise ne dotice promenio sam telefon i brend tako da uzivaj u svom aparatu. ;)
Telefon mi je jos na popravci posle ide na dobos, upravo zbog tih sitnica koje tebi i drugima odgovaraju.

Sve u redu, svako ima pravo na svoje misljenje. Nemam nikakvu emotivnu vezanost za stvari, ljudima kojima treba pomoc pokusavam da pruzim istu, kao sto i ponekad meni zatreba. Kada se javi neko sa problemom, na osnovu tvojih postova bi mogao da shvati da ce za svaki primerak imati probleme koje ti imas, a to nije tacno, i to nije pomaganje nego suprotno.
Ono sto sam i napisao je da ne shvatas da te probleme koje ti imas, mi ne da ne dozivljavamo kao normalne, vec ih nemamo....tj. tebi je zapao neispravan primerak, nama nije. Tvoji problemi nisu klasicni problemi sa dometom koji ima ovaj model.

I to je moje misljenje, na bazi mnogo promenjenih brendova, i iskustva da primerci koji su meni kao novi dopadali neispravni ne treba vezivati sa celim brendom, posto sve ove masinice koje se prodaju su poluproizvodi tehnickih uredjaja od pre 20ak godina po pitanju kvaliteta izrade. Misljenje da sa Nokiom, Samsungom, HTC-om ili LG-om, ti ne moze zapasti neispravan primerak je samo obicna dogma, neiskustvo, i mit koji se razbije promenom po desetak uredjaja svakog brenda i sokom kako je moguce da brendiranu masinu koja kosta preko 300 eur je potrebno posle mesec dana odneti u servis?

Naravno da svaki brend ima skart primerak, to ti je ono pun dzak pi**i i jedan K***c pa kakve si srece. Ja sam lepo napisao da je kod nas u Srbiji za 29990 din koliko sam ga ja platio u Win Winu best buy telefon. To sto sam ja imao na telefonu nikako ne mora da znaci da ce i drugima da se desava.
Dzidza bidza moze da uradi hard reset telefona da ne inastalira ni jednu aplikaciju i da nosi tako telefon par dana da vidi dali je do neke aplikacije, ja nikada u zivotu nisam cuo da ima neka palikacija koja ti gasi GSM signal, sem avionskog rezima i gasenje u sim manageru ali to moras rucno da odradis.
Telefon sam video kod Zeta (muza od rodjene sestre) odusevio se sa aparatom i otisao u win win i kupio ga, licno ne poznajem vise nikoga sa tim modelom telefona. I ja i zet smo promenili telefone upravo zbog istih problema on je imao 4GB verziju ja 8GB.
Evo napisacu jos jednom sta se meni sve desavalo i to samo sa GSM signalom:
- Verzija sistema 4.2.1 losiji signal i kada pozoves nekoga nakon 15 sek. veza i dallje uspostavljena ali ne cujes sagovornika.
kada kazem losiji signal uporedjivao sam ga sa Alkatelom OT 997 ista mreza ista prostorija Lenovo jedva namakne jednu dve crte Alkatel pun domet.
- Verzija sistema 4.4.2 Losiji signal, ponekad i gubitak mreze, pucanje mreze tacnije totalni gubitak, prekidi razgovora kao na 4.2.1 sistemu ali veoma veoma retko.
Potpuno isti simptomi kao i kod dzidza bidze zakljucam telefon izgubim mrezu otljucam telefon vrati mi mrezu.
Sagovornici se ponekad zale da me cuju kao robota(glas mutira), verovatno zbog loseg signala.
Desavalo mi se da mi je pun domet na obe kartice neko me pozove i odmag nakon uspostave veze signal se sroza na jednu ili ni jednu crtu tako da sagovornika cujem u prekidima, odmah nakon prekida veze signal se vraca na pun domet.
Nekada je radio i potpuno normalno bez ikakvih problema.
Sve ostalo mi je radilo Dobro, samo GSM je pravio probleme bar meni. Posto obavljam u toku dana dosta telefonskih poziva ovo mi je bas bas smetalo.
Onda listajuci gomilu iznostranih foruma u potrazi za resenjem samo da ne nosim telefon u servis vidim da i u inostranstvu imaju potpuno iste probleme kao i ja
Teo se moze procitati na ruskom forumu
http://lenovo-forums.ru/forum/164-lenovo-p780/
ili na xda-developers
ne postoje dzabe 15 vrsta modema koji je ubacuju u ovaj telefon.
Nakon svih mogucih proba ipak sam na karaju odlucio da ga odnesem na reklamaciju, otisao u Win Win gde sam ga i kupio izneo problem sa telefonom i po savetu prodavca u zahtevu sam naveo povracaj novca. Isto tada sam kupio drugi telefon jer Srpskim serviserima ne verujem, evo prodje 23 dana ne zovu da jave sta je sa telefonom.
Odgovor koji sam dobio u Win Winu je da su imali mnogo reklamacija na telefon lenovo P780 i da od septembra 2014 godine samo taj model telefona ne porucuju vise nego su prodavali stare zalihe.
To je sto se tice mog i zetovog telefona, vise ne poznajem nikoga sa istim modelom pa ne mogu da pricam.
Sto se tice dzidza bidze neka uradi hard reset pa nek didi dali ce ga opet zezati.
Ja kada bih poklonio telefon sinu on bi bio prezadovoljan jer njega problemi sa GSM signalom ne zanimaju on bi bio prezadovoljan sa telefonom.

Poslednja izmena:
***, mozda se nasem trzistu, po obicaju, padaju losiji primerci.

Mada za tu cenu ja nikako ovaj telefon ne bi nazvao bestbuy, sta vise nazvao bih ripoff :)

Mislim da si u pravu, inace, jer vidim da su cene na KP toliko niske, i da ima podosta ponuda, da prosto nisam hteo da prodajem svoj (mom ne fali nista, ali mi trenutno Samsung S3 Duos vise odgovara, primarno zbog SAMOLEDa), vise mi se isplati da ostane rezervni kad mi crkne telefon neki, sto ce se sigurno desiti :D

Moguce da je i meni poceo da pokazuje simptome,
isao sam u megamarket i pogledam na tel, nisam primetio da je zadnjih pola sata telekom ispao iz dometa, a u drugoj kartici je ok full domet. Nakon reseta je proradio i telekom.
Kakva su iskustva sa reklamacijom na Pandawillu? Vidim na drugoj temi da je neko uspeo da vrati prodavcu na Aliexpress, doduse uz povuci-potegni, da li je neko reklamirao na Pandawillu nakon par meseci od kupovine i kako je proslo? Inace platio sam Paypalom, ako tel. krene potpuno da otkazuje, kao sto je Sh@rance opisao, da li bi bilo bolje da trazim refund od Paypala sa objasnjenjem da mi je poslat fabricki falican tel.?

U svakom slucaju bih se resavao Lenova, kakvi su Alcatel modeli? Vidim da ima u radnjama u Srbiji sa garancijom po cenama koje nisu preterane, ako poredim sa ostalim brendovima, bar je takav moj utisak,
kako se pokazao sto se tice kvaliteta izrade i trajnosti?

I ja imam problem sa padom mreže.
Telefon je radio besprekorno 6 meseci, a onda je mreža počela da pada, sa 4 crte, na jednu, pa se signal izgubi skroz na desetak minuta. Pri tome, nikad se ne zna kada će se desiti, nekad radi ceo dan bez problema, a onda mi prekida razgovore, ljudi me ne čuju i sl. A živim u Beogradu i uvek je signal bio najjači mogući.

Telefon je u garanciji, ali šta ako zapucam na Banovo Brdo i baš se desi da tamo sve bude u redu??

vidim da je još neko imao potpuno isti problem, a neko mu odgovorio da se updateom rešava stvar.
ja nisam apdejtovala ništa od dana kupovine. na šta se misli i da li to da uradim?

Ne pomaže tu ništa sem servisa. Ja sam imao tih problema sta mu nisam radio i dzabe, dobro je moj telefon i izdrzao do servisa jer sam nekoliko puta hteo da ga razbijem.

Poslednja izmena:
pa jesi li ga na kraju popravio? jel radi sada? jel bio isti ovaj problem?

Isti simptomi. Jos je kod njih evo tacno mesec, ne zovu jos. Videću u ponedeljak da odem do njih preterase sve mere. Mada ja sam digao ruke od njega kupio sam drugi telefon tako da ću njega staviti u oglase čim ga preuzmem. Tačno žalim svaki dinar sa kojim sam ga kupio.

vidim da je još neko imao potpuno isti problem, a neko mu odgovorio da se updateom rešava stvar.
ja nisam apdejtovala ništa od dana kupovine. na šta se misli i da li to da uradim?

Nakaci se na WiFi mrezu i u settings ili opcije, pod kvrcicom system izaberi about phone i tu imas opciju za system update.
Kad zavrsis bekapuj sve slike i fajlove na karticu, kontakte na google i uradi factory data reset....u settings/system/backup&reset

Poslednja izmena:
Evo najsvežijih vesti, upravo sam dobio SMS, da mi je reklamacija usvojena i da mi je odobrena zamena uređaja, da se javim najbližoj maloprodaji i uzmem drugi uređaj u istoj vrednosti. Tačno je mesec dana bio u servisu upravo zbog reklamacije na GSM signal. Tako da te priče o softveru okačite mačku o rep, definitivno ovaj model ima neki problem.

Pokazao si nista i dalje... samo tvrdis na osnovu tvoje reklamacije da je problem do modela sve vreme.

Ja sam povratio svoj uložen novac upravo za moj model, a vama želim svu sreću sa vašim modelima, definitivno me više ništa ne veže za ovu temu tako da uživajte u P780 ;)

Ja sam povratio svoj uložen novac upravo za moj model, a vama želim svu sreću sa vašim modelima, definitivno me više ništa ne veže za ovu temu tako da uživajte u P780 ;)

Ne znam ni zbog cega te je cekanje reklamacije vezalo za ovu temu, za serijsku gresku koja je vezana za sve primerke jednog modela ne bi nikad realizovao garanciju, a posto jesi, to samo govori ono sto ti i ovde svi ljudi govore da je problem samo do tvog primerka

Kako ne bi? AKo je serijska greska tu mora da ostvari garanciju (barem ako ta greska onemogucava neko bitno funkcionisanje)

Kako ne bi? AKo je serijska greska tu mora da ostvari garanciju (barem ako ta greska onemogucava neko bitno funkcionisanje)

Ako je uocena serijska fabricka greska modela, isti se povlaci iz prodaje, i javno se obavestavaju kupci da svi mogu reklamirati svoj telefon bez objasnjenja. I to prvo krene od proizvodjaca pa na dalje u lancu prodaje, i to se do sada nije desilo.

Kada sam gore pomenuo serijsku gresku modela, nisam mislio na fabricku gresku, nego na problem koji je vezan za ovaj telefon koji neko ovde tumaci kao fabricki, a to je nesto losiji domet zbog aluminijumskog kucista, i na tu cinjenicu se garancija ne moze realizovati. To se ne vezuje za cest i potpuni gubitak dometa u centru grada, i ukoliko se to desava to je onda samo fabricki problem sa tim primerkom, i u tom slucaju se garancija priznaje.

Nije ti ovo auto industrija pa da proizvodjac mobilnih telefona objavi gresku i da povuce konkretan model iz prodaje. Jos pogotovo Lenovo koji je kinez samo sto eto ima poznatije ime.
Mozda je ovo jedan od "prvih" modela koji je izisao sa trake i mozda je ta "prva" serija felericna. Zato se uvek kaze da treba preskociti odmah kupovinu novih telefona cim izidju. Jedino je Apple javno rekao u vezih iP6+ da se pojedini uredjaji mogu iskriviti, i da ce isti biti zamenjeni.
Npr ja sam imao Nexus4 koji je imao problem i sad ga ima kod brata, da kad je ukljucen wifi telefon se ponekad sam iskljuci, Jedina opcija je da se ne drzi wifi stalno ukljucen. Pisao sam o tom problemu ovde jos pre jedno dve godine, a na netu nije samo moj uredja imao taj problem. Naravno da updejt firmwarea nije pomogao, evo cak ni lolipop.

Nazad
Vrh Dno