Šta je novo?

Lenovo P780

Predji na kitkat, jer se onda te dvije interne particije objedine... Je li ti to verzika od 4gb?

Da, od 4gb verzija. Koja je procedura za stavljanje KitKat-a? Mob je rutovan, imam TWRP i kad skinem instalaciju (722mb) sta dalje?

Poslednja izmena:
Dalje instrukcije ce ti dati neko drugi jer ja nijesam root-ovao, a update sam odradjivao OTA...

Inace da li ste probali da runtime promijenite sa Dalvik na ART? Generalno, trebalo bi da doprinese boljem radu uredjaja... Primjenjivo je na svim android uredjajima koji imaju kitkat...

Ljudi sa zvaničnog Lenovo foruma preporučuju da se koristi Dalvik.

Da, od 4gb verzija. Koja je procedura za stavljanje KitKat-a? Mob je rutovan, imam TWRP i kad skinem instalaciju (722mb) sta dalje?
Ne mozes da updatujes ota kad imaš costum recovery.
Miskim da ces morati preko flash toola za tvoj mob.

Naravno da mora preko FlashToola ako ima TWRP ali i KK mora biti rađen za apdejt preko FlashToola.

Posle ovog zadnjeg 700 i kusur MB updatea, telefon mi radi fluidnije ali se trajanje baterije prilicno skratilo. Nema ni 2 dana na bateriji (3h SOT) a ista je vec pala ispod 65%. Uradio sa factory reset i kalibraciju baterije ali nema pomoci. Pre updatea telefon je predvidjao oko 100h endurancea kada sa skine sa punjaca a sada oko 65h.

Daj mu malo vremena, nakon par ciklusa praznjenja i punjenja sve ce da se vrati na normalu...

Kojim CWM-om za P780 mogu da odraim battery stats wipe? (ne radi mi se full factory reset, smoren sam vise time:))
TWRP nema opciju koliko vidim, a cini mi se da ni CWM nije imao koji sam ranije stavio.

Zar nije dovoljno uraditi kalibraciju iz Power managera?

Njet, meni nista ne menja. Luduje mi indikator, od toga da stoji na 1% nekoliko sati, do toga da se napuni 50% za 5 minuta ;)

Jel moze jedna pomoc Telefon mi je abdejtovan na zadnju verziju radi odlicno zadovoljan sam jedino dve stvari koje ne mogu da sazvacem na ovom telefonu je onaj odvatni Lenovo Launcher taj problem sam resio juce sam kupio na pley prodavnici Nova Launcher Prime za 4$ full verzija i sad mi totalno odgovara. Taj problem sam resio sa launcherom.

Ono sto ne znam sta da instaliram i da promenim temu kada me neko zove i kada pozivam uzasna je i ne mogu da se naviknem na nju tacnije mislim na ovo

Jel moze pomoc sta isntalirati da ovo promenim i da bar lici kao sto sam imao na staroj verziji sistema 4.2

Kupio sam telefon i WinWin-u i polse otprilike mesec dana su mi se pojavili mrtvi pikseli na displeju, telefona sam odneo na reklamaciju. Posle dve nedelje je vracen sa reklamacije gde je navedeno da je zamenjen displej. Kad sam upalio telefon kuci video sam da na njemu nista nije ni radjeno jer su isti mrtvi pikseli tu. Ponovo sam ga odneo u radnju i poslao na reklamaciju i trazio zamenu telefona, na sta su mi polse nedelju dana iz servisa odgovorili da je zahtev idbijen. Posle krace rasprave sa prodavcima u WinWin-u telefon je uz tesku muku ponovo poslat na servis jed displej ponovo nije bio servisiran. Telefon nema nikakvih tragova ostecenja, niti bilo kakve ogrebotine, broj mrtvih piksela je veci od tri.

Da li neko od vas imao slicnih problema? I sta vi mislite da radim ako mi ponovo telfon bude bio vracen ne popravljen sa srevisa?

Poslednja izmena:
Imam ovaj telefon od aprila i pratim sve u vezi njega na par foruma i nisam čuo da je neko imao problema sa mrtvim pikselima.Ne znam,možda si treba da kontaktiraš PIN pošto su oni ovlašćeni servis.

Iz WinWin-a salju u Alti, uvek prvo dobijem obavestenje od njih porukom, pa me za jedno par dana zovu iz ranje da dodjem po telefon.

Onda ne znam šta da ti kažem,mada te ništa ne košta da nazoveš PIN i objasniš im problem.

Pa što ne upališ telefon tamo pred njima i pokažeš im da ništa nije rađeno? Ako ništa drugo ulikaj ga pre i pa im pokaži. Na kraju ako ni to ne uspe ostaje ti da se naganjaš preko udruženja potrošača ili da pretiš tužbom.

Iz WinWin-a salju u Alti, uvek prvo dobijem obavestenje od njih porukom, pa me za jedno par dana zovu iz ranje da dodjem po telefon.
Iz WinWin-a šalju u ovlašćeni servis - PIN servis. Alti te samo obaveštava da je telefon prosleđen na servis.
Kontaktiraj direktno PIN i objasni da im se telefon šalje već treći put.
WinWin ne može da ti da nov telefon dok to ne odobre iz PIN-a.

Svaki ovlasceni serviser bi morao da primi uredjaj na popravku, bez obzira da li ga donese trgovac ili krajnji potrosac.

Ćao ljudi,

Uskoro mi stiže ovaj tel sa nillkin maskom na zaklapanje pa imam dva pitanja za vas.

1.Da li ona ima funkciju screen on-off, ako ne ako neko od vas ko ima takvu može da mi ubaci u inbox link za to da naručim
2.Koja je najbolja varijanta trenutno za ovaj telefon da se instalira ako mi treba neki balans brzine/baterije..još nisam siguran koji ću sistem imati jer mi stiže iz usa tel ali voleo bih da ne lutam sa raznim update-ovima pre nego sto nadjem onaj koji je najbolji..vi koji više pratite verovatno znate koja je opcija optimalna iako pretpostavljam da su mišljenja različita..za mene je dva dana baterije i više nego dovoljno jer sam navikao na pola ili i manje sa xperia p sonijevom.

Hvala unapred i verovatno ću kad telefon stigne imati još koje pitanje za vas iskusnije ;)

Ja nijesam bjezao od ota update-a i jako sam zadovoljan. Na 4.4.2 sam, uz Apex Launcher jer po defaultu dobijas Lenovo launcher koji meni ne odgovara jer nema app drawer...

Okej, znači samo update-ujes redovno kroz neku zvanicnu aplikaciju ili telefon, pretpostavljam..nema nekih magija? I skines taj apex launcher free ili full verziju i to je to.

Ja sam azurirao preko telefona, ota. I da, Apex nadjes i instaliras, nudi jako puno opcija...

Ja sam rutovao telefon ubacio sam neki pec za photo call ID posto to nema na 4.4.2, izbrisao lenovo launcher i kupio pa pley prodavnici full verziju nova launcher za 4$ i telefon radi kao sat plus mi izbacuje slike pozivaoca na displej :)

Ćao ljudi,

Uskoro mi stiže ovaj tel sa nillkin maskom na zaklapanje pa imam dva pitanja za vas.

1.Da li ona ima funkciju screen on-off, ako ne ako neko od vas ko ima takvu može da mi ubaci u inbox link za to da naručim
Ja imam orginal Lenovo masku i ima funkciju screen on-off

Jedna pomoc za sve one koje nervira nekoliko stvari u vezi 4.4.2 sistema. Uzasno me je nervirao Lenovo launcher koji sam dobio abdejtom sa 4.2.1 na 4.4.2 i sto umesto slike pozivaoca izbacivao zamuceni wallpaper. Pomoc sam dobio na AS forumu telefon mi radi sad kao sat. Ono sto mora da se uradi je da se rutuje telefon to je prosto kao pasulj. Celokupno uputstvo sam procitao ovde i po njemu rutovao telefon
http://forum.xda-developers.com/lenovo-p780/help/rooting-tutorial-kitkat-t2835605
Cela operacija je smesna i traje par minuta a dobijate mnogo.
Odmah nakon toga sam kupio Nova launcher prime
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher.prime
Imate i besplatnu verziju ja sam se odlucio da je kupim i da bude full
Posto je telefon rutovan i instaliran drugi launcher instalirao sam i ovu aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jumobile.manager.systemapp
i pomocu nje sam deinstalirao onaj odvratni lenovo launcher kao i jos par sistemskih aplikacija tipa Lenovo wather i onaj lenovo security
Sa tom deinstalacijom telefon osetno radi brze i bolje.
Ostalo mi je jos da resim problem one odvratne call teme tj kad zoves nekoga i kada te neko zove. Svi znate da nece da izbaci sliku pozivaoca i izgleda ovako

tacnije kod mene izgleda ovako
kad ja zovem broj ne izbacuje sliku nego samo zamuceni wallpaper

Instalirao sam ovaj pec
http://lenovo-forums.ru/topic/7324-lenovo-p780-патчи-и-доработки-kit-kat/page-11#entry247910
Photo full screen
Zip fajl prebacite na SD karticu u telefon ugasite telefon iztovremeno drzite volume i + i - u isto vreme i drzite dugme za paljenje pojavice nam se TWRP koji ste dobili rutovanjem telefona i idete na instal i dobijate ovo

dobijate full screen sliku pozivaoca ako imate njegovu sliku u kontaktu
Telefon je sad bas opitimizovan kako meni odgovara radi mnogo bolje. Sve moze da se uradi kako korisniku odgovara. Ona fabricka Lenovo varijanta je totalno usrana mnogo je lepse izgledao na 4.2.1 sistemu. Mada sa ovim imate najnoviju verziju sistema i optimizaciju kako vama odgovara.
Nadam se da sam nekom pomogao jer sam se ja bas mucio da ga optimizujem, po meni 4.4.2 i sta je on doneo vizuelno mi se nista nije svidelo da sam vise puta razmisljao da se vratim na 4.2.1

Poslednja izmena:
Sh@rance, hvala na uputstvima... Meni slika u dialer-u nije bila problematicna u poredjenju sa launcher-om... Apex mi je legao fantasticno... U svakom slucaju super uputstvo za root i osralo...

Evo zagrizao i ja da predjem na KitKat, najvise zbog spajanja dve particije, jer imam 4GB model, pa je pocelo da bude tesno.

Pokajao sam se. Osim nekoliko dobrih sitnica, telefon mi radi mnogo sporije. Naviknut na to kako je leteo na JB, desava mi se da po nekoliko puta tapnem na komandu, misleci da nije registrovao... Vizuelno mi novi sw uopste ne svidja.

Zbog vasih slucajeva sa baterijom sam se najvise neckao, jer to mi je jedan od glavnih razloga za nabavku ovog telefona. S obzirom da sam to sve juce odradio, jos je rano da donosim sud. Nisam siguran da li je kalibraciju odradio nocas kako treba, punio sa sa 15% do 100%, ali mislim da me je jutros sacekala poruka Failed. :smash: Ipak, imam utisak da mi se nesto brze trosi baterija.

Ovo go*no za sigurnost ne mogu da ubijem, iako je neko napisao da moze. Pretpostavljam da moze ako se rutuje telefon.

Ne mkras da root-ujes samo isprati uputstvo... Disable, notifications off i to je to...

Nazad
Vrh Dno