Šta je novo?

Lenovo N100 TY0FGCD

• Začetnik teme Začetnik teme topuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Intel Core 2 Duo T2250(1.73GHz), 1GB, 80GB Sata, 15.4` WXGA (1280x800) VibrantView, DVD-RW, Intel GMA 950 Grafika, Bluetooth, FingerPrint Reader, Windows Vista Home Basic

Ovo je laptop koji bih uzeo. Cini mi se da ima jako dobar odnos cena/performanse. Grafika me zanima samo u toj meri da moze za koji mesec da potera Vistu, dobar gaming racunar imam na stolu.
Dakle, valja li ovo? Sta bi moglo da mu bude konkurent (cena nikako preko 920 evra) ?

P.S Da li Lenovo isporucuje drajvere za XP ako ne zelim Vistu?

Jesi siguran da je to Core 2 Duo,oni pocinju sa brojevima 5 odnosno 7,a ne sa brojem 2!?Grafika nije nesto ni za XP,mislim terace ona lepo ali nista iole zahtevnije,mada nisi ni pomenuo sta bi to radio sa Vistom pa ti treba grafika koja ce to da tera,ali ovo je verovatno neki minimum za Vistu!!
Pozdrav ,)

To je CoreDuo a ne Core 2 Duo. Što će reći ima dva jezgra ali nema podršku za x64 instrukcije tj . nije 64-bitan.

A i Vista je Basic i ne podrzava glass ako se ne varam. Ja sam juce uzeo Acer Aspire 9301AWSMi sa Turion 64 procesorom na 2 GHz, 2x512, 80GB, GF6100, 17" WXGA, DVD-R/RW, Bluetooth...Windows Vista Home Premium za ~940 evra. Moja procena je da ga Vista gusi do daske (prvenstveno zbog memorije) pa razmisljam da instaliram XP 🙂

Komsa uzeo isti taj Lenovo pa evo par stvari iz druge ruke:

Drajvere za XP ne dobijas vec moras da ih skidas sa HP sajta, ali moze da se instalira XP (to mi rekose likovi iz firme gde je kupio notebook kad sam ih pozvao da se raspitam za tu varijantu). Kad se smoris, ubacis recovery DVD koji ide uz notebook i vratice ti se Vista...
I onaj fingerprint reader stvarno smara, a i moz da bude opasno po zdravlje (mlatne te neki narkitj i otme komp i odsece ti prs' da bi komp radio... lele).

Btw, cini mi se da kosta 905e 😉.

Poslednja izmena:
A i Vista je Basic i ne podrzava glass ako se ne varam. Ja sam juce uzeo Acer Aspire 9301AWSMi sa Turion 64 procesorom na 2 GHz, 2x512, 80GB, GF6100, 17" WXGA, DVD-R/RW, Bluetooth...Windows Vista Home Premium za ~940 evra. Moja procena je da ga Vista gusi do daske (prvenstveno zbog memorije) pa razmisljam da instaliram XP 🙂

Pazi da ne obrišeš tokom preinstalacije onu ACER skrivenu particiju sa recovery-jem, možda se predomisliš kasnije pa poželiš da ipak vratiš Vistu 🙂

Znaci laze Eurolink.
Dobro, sta bi bilo OK uzeti onda u toj klasi?
Dakle, Laptop je za kevu, treba joj nesto sto relativno fino izgleda, relativno brzo, i da fensi zena moze da potera Vistu 🙂.
Nikakve ozbiljne operacije ili programi.

Ne mislim da lazu, samo mislim da je lapsus u kucanoj formi. Kad kliknes na detaljniju specifikaciju, lepo pise Intel Core Duo (TM) a iznad toga u njihovom opisu pise Core2Duo. Verovatno omanuli u kucanju.

Sasvim lepo radi ova masina u Visti Basic (izvlaci je 1GB RAM-a), jedino sto je Vista malo zaeznuta za navikavanje (ko prvi put sedne, deluje mu logicno, a ko se druzi sa kompovima od Win3.11 deluje mu mnogo sareno i zakukuljeno 😀).

Jedna stvar: zasto bih drajvere za XP za Lenovo laptop skidao sa HP sajta?

BTW, nesto i nije sirok izbor u ovoj klasi? Ne bih 17", glomazno mi je i nepotrebno. Da li je moguce da nema nista sto bi moglo da konkurise ovom Lenovu?

Edit: mislim da bi sve moglo da se svede na ovo

ASUS A6KM-Q08
AMD Turion 64 ML-34 / 1.8 GHz 15, 4" WXGA Color Shine 1280 x 800 1 GB ( 2 x 512 MB )/ 2 GB (max) - DDR SDRAM - 333 MHz 100 GB DVD Super Multi LightScribe Nvidia GeForce Go7300 AC `97, Sound Blaster Pro, intgrisan mikrofon 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet 56K modem 802.11b/g Bluetooth 2.0

ACER Aspire 9301AWSMi - jeste velik ekran, ali ajde...
Turion64 MK36 (2GHz), 1GB, 80GB, DVDRW, 17" WXGA, WebCAM, VHP, 6100 Go

FSC Amilo Pi 1505
Intel Centrino Duo T2250 (1.73 GHz) 15.4"WXGA CrystalView, VGA GMA 950 (do128MB deljene memorije), 2x512MB DDR2, 120GB SATA, DVD RW, 10/100 Mbps LAN, WLAN, IEEE 1394, 3xUSB 2.0, S-Video, 56k V.92, čiitač kartica 4 u 1, 2.8 kg. Vista Premium, Garancija 2 godine

Lenovo N100 TY0FGCD
Intel Core 2 Duo T2250(1.73GHz), 1GB, 80GB Sata, 15.4` WXGA (1280x800) VibrantView, DVD-RW, Intel GMA 950 Grafika, Bluetooth, FingerPrint Reader, Windows Vista Home Basic

Ako je jos nesto prihvatljivo, predlozite.
Meni se nesto sve vise svidja ovaj FSC...

Poslednja izmena:
To sam se ja zeznuo, izvini. Buljim u HP monitor, pa sam nesvesno ukucao HP. Sorry.
Mislio sam na Lenovo sajt.

Nazad
Vrh Dno