Šta je novo?

Lenovo Moto G5 i Lenovo Moto G5 Plus

drdekzar

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2011
Poena
225
Lenovo Moto G5 i Lenovo Moto G5 Plus su predstavljeni u Barseloni i po najavama uskoro stizu u Srbiju.
Ocekujem da ce Benchmark imati priliku da testira i podeli sa nama utiske.

Lenovo Moto G5
5.0" Full HD IPS display
4G LTE, Dual SIM
All-metal body, Motorola Splashguard nano-coating
9.5mm thin, 145g
Android 7.0, Motorola Experiences w/stock Android
Motorola Mobile Computing System - Snapdragon 430, 1.4GHz Octa-Core
13MP/5MP cameras
2GB RAM, 32GB internal storage , microSD up to 256GB
Front-facing fingerprint scanner and speaker
2800mAH, removable battery

Lenovo Moto G5 Plus
5.2" Full HD IPS display
4G LTE, Dual SIM
All-metal body, Motorola Splashguard nano-coating
7.9mm thin, 155g
Android 7.0, Motorola Experiences w/stock Android
Motorola Mobile Computing System - Snapdragon 625, 2.0GHz Octa-Core
12MP/5MP cameras
2/3/4GB RAM, 32/64GB internal storage , microSD up to 256GB
Front-facing fingerprint scanner and speaker
3000mAH, removable battery

Da li mi se cini ili oni jako kasne sa razvojem i trendom?
Npr: all metal unibody skoro svi izbacuju

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ma, to se vrti u krug, ne zavisi mnogo od trenda... Eto, kad se HTC drzao metala, Sony je uglavnom bio na staklu, da bi delimicno presao na staklo, dok je Samsung sa plastike presao na staklo i metalni okvir... Nema tu pravila.

U svakom slucaju, mislim da su G5 i posebno G5 Plus dobro balansirani telefoni, i ne sumnjam u kvalitetnu izradu uz dobre materijale. Stoga, imajuci u vidu cist softver, ako jos i kamere pokidaju... Nadam se da cemo ih uskoro dobiti za test. :)

Kakve su SAR vrednosti od kad je Lenovo kupio motorolu? Pre kod su bili samostalni brend isli su u nedogled sa tim vrednostima.

Meni je ta G serija generalno gotivna i konacno da vidimo telefon koji ima izmenjivu bateriju

Vidim niko ne pise o G5 seriji, meni Plus verzija izgleda sjajno!

Za sad se pojavio samo obicni G5 kod nas na prodaju. Ako neko dobije priliku da se poigra sa njima neka prenese utiske!

Sad vidim i ja da se pojavio i skroz mi se za pocetak cini OK cena.Ja se nadam da dodjem do G5 plus modela, njegova kamera mi se cini odlicnom.

Nema jos pravih review-ova, koji se mogu smatrati kredibilnima: za sad su samo neki indijski sajtovi testirali telefon, i kamera je tu i tamo - iako je senzor na papiru prilicno sposoban, nocne fotke nisu posebno dobre, a dnevne su dosta solidnije.

Videcemo kad neko malo pouzdaniji odradi to do kraja... Do tad - jako me zanima cena Moto G5 Plus kod nas, kad se bude pojavio...

Stigao mi je moto g5 plus, zlatni, dual sim + micro sd, sd 625 32gb/3gb iz svajcarske, koristim ga vec nedelju dana, pa ako nekog nesto interesuje neka pita.

Stigao mi je moto g5 plus, zlatni, dual sim + micro sd, sd 625 32gb/3gb iz svajcarske, koristim ga vec nedelju dana, pa ako nekog nesto interesuje neka pita.

Da li bi možda mogao da napišeš kako se kamera ponaša u low light uslovima, s obzirom da je f1.7 i senzor je malo veći u odnosu na većinu telefona? Koliko ti drži baterija ako ga koristiš kao dual-sim?

Hvalaa! :)

Nisam bas strucnjak za kameru, sad bas slikam, i definitvno slika na ekranu moba izgleda svetlije nego soba, adaptivno osvetljenje. meni je ok, sa ledom super. Baterija mi drzi 6-7 SOT (dualsim), zavisi dal sam vise na wifi ili 4g. Telefon stvarno leti, 10 dana, nijednom nije stucnuo, instant otvara aplikacije, ono sto me nervira je da nema led notifikacije, bas mi nedostaje, a i one moto akcije tipa dvaput zavrti okreni obreni :D su preosetljive, tako da sam ih sve pogasio jer se nehotice pale, dvaput brzo power button za kameru radi super. Prebrzzzz :)

Poslednja izmena:
Nisam bas strucnjak za kameru, sad bas slikam, i definitvno slika na ekranu moba izgleda svetlije nego soba, adaptivno osvetljenje. meni je ok, sa ledom super. Baterija mi drzi 6-7 SOT (dualsim), zavisi dal sam vise na wifi ili 4g. Telefon stvarno leti, 10 dana, nijednom nije stucnuo, instant otvara aplikacije, ono sto me nervira je da nema led notifikacije, bas mi nedostaje, a i one moto akcije tipa dvaput zavrti okreni obreni :D su preosetljive, tako da sam ih sve pogasio jer se nehotice pale, dvaput brzo power button za kameru radi super. Prebrzzzz :)

Možeš li da okačiš neke slike na flickr, da vidimo kakva je kamera, puno bi mi značilo i meni a i ostalim članovima :)

Stigo je i meni Moto G5 plus i utisci su bas dobri, baterija za sada extra, uspevam da izguram i 1.5 dan bez problema (okacicu drugom prilikom SS) dizajnn zanimljiv, prelepo lezi u ruci kuciste kvalitetno.Sto se tice rada sve leti, nisam za sada primetio neki lag.
Nekoliko primera slika cu okaciti u temu za fotografije pa pogledajte.Potrudicu se ovih dana da uslikam nesto i u vecernjim satima.

@drdekzar
Koliko novaca te izasao g5 plus? Gde si ga uzeo?

Nisam ga kupio, dobio sam ga :).
Mislim da bi trebala da krene prodaja kod nas uskoro.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Nisam ga kupio, dobio sam ga :).
Mislim da bi trebala da krene prodaja kod nas uskoro.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Ako bude bio na kp ispod 250€ sigurno ga uzimam, nadam se da će biti ispod 250€, posto je g5 obican na kp 195€, tako da ocekujem bar ispod 300€, ako ne bude bilo moguce manje :)
Samo mogao bi neko neku recenziu da napise ko ga koristi već duze vreme :)

^^^ neces se pokajati, meni je najvaznije bilo native stok android i da nema laga, i prezadovoljan sam. Kako li tek rade telefoni sa 820+ chipsetom :) Sto se tice "mana", nema led notifikacije (moto display smara) ekran, deluje mi prosecan i za lcd i nema kompas senzor. (americka verzija ima kompas, al nema nfc, nigde logike :) )

Prezadovoljan sam telefonom. Maltene stock Nougat sa nekim vrlo korisnim Motorola dodacima koji su potpuno opcioni (aktivirao sam maltene sve). Kamera je odlicna, ali ne i u low light uslovima (***, nema opticku stabilizaciju). Snapdragon 625 i vanila android bukvalno lete. Ovaj kombo je u praksi zivlji od dosta skupljih modela sa jacim hardverom (youtube je pun side by side poredjenja). Baterija se drzi na 20% nakon puna dva dana koriscenja (14nm zmajcic) - tacno duplo duze od Meizu m2 note (koji ima primetno bolju selfie kameru - meni totalno nebitno). Jedino je ruzan kao djavo, narocito kada se stavi pored bilo kog novijeg Huawei / Honor modela. :) Ne znam sta im je trebao fake hromirani okvir koji je sooo 2011. Zavarenu kameru na ledjima sam iznivelisao drvenim skinom, tako da sada strci manje od 0.5mm. I da...telefon nema kompas (?!).

Slazem se za okvir da je smesan. Imas kejs koji ima ispupcenje oko kamere ako te brine da ne ogrebes. Ne bih rekao da je bas ruzan ko djavo, obicno je wow efekat kod ljudi, za zlatni. Zadnja kamera je ok, nekako cudna jer nekad je stvarno fenomenalna slika, nekad skroz bzv. Baterija i brzina su neporikosnoveni, ja ga punim svako jutro pola sata dok se spremim za posao i to mi je dovoljno do sutra ujutru. Radio sam spidtest sa galaxy s8+ i definitivno mi je Moto tecniji kroz sistem, a i vecinu stok aplikacija otvara brze, dok igrice i 3rd parti aplikacije galaxy otvara brze definitivno.

Malo poredjenje sa G Pro 2. Ne znam koji je senzor u G5+ ali definitivno nema sta da trazi, LG brise patos sa njim. Display je kod LG isto prilicno bolji, kod Motorole se desava nekad da treperi, valjda sto pokusava da prilagodi osvetljenje ambijentu, a cesto se desava da potamni pri velikom spoljnom osvetljenju. Sto se tice brzine rada tu je G5+ definitivno brzi, laganije radi, nema laga, prosto leti. Baterija mi izdrzi malo vise od jednog dana. Sve u svemu solidan telefon.

Послато са Moto G (5) Plus уз помоћ Тапатока

@drdekzar

Moze neka low-light fotka sa G5+..? Razmisljam da iznenadim curu, pa gledam sta mi najbolje da joj zemim. :)

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Telefon deluje odlično, i mene zamimaju foto mogućnosti u nekim zahtevnijim uslovima, a ako je neko naleteo na direktno poređenje sa Nexus 6p slobodno nek' postavi link.

Sto ja ne volim ove mid-range telefone. Iskreno, daleko mi je logicnije da kupim flagship od pre dve godine za koji znam da ce leteti i za koji znam da su izbacili sve zakrpe da radi vrhunski. Valjda je ovo za ljude koji vole novo, a nemaju novca da kupe najbolje (ne nuzno i najskuplje) modele.

Moto G5 Plus - dve makro sa priguesnim svetlom i jedna sa blicem.

Prilozi

• IMG_20170521_042006484.jpg
    IMG_20170521_042006484.jpg
    1 MB · Pregleda: 165
  • IMG_20170524_021804038.jpg
    IMG_20170524_021804038.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 159
  • IMG_20170527_204009760.jpg
    IMG_20170527_204009760.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 165
Hvala unapred. :)

@Jovyland
Hvala i tebi, dobro deluju, kad su takve na TT-u. :)

Nema potrebe, dovoljno je ovo. :)

Low light je ipak dosta slab, fali OIS i ne "uvuce" dovoljno svetlosti, mada je svakako bolji od svega za 250 eura.

Dnevne odlicne. :)

Slazemo se, slike su danju odlicne, macro mi se cini savrsen (jos cu malo probati), nocne slike dobre fali OIS da budu savrsene.Za ovaj cenovni rang meni je ovo dobra kupovina.

Nazad
Vrh Dno