Šta je novo?

Lenovo Miix 2 8"

dule2303

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2008
Poena
525
ajde da otvorimo temu ,mislim da tablet zasluzuje sve pohvale,odnos cena kvalitet sjajan,pazario 64gb za 250e,win 8.1,displej fenomenalan ,lagan,baterija sigurno 7-8 sati,za te pare sigurno najbolja kupovina

Poslednja izmena:
Da, video sam na KP, prodaju ga za 240-250 eur. Kao što kažeš, za te pare najbolja kupovina. Jedini ozbiljniji nedostatak je, po meni, nedostatak HDMI porta. Čitao sam poređenja Toshiba Encore (ima HDMI, ~ 20 eur skuplja od Miix-a), Dell Venue 9 pro (kod nas ga praktično i nema) i ovog Lenovo Miix 2. Tu su negde sva tri modela, dosta slični (teh. spec. su im gotovo indetične) pa mi se čini da na kraju presuđuje dostupnost, cena i, konačno, kvalitet izrade. E, baš o kvalitetu izrade bi mogao da nam napišeš neku reč? Da li si probao da kačiš neke periferije (tastaturu, miša, externi hard...)? Kvalitet displeja?...
P.S. ja sam razumeo da si ga već pazario. Sada vidim da to nisi nigde naglasio. Nema veze, nadam se da će se javiti neko ko ga već koristi..

Poslednja izmena:
Kupio sam ga ja pre dvadesetak dana. Tablet je odlican, pre njega sam imao android tablet, i tek sad shvatam koliko je android igracka u odnosu na ovo. Ekran je odlican, kvalitet izrade super, nigde nista ne krcka, uvija se... ono sto me je odusevilo jeste koliko je tablet tanak, tanji je od Nexus 4. Kacio sam na njega i misa, tastaturu, fleske i sve radi normalno.
Ako vas nesto zanima, pitajte.

Slazwm se jwdini nedostatak je hdmi port ,i ja sam pre ovoga imao samsung galaxy note 8 i moke licno misljenje je da ce tableti sa win 8 napraviti pravi bum ove godine,kvalitet izrade aamog tableta je ok,nista revolucionarno ali sasvim ok,lepo lezi u ruci,displej izvanredan ato je kod mene i presudilo ,kaceno je ave od ekaternih uredjaja i radi kao sat,baterija je isto skroz ok s obzirom na jacinu,izgura 7 sati sigurno bez punjenja sa ukljucenim wifi jem i osvetljem malo ispod max mada je nepotrebno toliko osvetljenje ali godine ucinise svoje

Slazem se jedini nedostatak je hdmi port ,i ja sam pre ovoga imao samsung galaxy note 8 i moje licno misljenje je da ce tableti sa win 8 napraviti pravi bum ove godine,kvalitet izrade samog tableta je ok,nista revolucionarno ali sasvim ok,lepo lezi u ruci,displej izvanredan sto je kod mene i presudilo ,kaceno je sve od ekaternih uredjaja i radi kao sat,baterija je isto skroz ok s obzirom na jacinu,izgura 7 sati sigurno bez punjenja sa ukljucenim wifi jem i osvetljem malo ispod max mada je nepotrebno toliko osvetljenje ali godine ucinise svoje

zanima me da li se win 8 tableti mogu koristiti i kao navigacija aGPS (da li postoji nesto kao iGO)?

i da li bi na njima radio bilo koji usb internet?

slazem se da je android ipak samo igracka ali i on dosta napreduje sa osnovnim poslovnim aplikacijama (kingsoft office, kaiten mail, igo...) plus mogucnost ubacivanja sim kartice ili tkz fableta sto mislim da na win8 nece bas brzo da zazivi jer postoji slabiji wp
pozdrav!

Moze se koristiti kao navigacija, ali nema toliko aplikacija kao sto je iGo. ceka se (ako ga puste za sve) Nokia Here Drive sa Nokia Windows tableta (sada je ekskluziva za Nokiu). Sto se tice mogucnosti koriscenja sim kartice, postoji modela sa tom opcijom, vidite da na ovom pored mesta za microsd karticu postoji jos prostora sa sim.
a sto se ticeusb interneta, naravno, sto ne bi moglo. 🙂

Meni nesto sumnjiva ta cena 250 Eura. Sumnjivo mi da ga neko prodaje , ako je nov po ceni koja je manja nego sto je u Zapadnim radnjama, ako je polovnjak, onda ne vredi toliko.

Inace kod nas Lenovo tableti se prodaju na kasicicu, po tako naduvanim cenama, da to nije normalno. 100-150 Eura skuple nego u onim pomenutim radnjama, plus svaki 10-ti model se pojavi u radnji.

Gde su oni modeli sa kojima Lenovo Zari po svetu ?? Ovde u Srbistanu neko je ocigledno bolestan, prvo sam Srbistan, a onda svi oni koji misle da moze na necemu da se zaradi 100 %.

Ja bih na primer odmah kupio Lenovo IdeaTab A1000-L , al to nigde nema, i ako nekada stigne bice duplo skuplji. Zbogom Pameti.

bre miglia mnogo si sumnjicav 😛

ako gledamo realno sledecu ponudu:

ovaj Lenovo > 8 inca, win8, nema dock tastaturu = 250eur neka bude = 28500din

Asus Transformer > 10 inca, win8, ima dock tastaturu = bio 40k, sad je 44k...

da je lenovo 10inca, bio bi sigurno ~36k, ali i dalje nema dock, tako da za tih pride 8k dobijes dock, tj 2u1, i tab i laptop koji drzi vise sati nego klasicni laptopovi za istu cenu...

da je transformer ostao 40k, bio bi na prvu logicniji izbor, ali posto skocio pdv, sve zavisi ko sta trazi i koliki budzet ima...

meni je windows 8 fantastican za uredjaje i kao sto je lenovo, znaci obican tablet, ali itekako za 2u1 uredjaje kao sto je asus transformer...dok za desktop, daleko bilo...a android da ostane na telefonima, i svi zadovoljni 🙂

zakljucak: mislim da je rano zaletati se sada i pored povoljne cene jer tek krece omasovljenje windows tableta i ovih transformer uredjaja, kao i dual os uredjaja win+android, tako da se nadam da ce na leto biti veliki izbor sva tri tipa uredjaja koje sam pomenuo, pa dok malo splasnu cene moci ce verovatno vrlo povoljno da se nadje neki zanimljivi gadget 😉

Jeftin je zato što je u mađarskoj bio na nekoj akciji, verzija od 64gb je bila oko 180-190 evra, sa povraćajem poreza. 🙂

Boro nisi razumeo moj post. Ovaj deo oko cene je razjasnio Ozizi. Kupljeno znaci na nekoj rasprodaji. Inace nisam poredio Lenovo tablet sa drugim Proizvodjacima, nego cenu Lenovo tableta, sa cenama Lenovo Tableta.

Inace to je zacinjeno sa jadnom situacijom koja vlada na Nasem trzistu Lenovo tableta, gde ovaj model i nije u prodaji. To je ovaj deo gde pise da svaki 10-ti model Lenovo tableta koji se prodaje po Evropi , prodaje se i kod nas.

Znaci ne win model nego svi modeli imaju Strahovito Napumpane cene ili se uopste ne nude na nasem trzistu.

Ovaj model sto sam pomenuo ima ocajne recenzije na netu, ali sa cenom od 130 $ Eura , kad se pojavio negde u Avgustu prosle godine. Sada je cena ovog sa manje RAM-a i Rom-a 80 Eura, a modela 1000-F sa 1Gb ram-a i 16 GB rom oko 90 Eura.

Za taj novac kod nasih Finih trgovaca , uvoznika i ostale Bagre koja bi da zaradjuje po 100 % ne mozes da kupis ni poslednje Cang Fu G.... koje o procesoru , GPS -u , Ekranu i samom Brendu mogu samo da sanjaju.

E sad kako si ti razumeo da ja poredim Lenovo win tablete, sa drugim win tabletima, nemam pojma, a verovatno ni ti.

Poslednja izmena:
ma ja sam to poredio na svoju ruku kao koncept win8 tableta bez tastature u odnosu na onaj sa tastaturom, ne zbog tvog posta...

a kad smo vec kod cena, ovaj lenovo 8inca na aliexpress ~300eur a miix 10 za koji sam rekao da bi verovatno bio ~36k din je na aliexpress 500eur sto je bas preterano...za 13inca tab sa dock sa tastaturom tipa kao sto je asus transformer bi dao te pare i smatrao bi kao best buy kupovinu kao sad recimo asus hd7 dok je bio 18k, ali to se verovatno nece desiti u narednih 5 godina dok takav tip uredjaja ne bude imala svaka treca kuca...

Onda to vec ima smisla 😉

Takva mu je cena i u EU oko 280 + Eura, zavrsene su rasprodaje pa idu neke redovne cena, taj od 10 inca nisam ni gledao, posto je. Nego ima Lenovo jedan zanimljiv koncept , ima to i Asus al slicno nije isto, Asus ima netbook, win sa osetljivim ekranom, ne odvaja se od tastature, a Lenovo napravio to slicno samo Android.

Nekad davno pre par godina sam ovde na forumu ili u vestima, napomenuo da bi to bila neka moja zamisao o dobro iskoriscenom Androidu, i eto oni me poslusali 😛

Zove se Lenovo IdeaPad A10 ima Rockchip RK3188 sa 4 jezgra, displej mu je 10.1 inca a rezolucija kao kod netbukova, ima ugradjen i blutut i 3 USB-a . Tezina 1 kg. Posto su netbookovi odavno na samrti, meni se ovo cini kao bolji koncept od Chrombook koji se forsira, jer ovde je tac ekran.

Evo linka a cene su oko 230 + Eura.
http://shop.lenovo.com/nl/en/laptops/ideapad/a-series/a10/

Poslednja izmena:
Znam za 3. :-D i kod lenova i kod Toshiba je isto, oba imaju procesor na 1.33, sa turbo modom do 1.8. Negde piše jedno, negde drugo, ali je isto.
Inače, stigla mi je futrola iz kine, pokriva leđa. Tj case je u pitanju. 🙂

Znam za 3. :-D i kod lenova i kod Toshiba je isto, oba imaju procesor na 1.33, sa turbo modom do 1.8. Negde piše jedno, negde drugo, ali je isto.
Inače, stigla mi je futrola iz kine, pokriva leđa. Tj case je u pitanju. 🙂
ako ti nije problem okaci sliku case-a,koliko je placen i da li si zadovoljan,hvala

1. Da li je SSD u njima standardni ili neki slim 🙂
2. Da li je tablet kompatibilan sa svim programima (photoshop, media player classic, aimp, neke lagane igre)
3. Kod lenova pise da je na 1.33, kod toshibe da je na 1.8ghz...

kompatibilan je sa svim programima

Evo par slika. Plaćena je 8 funti, stigla za rekordnih 15 dana. 🙂
uploadfromtaptalk1390410619744.jpguploadfromtaptalk1390410647683.jpguploadfromtaptalk1390410671959.jpg

Poslednja izmena:
Svi tableti su isti, samo što Toshiba ima mini hdmi port. Toshiba je veća, glomaznija. Dell sa druge strane ima opciju korišćenja posebne kapacitivne olovke, ali ga nisam viđao. Pored toga, treba uzeti u obzir da u startu ne dobijate 32/64 gb, već dosta manje. Ko šta voli. 🙂

Ako moze intel burn test/linx neko da odradi ako mu nije tesko, da ga napregne malo, i ukljucen speccy/hwmonitor za temperaturu da se vidi koliko se stvarno greje i kako uopste rade senzori na win8 tabletima.

Da li ima update na 8.1, posto kontam original windows.

Pa kad sam ga kupio, sa instaliranim ofisom sam imao oko 35 gb slobodno. Jeste widows 8.1 u njemu, a dobijate i kljuc za office 2013 home and student. Nisam primetio neko zagrevanje, osim malo kad sam igrao neku igricu...

ima win 8.1 u njemu,ni meni se ne greje ,doduse ja ne igram igrice tako da nisam merodavan

lep je,moze link,ja narucio jos pre 20 dana i nista,jos uvek ne dolazi

Nazad
Vrh Dno