Šta je novo?

Lenovo K900

Lepo izgleda. Videcemo kad ce biti kod operatera i kakav ce se pokazati u praksi kad malo zazivi.

Čisto sumnjam da će ova generacija lenova doći kod provajdera.

odličan telefon... danas ga razgledao kod komšija u radnji. Mada meni je preskup po ovim našim cenama (60.000).

Ali, za oko mi je zapao jedan drugi njihov model.

P780
http://www.gsmarena.com/lenovo_p780-5544.php

Takodje dosta kvalitetno odradjen (on ima ledja od aluminijuma), plus dual sim i daleko jeftiniji.

A baterija je za neverovati... 4000mAh.
Probio je sve rekorde po trajanju
http://blog.gsmarena.com/lenovo-p780-review/

Cudi me da nema tema o njemu ili o S820. Kada bolje razmislim... evo otvoricu je ja 😉

eno ga na oglasima po toj vašoj realnoj ceni, aj da vidimo ko će da uzme kineza za te pare? 🙂

Samsung-ovce će uskoro morati u uterati u tor i ne puštati napolje, kao što su uradili sa Apple-ovcima.

Ovaj mob je kinez kao sto je samsung npr vijetnamac.. Ne znam da li me razumete 🙂 licno mi se ne svidja ovaj mob jer je prevelik, kada bi vec uzimao tolike telefone uzeo bih note 3..

samsung je korejac, apple amerikanac, ne znam što se ljudi vređaju? 🙂
svakako se čeka srećni kupac, obzirom na ovu temu očekujem navalu... mislim, neće valjda ovo biti kao oppo find 5 AKA najbolji telefon na svetu koji niko ne želi da kupi? 🙂

Niko se nije uvredio nego je problem sto si tako podcenjivacki napisao post.. Veliki deo samsung mobova se pravi u vijetnamu pa ne vidim problem u tome. Plus kinezi imaju svoj licno razvijen i napravljen SoC sto mnoge velike firme nemaju.. Da ameri podcene kineze kao sto ti to radis u postovima za par godina ne bi bili prva sila na zemlji (evo sada ce da se pojave i problemi oko prodaje blekberija kinezima.. ) 🙂

Poslednja izmena:
Kinezi (oni u NRK) nemaju svoj razvijen SoC za telefon, već samo za tablete (Allwinner i Rockchip).

Ako niste znali, možete igrati Crysis na K900.
K900-20130719-740_03.jpg

:laugh:

Promoter telefona je Kobe Brajant.
K900-982-20130418_01.png

Bio je u Manili na svečanom predstavljanju u avgustu.
[YOUTUBE]lGpnW8yCXQw[/YOUTUBE]

samsung je korejac, apple amerikanac, ne znam što se ljudi vređaju? 🙂
svakako se čeka srećni kupac, obzirom na ovu temu očekujem navalu... mislim, neće valjda ovo biti kao oppo find 5 AKA najbolji telefon na svetu koji niko ne želi da kupi? 🙂

Ja sam hteo, ali nigde ga ne nađoh sa nekom smislenom garancijom. Sad ću već da čekam nexus.

Evo posto vidim da ima ljudi koje zanima ovaj telefon, a nije bas rasprostranjen kod nas jos uvek, pa da napisem par reci... Uzeo sam ga cim je izasao jer vec dugo cekam da stigne kod nas, tako da ga koristim evo treci dan, i utisci su sledeci: pre svega sto upada u oci je da je telefon stvarno ogroman(veci od npr. Note-a), sto ce sigurno mnogima biti dealbreaker. Izrada je fantasticna i mislim da je uz HTC One ovaj telefon sto se tice dizajna najbolji ikada(to je bio mozda i glavni razlog sto sam ga uzeo). Posto je unibody, nema mrdanja nigde ni milimetar, cvrst je kao kamen, a pritom je dosta lagan s obzirom na velicinu. Ekran je fantastican, to me je najprijatnije iznenadilo kod ovog modela. Kamera je takodje odlicna, ali od nje sam to i ocekivao. 2gb rama je i vise nego dovoljno, a cini mi se da ce Intel sve da izgura bez ikakvih problema iako je "samo" dual core, jer sve radi kao podmazano. Ne znam kako bi se ponasao pri igranju nekih zahtevnih igara, ali to me ni ne zanima jer mi telefon ne sluzi za to. Zvuk sa zvucnika je prilicno jak i jasan, to me je takodje prijatno iznenadilo. Preko slusalica jos nisam slusao, ako nekoga zanima neka pita, odgovoricu neki drugi put. E sada da predjemo na mane. Najveca po meni je UI. Lenovo je bas promenilo izgled stock Androida, u pokusaju da ostavi svoj pecat, ali cini mi se da su pogresili. Interface je ruznjikav i mislim da daleko zaostaje za recimo Samsungom, pa i ostalim vodecim proizvodjacima. Iako postoji bezbroj opcija za personalizaciju, ipak mislim da su uprskali stvar. E sada ostaje da se vidi da li Launcherima moze nesto da se popravi, mada sumnjam. Ubacivanje romova naravno ne dolazi u obzir jer se gubi dvogodisnja garancija. Jedino sto mi se svidja je softver kamere. Ima bezbroj opcija i stvarno je dobro odradjen. Druga mana je baterija. Primetio sam da telefon u standby modu moze jako dugo da izgura(10-ak sati ga ne koristim preko noci i ne izgubi ni jednu crticu), ali prilikom koriscenja ne bas i mislim da su morali da stave bateriju od bar 3000mah i da postojeca nije dovoljna da se uspesno nosi sa Full HD 400+ ppi ekranom i Intel Atom procesorom. I treca mana je naravno nedostatak slota za memorijsku karticu. Telefon ima 16gb memorije, od cega je od pocetka na raspolaganju SAMO 10gb! E sada, vecini ljudi ce to biti dovoljno, ali nekima nece. Doduse, imajte na umu da se u telefonu fabricki vec nalazi vecina najpotrebnijih aplikacija(FB, Skype, Youtube, Chrome, Gmail, Twitter itd.), tako da imate 10gb na raspolaganju za slike, muziku, video i eventualno neke extra aplikacije ako su vam potrebne. Igre opet preskacem su mi nepotrebne. Kada se sve sabere i oduzme, za sada sam jako zadovoljan! Prednosti su mu ogromne, a preko mana mogu da predjem. Jer bateriju ionako na skoro svakom smartfonu moras da punis uvece jer u suprotnom nece da izgura sledeci dan do kraja. 10gb ce mi biti dovoljno ako jednom u par meseci prebacim slike i video na komp, a na UI cu se valjda vec navici(nije bas toliko ruzan 😀, a mozda je i samo do navike jer se nisam susretao do sada sa Lenovom). U svakom slucaju, mislim da dizajn, kvalitet izrade, ekran, kamera i kombinacija Intel+2gb rama daleko premasuju nedostatke koje ovaj fablet sigurno ima, ali bar po meni nisu dealbreakeri... Pozz!

sto se tice zike preko slusko to bi trebalo da bude odlicno, dok sam ja pratio mislim da su napisali da je unutra wulfsonov chip (isiti chip koji ima i s4)
sad to sam odavno citao mozda gresim 😀

Evo posto vidim da ima ljudi koje zanima ovaj telefon, a nije bas rasprostranjen kod nas jos uvek, pa da napisem par reci...

Uzeo sam ga cim je izasao jer vec dugo cekam da stigne kod nas, tako da ga koristim evo treci dan, i utisci su sledeci: pre svega sto upada u oci je da je telefon stvarno ogroman(veci od npr. Note-a), sto ce sigurno mnogima biti dealbreaker.

Izrada je fantasticna i mislim da je uz HTC One ovaj telefon sto se tice dizajna najbolji ikada(to je bio mozda i glavni razlog sto sam ga uzeo).
Posto je unibody, nema mrdanja nigde ni milimetar, cvrst je kao kamen, a pritom je dosta lagan s obzirom na velicinu.

Ekran je fantastican, to me je najprijatnije iznenadilo kod ovog modela.

Kamera je takodje odlicna, ali od nje sam to i ocekivao.

2gb rama je i vise nego dovoljno, a cini mi se da ce Intel sve da izgura bez ikakvih problema iako je "samo" dual core, jer sve radi kao podmazano.
Ne znam kako bi se ponasao pri igranju nekih zahtevnih igara, ali to me ni ne zanima jer mi telefon ne sluzi za to.
Zvuk sa zvucnika je prilicno jak i jasan, to me je takodje prijatno iznenadilo. Preko slusalica jos nisam slusao, ako nekoga zanima neka pita, odgovoricu neki drugi put.

E sada da predjemo na mane.

Najveca po meni je UI.
Lenovo je bas promenilo izgled stock Androida, u pokusaju da ostavi svoj pecat, ali cini mi se da su pogresili.
Interface je ruznjikav i mislim da daleko zaostaje za recimo Samsungom, pa i ostalim vodecim proizvodjacima. Iako postoji bezbroj opcija za personalizaciju, ipak mislim da su uprskali stvar.
E sada ostaje da se vidi da li Launcherima moze nesto da se popravi, mada sumnjam.
Ubacivanje romova naravno ne dolazi u obzir jer se gubi dvogodisnja garancija.
Jedino sto mi se svidja je softver kamere. Ima bezbroj opcija i stvarno je dobro odradjen.

Druga mana je baterija. Primetio sam da telefon u standby modu moze jako dugo da izgura(10-ak sati ga ne koristim preko noci i ne izgubi ni jednu crticu), ali prilikom koriscenja ne bas i mislim da su morali da stave bateriju od bar 3000mah i da postojeca nije dovoljna da se uspesno nosi sa Full HD 400+ ppi ekranom i Intel Atom procesorom.

I treca mana je naravno nedostatak slota za memorijsku karticu.
Telefon ima 16gb memorije, od cega je od pocetka na raspolaganju SAMO 10gb! E sada, vecini ljudi ce to biti dovoljno, ali nekima nece. Doduse, imajte na umu da se u telefonu fabricki vec nalazi vecina najpotrebnijih aplikacija(FB, Skype, Youtube, Chrome, Gmail, Twitter itd.), tako da imate 10gb na raspolaganju za slike, muziku, video i eventualno neke extra aplikacije ako su vam potrebne.
Igre opet preskacem jer su mi nepotrebne.

Kada se sve sabere i oduzme, za sada sam jako zadovoljan! Prednosti su mu ogromne, a preko mana mogu da predjem. Jer bateriju ionako na skoro svakom smartfonu moras da punis uvece jer u suprotnom nece da izgura sledeci dan do kraja.
10gb ce mi biti dovoljno ako jednom u par meseci prebacim slike i video na komp, a na UI cu se valjda vec navici(nije bas toliko ruzan 😀, a mozda je i samo do navike jer se nisam susretao do sada sa Lenovom).

U svakom slucaju, mislim da dizajn, kvalitet izrade, ekran, kamera i kombinacija Intel+2gb rama daleko premasuju nedostatke koje ovaj fablet sigurno ima, ali bar po meni nisu dealbreakeri... Pozz!

Izvini na slobodi u prepravljanju posta, ali dao si dosta korisnih informacija na krajnje necitljiv nacin, gde ce mnogi preskociti tvoj post, koji je, kao sto rekoh IZUZETNO KORISTAN!!!
Izvini jos jednom i pozz 😉

Loshme10 - Ae izvrti jedan Antutu, cisto da vidimo sta kaze, ako nije problem..

Kao na klipu iznad. AnTuTu je ~20.000 poena.

Pitao sam ga, jer on nema razloga da leze, a testovi koje sam ja gledao krecu od 21k - 27k ... Sto znaci da neko debelo laze.. 🙂

ti si gledao staru verziju antutua, našao sam i ja to (bilo mi je neverovatno kad si rekao da daje 25k pa potražio)

Tako je, u pitanju je razlika između starog i novog AnTuTu testa. Testirao sam juče. Približan je rezultat kao na klipu koji je postavio Vojkan. Skoro 20.000.

Sad sam odradio Antutu par puta da vidim da li ce da bude stabilan broj, i rezultat je varirao izmedju 20.000 i 21.000, sto ga svrstava u red sa Xperia Z i Note 2. Ispred njih su S4, One i Xiaomi MI 2S a na vrhu su G2, Note 3 i Xperia Z1. Meni ti testovi bas nista ne znace, pa ne znam koliko je taj rezultat dobar ili los...

Neeeeee, neeeee, neeee ovo nisi smeo reci... Znas li ti koliko ce sad od ovih nekoliko hiljada kupaca mozda odustati od kupovine...

@Marcus, meni ne deluje da ima ocajan displej, na osnovu cega si to zakljucio?

^
A po cemu je ocajan?
Posto ga generalno hvale po testovima oni koji su ga testirali jelte...http://www.gizmodo.in/LenovoK900-Re...Down-By-Intel-Inside/articleshow/22250971.cms

interesantan zaključak

The K900's biggest rival, of course, is the Samsung Galaxy Note 2, which retails at approximately the same price. And given that, it's a no-contest in my mind: the superior battery, customized OS with a housed stylus, and Samsung's after-sales service makes the Note 2 a clear winner.

a baterija?
slot za karticu?
a podrška što zvanična što nezvanična?
sw featuri, multiwindow, air command i ostale *******cije, ima li to?
meni ova kamera ne deluje bolje od notea (npr http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2013/07/2013624180853.jpg ili http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2013/07/2013624182521.jpg)
olovku si sam pomenuo

moraju kinezi još pasulja da jedu pre nego što krenu da se tako frljaju cenama za svoje modele 😀

Zato sto ne sljasti kao Samsungov super Amoled! 😀 Vecina ljudi se lozi na Samsungove ekrane, a ne shvataju koliko oni imaju nerealne, prenaglasene boje i koliko umaraju oci. Jedina prava prednost sAmoleda je sto je crna stvarno crna, sve ostalo je preforsirano. Dok se nesto ne vidi uzivo, stvarno ne vidim poentu pljuvanja, jer na snimku stvarno ne moze da se vidi pravo stanje stvari...

A ti obradjujes slike na telefonu, jel? Photoshop, Lightroom i sta jos koristis, pa ti trebaju realne boje?

Ne znam o cemu vi pricate, tj o kojim cenama, svuda sem ovde u ovoj nasoj zabiti od zemlje ovaj telefon moze da se kupi za 360-400e, sto je skoro pa kao polovan note 2, a ne bih se slozio da je note 2 bolji telefon, jedini veliki plus je S-pen, a slot za mem karticu, ja nzm kad sam u neki telefon koji je imao 16gb stavljao karticu, no ajde.. Note 2 ima smesnu izradu naspram ovog, telefon je super, ali izrada mu je smesna u svakom smislu te reci.. K900 za nekog ko nema potrebu za S-penom, je definitivno bolji izbor, s obzirom da neki od nas koriste telefone i pri svakodnevnom poslu, a ne samo za slikanje u kaficu..

Nazad
Vrh Dno