Šta je novo?

Lenovo baterija

seegath

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2010
Poena
320
Dakle, imam 2 lenovo notebooka: x201i sa i3 330m procesorom i t520 sa i5 procesorom.

Na 201 mi u power managmetnu stoji da mi je wattage oko 18, dok na t510 ne prelazi 12.

Zbog ovoga na x201i mi baterija sa 9 ćelija ne drži duže od 5 sati, a trebala bi da izdrži bar 7.

Na oba kompa je instaliran win7.

Da li neko ima ideju kako da smanjim potrošnju na x201i?

Da li se istovetno podesio battery management u windowsu?
Osvetljenje ekrana?
Klok procesora?
Da li se iste stvari vrte na mashinama...

Ne,, naravno... Ali na x201 je windows sveze instaliran, i nemoguce je da ima vecu potrosnju od t520 gde sistem radi vec godinu dana, plus, t520 mi sluzi kao desktop replacement, pa je njega nakacen stampac, skener, externi hdd i rezac, dok na x201 imam samo dongl za misa.

evo i slike lenovo power managera, gde se vidi da beterija jede 20 w????Capture.PNG

Poslednja izmena:
ajd izvuci bateriju i samo prikljuci na punjac i uradi jos jedan screenshot

Pokreni AIDA64 i pogledaj sta ti tamo kaze za Discharge rate. Ides na Computer->Power Management (u AIDA64) i pokazace - ne sme biti prikacen punjac da bi se videlo naravno.
Cisto da znamo da poredimo istu stvar.

Kod mene na S15 (IB i7) trosi 14-18W (min.-max. brightness, YT/klip preko wifi-a), dok na startijem laptopu (Nehalem) trosi cak 35W 😀 Ako nije realno da laptop sa tako slabijim konfigom trosi vise.
Verovatno je podesen na neki jaci performance u Power Management-u. Tipa CPU min. na 70% ili 100% i sl.

Po defaultu, Windows ima Balanced kao default i ima Full Perf. i Power Saver profile - probaj da prebacis na Power saver da vidis sta pokazuje.

Ako je konstano aktiviran bluetooth i wifi, osvetljenje na 12-13-om podeoku, onda x201 ce teze izgurati vise od 5 sati, prva generacija i procrsora i nije bila nesto stedljiva a i displej trosi, pretpostavljam da ga koristis na nekom vecem nivou podesavanja zbog loseg kontrasta, vidim da je cycle count 3, da li je to nova lenovo baterija ili je zamenska?

Nazad
Vrh Dno