Šta je novo?

Lenovo A536

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Na mobilnom stoji mi obavestenje da je izasao upgrade firmwera.
Sta treba da radim jer za ovaj telefon nema nikavav normalan manual.
U linuxu upgrade firmwera odradim, uradim restart i gotovo, sta ovde treba
raditi i da li uopste treba nesto raditi? Da li ako radim upgrade firmwera mogu
zeznuti telefon i ako trazi restart da li ce poremetiti setovanja programa?

Poslednja izmena od urednika:
Nemoj gledati na Android kao na Linux. Osnovne ideje su iste, sistem nije! Ne mogu uopste da ti predstavim koliko su to ipak drugaciji sistemi, jer nemam cime da poredim :D Ne ocekuj da Android radi ista kao Linux, osim permissions :)

Ako nisi rutovato telefon ili ga menjao, on moze sam da odradi upgrade, ali isprati da li ce ostati programi i podaci ili ne! Neki upgrade ostavlja, neki NE.

Kada ti se u Notifications pojavi da ima upgrade, klikni na to, odvesce te na deo OSa za upgrade, pa vidi uputstva.

Moje licno misljenje - ostavi telefon na OSu sa kojim je stigao. Iz mog iskustva, bolje radi nego upgradi bilo kakvi. (za Samsung i Apple je mozda izuzetak, barem Samsung nisam nailazio da ima problema sa novim firmware-om, a poneka sitnica mi je i koristila).
Sony i Lenovo su me razocarali. Sony nije radio bas kako treba, iako bi mi upgrade na ICS prilicno znacio (u doba ArcS modela), srecom jako koriscen telefon, pa je zajednica uradila Arconium ICS, koji je mnogo bolji.
Lenovo upgrade na KK me je skroz razocarao - nista korisno mi nije doneo, bez izuzetka.

Nisam rutovo telefon, nov je a i ne znam, citao sam neki forum oko toga pa ispada da bas i nije jednostavno.
Znaci tvoj savet iz iskustva je da ne pipam dugmice, ok hvala:)

Ocitavanje kapaciteta baterije je zivi trash. Baterijaje izdrzala oko 4 dana ali bez nekog akanja "pametnih" programa.
Kad sa predvece gledao stanje baterije to je stajalo negde oko 60%, nocas odjednom prazna baterija i pametnjakovic me budi
vapajem stavi me na punjac :d

Da, probaj kalibraciju (mislim da sam objasnio kako, tj. ako imas Lenovo Power Manager).
Van toga, probaj jedan dan posle punjenja da pustis nesto da se vrti dok se baterija SKROZ ne isprazni i iskljuci telefon.

Nisam nasao druge nacine da ovo sredim :( Inace, kao da su LiOn baterije programirali da sve u ovo vreme tako zezaju - meni se na 3 telefona to trenutno javlja! Kupljeni u skroz razlicitim perioda, i koriste ih razlicite osobe :D

Nemam Lenovo Power Manager a ne stavljaju mi se kojekakvi programi koji stede bateriju pa sve zivo pogase,
zbog takvog jednog nosio sam mob u radnju posle 5 dana da ga resetuju na fabricko podesavanje.
Jos je taj program kao dobro rangiran...
Kad trazim preko google Lenovo Power Manager dobijem za win7 koji ja imam ali na spisku podrzanih uredjaja
ne viidm svoj telefon. Izgleda da ja gledam pogresno a na mobilnom nemam takvu aplikaciju.

***. opet ja probao screenshot i nece, naleteo na ovom linku http://support.lenovo.com/us/en/documents/ht101195?tabName=Solutions
da moze, probao ne moze. Nisam toliki mentol drzim 2 sec pritisnuto dugme power i volumen down i nista.
Skinuo sam neki prog te namene opet ne moze, onda u helpu prog kaze ako nece screenshot treba mob prikljuciti na komp a na kompu
treba neki prog koji ce da dzarne mobilni i onda ce to navodno da proradi. E ludosti....

Nesto mi kaze da su tebi uvalili fals telefon, sve vise.

Nesto mi kaze da su tebi uvalili fals telefon, sve vise.
Kupljen legalno u Hendy prodavnici u Super Veru, da sam ga kupio u private radnji gde ne
moze na kartice i gde nema racuna tu bi vec sumljao. Mislim da je sam mobilni subu-dubi,
140€ za mene velika lova a to je najnizi cenovni razred za ovakve telefone. Da mi nije trebao mobilni
mogao sam ovaj model uzeti za 110€ covek ga prodaje ovde na oglasima, nov sa garancijom, star par dana
a on ga prodaje.

Podseti me da posaljem LenovoPower app sa mog stck ROMa sa p780.

E'o... probaj odavde:
http://www.alfasp.com/lenovo.7z (ne moze attachment >1MB, pa sam morao da uploadujem na svoj sajt)

Skini, otpakuj (moraces na kompu ako nemas 7z manager na fonu), prebaci na SD karticu preko USBa, i pokreni ovaj file preko nekog file managera (samo klikni na file, pa onda Install).

Poslednja izmena:
E'o... probaj odavde:
http://www.alfasp.com/lenovo.7z (ne moze attachment >1MB, pa sam morao da uploadujem na svoj sajt)

Skini, otpakuj (moraces na kompu ako nemas 7z manager na fonu), prebaci na SD karticu preko USBa, i pokreni ovaj file preko nekog file managera (samo klikni na file, pa onda Install).

Ne vredi povezem ga preko USB kabla pokusam da iskopiram ili mu je proces umro ili javlja nebulozu kao da hocu da pisem ponovo po fajlu.
E ovaj telefon je pravo djubre.
Pise nesto u stilu da ne moze da pise u fajl easyroot.apk otprilike takvo je ime. Kakvo pisanje po tom faju kad biram externu karticu i direktorijum
i radim copy/paste. Sad me hvata bes zbog ovog s*ranja sa telefonom, kakav root kavi bakraci, bacih pare na djubre.

Kupili su drug i drugarov drug istog dana isti ovaj telefon u handyju. Od početka nisu mogli da igraju igrice sa g senzorom, i istog dana im se pokvario gornji deo tača. Obojica su odnela telefone na reklammaciju i vratili im pare jer ga je nemoguće popraviti. Jako čudno za lenovo ali izgleda da je katastofalna serija izbačena na tržište, i gle čuda, stigla u Srbadiju po, ipak neverovatnim cenama za takvo parče hardwarea

Izgleda da je tako :(

Jesi imao nalepnicu na pakovanju, legi?

Kupili su drug i drugarov drug istog dana isti ovaj telefon u handyju. Od početka nisu mogli da igraju igrice sa g senzorom, i istog dana im se pokvario gornji deo tača. Obojica su odnela telefone na reklammaciju i vratili im pare jer ga je nemoguće popraviti. Jako čudno za lenovo ali izgleda da je katastofalna serija izbačena na tržište, i gle čuda, stigla u Srbadiju po, ipak neverovatnim cenama za takvo parče hardwarea
Nista cudno ovo je Srbija, gde bi drugde nego ovde. Secam se davnih godina kad su nasi sada poznati distbuteri kupovali diskove po svetskim otpadima
i ovde ih prodavali.

Izgleda da je tako :(

Jesi imao nalepnicu na pakovanju, legi?

Nemam pojma, kupljen je pred sam bozic i zatvaranje radnje. Koliko sam ukapirao on nece da prebaci .apk file, spakovan file je prebacio
ali sve je to ubi boze taj file transfer mtp, oce nece. Kao cist USB storage uopste ga ne vidi. Sad lepota programi za raspakivanje kod
instalacije samo sto mi nisu trazili krvnu grupu i izvod iz maticne knjige rodjenih :mad:
Na jedvice jade sam sam raspakovo fajl i onda sledi cvrc, nije dozvoljeno instaliranje fajlova iz nepoznatih izvora.
Usput dok sam 10x puta ubadao USB uspeo sam i da resetujem mob na power dugme, sad moram da pogledam setovanja da li je nesto
promenjeno.

U Settimgs moras uci u Developer Options i checkirati Unknown Sources.
ako nemas Dev options izgooglaj kako se enabluje. Ako i to ne uspes ocigledno imas stvarno los primerak ili seriju.

Toliko problema nisam imao sa svim telefonima zajedno:)

U Settimgs moras uci u Developer Options i checkirati Unknown Sources.
ako nemas Dev options izgooglaj kako se enabluje. Ako i to ne uspes ocigledno imas stvarno los primerak ili seriju.

Toliko problema nisam imao sa svim telefonima zajedno:)

Dao sam dozvolu i instalrao aplikaciju, nazalost odmah se srusila i tako 10x, deinstalirao sam je. Pitanje je da
li je ta aplikacija kompatibilna sa ovim telefonom i ovom verzijom operativnog sistema.

Fak it onda:)

Koliko sam malo pogledao svi programi koji rade kalibraciju baterije traze root.

Ignorisi druge programe koji nisu iz Stock ROMa za baterije.

Nemoj, generalno svi programi za bateriju ili ne rade nista pametno, ili su trojanci :) (cak i na store-u)

Ako ga nema, moraces bez njega. (nemam ni ja na drugim telefonima, a iskreno zatreba, ali necu neke druge da stavljam na fon)

Jel' bi umeo da flashujes ROM?:) Pronadji na XDA forumu stock ROM za svoj telefon, i flashuj ga. Na XDA se ne stavljaju gluposti, pa je od poverenja (barem za starije teme, i kada su stock ROMovi u pitanju)
Nemam bas vremena da potrazim konkretan ROM za tvoj telefon, ali treba pripaziti da li imas pravi fon (za taj i taj region recimo, jer Lenovo konkretno ima i evrospkih (obicno ruskih) i kineskih modela - oba rade kod nas, ali ne smeju da se mesaju ROMovi).

@alfaunits,
ne bi ja ni stavljao nista ali ti si mi predlozio da calibrisem bateriju. Poslao si mi tvoj (Lenovo) program koji sam uspeo da instaliram ali je
svaki put pukao. Generalno taj program je trazio toliko dozvole samo sto mi nije trazio cas rodjenja, Lenovo voli mnogo da zna.
Program kojim sam raspakovao arhivu isto trazi dozvole koje po meni nisu mu potrebne, covek nema izbora ako ne prihvatis nema
raspakianja fajla ako prihvatis dajes programu velika ovlascenja, probao sam tri programa za raspakivanje svaki trazi previse dozvola.
***. sve je to jedno veliko njesra, sam proizvodjac uvaljuje svasta, google store uvaljuje a ja kao krajnji korisnik mogu da ga duvam.

Ovaj program koji sam poslao je stock Lenovo program, pa sam siguran da nije nesto maliciozno.
Koju dozvolu ti je trazio za raspakivanje? To jos nisam video :D

Predlazem ti ozbiljno da skines stock ROM za tvoj telefon (samo proveri da li je za tvoj model prihvatljiv ROM - ne znam kako, za P780 ima obican i ROW (rest of the world, naspram China), i 4 vs 8GB verzija - ne znam za A536 kako ide).
Mozda je do toga, a ko zna sta su u Handy prodali.
A mozda je stvarno losa serija telefona.

Prvi pravi smartfon koji sam kupio je bio ArcS (SonyE). To je toliko se uklapalo u moj vid smartfona, da sta god drugo da sam probao tada, nema sanse da bi prihvatio smartfon kao sto jesam. Ali posle toga sam imao 2-3 razocarenja totalna (jedan je isto Sony model, jedan Samsung a jedan je iPhone). Meni prosto nisu odgovarali i skroz su drugo naspram onoga sto ocekujem (iako nijedan nije izgledao bagovit kao tvoj A536...).
A posto je tebi prvi smartfon, pogotovu sto Lenovo nije neki dziber proizvodjac, i vidim da si ozbiljan korisnik, a ne neki klinac koji se samo zali, prosto i meni je zelja da vidim sta je u pitanju, i da ostanes u svetu smartfonova.

Program koji raspakuje 7z file trazi pristup private podacima koji mu po meni uopste ne trebaju, ne znam napamet ali to je malo previse stavki
koje on trazi da se saglasim.
Sto se tice screenshota proveo sam jedno 2 sata citajuci komentare na raznim diskusijama, retko ko uspeva da uradi
screenshot, ne radi mu, razne verzije android OS i razni telefoni, to je gomila ljudi koja kuka, ima i onih kojima je radilo pa
ne radi presli su na noviju verziju android OS... Jos kad sam citao neku diskusiju za Motorolu a jedan lik non-stop ponavlja daje to
stvar vezbe doslo mi da udjem-skocim u ekran i lupim mu cusku, nemoguce da samo njemu uspeva a ostali su *****i.
Nemam bas mnogo zivaca da se bakcem vise sa telefonom ili cu da ga prodam ili cu ga zadrzati i zaboraviti na to da ima te "pametne"
funcije, previse je to izgubljenog vremena i zivaca za jedan telefon koji treba da sluzi meni.
Danas pre podne lupam glavu nece da mi radi HDMI monitor i HDMI TV, izlaz sa PC iz linuxa, dovoljno mi je to nerviranje, dok sam imao VGA monitor
i HDMI TV to je radilo, najveci biser u windowsu radi.

Vidim da je malo starija tema al ja sad naleteh na nju. Elem, screenshot kod mene radi bez problema. Istovremeno kliknem power i volume down
i nema šanse da ne odradi. Stvarno ne kontam zašto neće nekima to da odradi. Dalje, kada se baterija napuni dok radi tel i kada isključiš tel. a
ostane na punjaču pokazivaće da je na 88 % (tako je bar kod mene). Ako ga tako isključenog napuniš da 100 % ima posle da se ukenjaš dok je
potrošiš. Ne znam dal je to namerno ali jednostavno je tako. Mislim da software ne "vidi" dobro koliko je napunjena baterija. Međutim, i sa klasičnim
punjenjem tj. sa uključenim telefonom meni baterija radi ceo dan bez problema. Milion mailova, poziva, poruka, slikanja sa blicom, navigacija tu i
tamo ... sve radi odlično. Koristim ga i u privatne i u poslovne svrhe i baterija uveče posle celog radnog dana završi na punjaču kad legnem negde
između 30 i 40 %. Ako ga napunim isključenog onda bude oko 50 %.

Nazad
Vrh Dno