Šta je novo?

Lemljenje kondenzatora

• Začetnik teme Začetnik teme smoke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije tacno, raster je razmak izmedju pinova u mm.

Trazi ako nadjes sa istim rasterom 2200uF, 10V, 16V ili sta nadjes. Ili cak i veci kapacitet, ali onda nisam siguran za raster.

Znaci, rasteri su ti standardni, izmeri pa overi.
A kapacitet ne mora biti 1800, potpuno je nebitno, posto se radi o napojnoj, stavi sta nadje, ali kao da bude veci kapacitet.

Ako mi opet kazes da nema kondenzatora u UK, posaljes mi garantno pismo, ja se preselim, i postanem uvoznik kondenzatora za UK 😀
I da bi bio cirkus jos veci, robu cu da vucem iz Srbije 😛

E ******!! eto kad ja idem metodom cupanja!!!! :lupko: Iscupo sam sve napolje sem jedne noge koja nije htela nazad u rupu. Naravno koristio sam lemilicu (al moju kucnu) i sve je islo ok sem ove jedne noge koja je samo odpala kad sam krenuo da ih presadjujem na novu plocu.

Ocigledno nisu predvidjeni da se vade iz jedne ploce pa stavljaju u drugu.

E mater mu... bas sam se nasikiro. Da stvar bude jos gora pregledo sam ceo web i u UK NEMA OVIH PROKLETIH KONDENZATORA!!!!!!!! :cuss:ima ih u USA i mogu da ih narucim iz proklete kine.... to ce mi stici za jedno 3 sedmice!!! 😡

... odo da ih narucim :exploder:

tebi ne vredi govoriti

Nije tacno, raster je razmak izmedju pinova u mm.

Trazi ako nadjes sa istim rasterom 2200uF, 10V, 16V ili sta nadjes. Ili cak i veci kapacitet, ali onda nisam siguran za raster.

OK razmak izmedju pinova (nogu) je 5mm ako mene oci ne varaju. Jel to ima smisla?
Sto se kapaciteta tice imam nekih kondeza (polovnjaka opet) koji su istih razmaka nogu ali veci, duzi i veceg kapaciteta i voltaze. Jel mogu da probam sa tim dok ne dodju kinezi? Ocu da vidim dal to radi pa ako ne radi da je oteram u radni kraj i da je bacim.

Ako mi opet kazes da nema kondenzatora u UK, posaljes mi garantno pismo, ja se preselim, i postanem uvoznik kondenzatora za UK 😀
I da bi bio cirkus jos veci, robu cu da vucem iz Srbije 😛

E vi ljudi ne razumete da se ovde stvari ne popravljaju!!!! Bas ako je nesto skupo a nemas garanciju na to onda nosis u servis naravno! Ne pada ti na pamet da kupujes lemilicu ili se prosetas do centra da kupis koji kondenzator!!! NEMA TOGA!!!!
Naravno da ima da se kupi delova za elektroniku ali to je sve na kasicicu i preko interneta i verovatno ima po Londonu po koji. Al meni London jes blizu al nije iza coska pa da sad skoknem da pazarim nesto.

Ja sam ovu plocu nosio u servis i ni oni nisu rekli e nema frke sad cemo mi da zamenimo koji kondenzator i to ce da te kosta £3 za kondenzatore i £30 za ruke nego su rekli 'crkla ploca, £270 za novu i £50 za ugradnju'. Cak ni oni se ne bakcu sa menjanjem zasto bi onda bilo radnji za kondenzatore...... tako da bi slabo iso taj biznis sa kondenzatorima ovde. 😛

Mozes da stavis te sto imas, ali ako ce fizicki da ti stanu na plocu, i obrati paznju na polaritet, smrde kad explodiraju.

A za UK ne lupetaj molim te, naravno da ima prodavnica, i naravno da ima servisa da mozes da kupis nesto...

Uzmi recimo moj primer. U mom gradu imas servise koji ce ti prodati pokoji deo iako im to nije primarno, vec servis.
Sve sto radim, recimo neki projekat, ja mozram da narucujem iz Beograda ili Novog Sad-a.

Ko sto tebi London nije blizu, meni je Beograd 130km daleko... Naravno da bi bilo suludo da dam 2000 din na put da kupim 5 konenzatora po 15 din.
Ali skoro sam narucivao robu u vrednosti od ~50 dinara, ***. treba mi, nema kod nas, ja moram da zavrsim, i na to platim postarinu 4 puta visu od vrednosti robe... Kontas?

A da nema u londonu... Mislim... Nisi dobro gledao 😉

Poslednja izmena:
Yuhu!! Ovo radi za sad. Eto sinoc sam se vratio iz grada i posto zena nije kuci reko sta sad da radim pre spavanja... e reko znam zavrsicu plocu. I proradilo sve sinoc.

Stavio sam na kraju dva kondenzatora sa neke stare rascupane P4 ploce 3300uF 6.3V. Za sad sve radi... nije bilo dima ni nicega tako da je sve ok.

Eto da sam sve ovo znao pre mesec dana ne bih ni nosio plocu u servis i placo im samo da je pogledaju £50... crkli majci. Sad ima biznis da napravim bre... posto ove ploce imaju generalan problem s tim kondenzatorima... losa serija.

FALA PUNO SVIMA NA POMOCI!!!!! :banana:

Pa ni ne treba ti isti.

Sto komplikujes?

Nazad
Vrh Dno