Šta je novo?

Legalan windows na drugi lap top?

Webb

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
415
Imam jednu dilemu pa mi je potrebno vase misljenje.

Pre 5-6 godina za firmu je uzet laptop sa legalnim WIN7 os-om. Nazalost laptop je crko i ne vredi ga popravljati pa smo za firmu narucili novi bez OS-a.
E sad mene zanima da li ( sa pravne strane) imam pravo da isti taj win sa prvobitnoglap topa instliram na novi?

Seriski imam ali na marikici koja je zaleplja na starom laptopu? Ne bi da mi sutra udje inspekcija i napravi problem oko toga?

Ima li neko nekog iskutva ?

Pa ja msm da bi mogao da prebacis hard sa tog starog laptopa na novi oni ne mogu to da ti zabrane. Ali sacekaj savete iskusnijih

To nije legalno ni u jednoj varijanti

Ta licenca ti važi SAMO za taj laptop, tako da nikakvo instaliranje na drugi ili prebacivanje HDD-a ne dolazi u obzir.

Ako je Windows koji je kupljen OEM onda ne moze. Ako je slucajno, mada sumnjam bio FPP onda moze.

Da li mogu ovaj novi win 10 da instaliram na laptop u firmi i ukoliko bude neka kontrola,da li bih imao problema zbog toga?Imam legalan win xp na desktop racunaru koji koristim za rad a ovaj laptop mi je samo za internet.

mozes.tj legalno je,win 10 TP je besplatan.dal' ce ovi tvoji u firmi da se bune,to vec nemam pojma.

Da li mogu ovaj novi win 10 da instaliram na laptop u firmi i ukoliko bude neka kontrola,da li bih imao problema zbog toga?Imam legalan win xp na desktop racunaru koji koristim za rad a ovaj laptop mi je samo za internet.

Mozes besplatan je i aktiviran od strane Microsofta do 16 aprila 2015 , samo nemoj koristii Watermark da sklonis iz coska ono za build na desktop!

Hvala na informaciji.Pretpostavljao sam da je tako ali najsigurnije je da pitam jer su kazne ogromne pa da ne razmisljam previse.

Фирми неће да смета што све што прође кроз комп може да буде доступно МС-у? Ја бих пре инсталирао неки Ентерпрајз, мада не знам како он стоји са употребом на комерцијалној основи. А пре свега линух. ;)

Taj laptop koristim samo za internet (u privatne svrhe) i na njemu ce biti samo instaliran citac licnih karata i nijedan drugi proram jer kada odem na teren imam potrebu da ocitam poneku licnu kartu.Kao sto sam napisao u prethodnom postu,imam desktop racunar na kojem obavljam poslove za firmu.

Ako se dobro sećam, kontroli softvera podležu svi računari (laptopovi) koji se nalaze u firmi.

Pa ako je win 10 legalan u probnom periodu neka ga kontrolisu,ne vidim problem, bez obzira sto ga ja koristim u privatne svrhe.Pitanje je koji softver kontrolisu. Da li samo microsoftov ili nesto drugo?

Sve sto zele. Kao kada te zaustav policija u kontroli. Moze da ti proveri samo dokumenta a moze da ti trazi i prvu pomoc i sijalice i pomocnu gumu, itd. Kod par klijenata su kontrolisali sve instalirane programe.

zasto ne linux na taj privatni laptop?

Zato što ne radi čitač ličnih karti na linuksu.Obzirom da mi win 10 jako loše radi na ovom laptopu ,verovatno cu morati instalirati linuks.

Pre nešto više od mesec dana sam ga probao na xubuntu i nije čitao sliku sa lične karte tako da mi je neupotrebljiv,osim ako nije ispravljeno?

Nazad
Vrh Dno