Šta je novo?

Left 4 Dead

^^pa da, bolje je da ako ti ide dobro posle prvih par izbaci automatski sve ostale i napiše "make love, not war against zombies", a ako ti ide loše, odmah na početku da te gankuje sa 180 zombija i ubije za 2s. :p

Jel vi čitate šta pišete ili ste rođeni da sve živo kritikujete? ŠTA je boldovan tekst ako nije balansiranje?!?

Ovo je tako lepo sagledana situacija:p
So true...

Pojavila se u prodaji i kod nas...

Niko ne rece kakav je single player. Jel vredi nabavljati igru samo zbog single player ili je to iskljucivo multi igra ?

Niko ne rece kakav je single player. Jel vredi nabavljati igru samo zbog single player ili je to iskljucivo multi igra ?

Single player nema nikakvu pricu, vec pet scenarija kroz koja moras da predjes ziv i to je to. Na pocetko biras jednog od 4 lika, dok te ostala tri prate i vrlo su korisni, jer ce rokati zombije koliko i ti. Nema zaglavljivanja u uskim prolazima, jer jednostavno mozes da prodjes kroz svoje saborce kao da su duhovi, sto je korisno u ovakvoj igri, gde bi bilo kakav zastoj znacio smrt. U startu mozes da biras koji god hoces, a u svakom na svakih 10-ak minuta igranja imas takozvane bezbedne sobe. Kada udjes sa timom u tu sobu, potrebno je da zatvoris vrata za sobom kada se ucitava druga deonica scenarija. Svaka soba je snabdevena oruzjem, municijom i health paketima. Kada se ucita drugi deo scenaria i kada se snabdes zalihama, otkljucavas vrata na drugoj strani sobe i nastavljas sa rostiljanjem zombija. Na samom kraju svakog od scenaria preko radija treba da pozoves poziv za evakuaciju, kada ide i najtezi deo, jer tada neprestano (nekih 5-7 minuta stojis i cekas pomoc, dok te sa svih strana napadaju stampeda zombija. Ako ovo uspes da prezivis, sa timom (ako je neko preziveo...mada sumnjam :)) upadas u helikopter/MCV cime zavrsavas taj chapter. Pored klasicnih glupih zombija koje ces tamaniti neprestano postoje i: Hunter - zombi koji skace i po 50 metara, a kada te zaskoci pocinje da ti cupa delove tela kada mozes samo da cekas da ti ga neko iz tima skine s vrata; Smoker - smrdljivi zombi sa dugackim jezikom kojim hvata zrtve i privlaci ih sebi i ako ne uspes da ga roknes prve 2 sekunde, onda cekas da ga skine neko iz tima; Boomer - naduveni debeljko koji kada eksplodira u neposrednoj blizini prekrijete zelenom sluzi i izaziva stampedo zombija koji jurisaju samo na tebe; Tank - Arnold Schwarzenegger medju zombijima najzahebaniji zomba u celoj igri koga moras da rokas dobrih 2 minuta da bi ga sredio: Witch - po meni najjeziviji zombi - mrsava zenska sa ogromnim kandzama i narandzastim ocima koja sedi i ispusta jezive zvuke i ne treba je dirati, pa preporucuijem sunjanje kad je u blizini, a ako je uznemiris nehebo si...:) Igra koristi Source endzin, pa tu nema sta komentarisati. Ono sto me je odusevilo su animacija i ponasalje zombija i igra nenormalno podseca na filmove "Dawn of the Dead" i "28 Days/Weeks Later". Sve u svemu odlicna igra koja u multiju prosto razbija...

Evo ti Pike jedan mini review, a ti vidi....;)
:wave:

Kod mene igra neprestano zakucava/smrzava bilo da stavim nove drivere/vratim default klok na grafickoj/spustim detalje na low... Kod drugih igara bez ikakvih problema, a ova je nasla da zeza.

Poslednja izmena:
Single player nema nikakvu pricu, vec pet scenarija kroz koja moras da predjes ziv i to je to. Na pocetko biras jednog od 4 lika, dok te ostala tri prate i vrlo su korisni, jer ce rokati zombije koliko i ti. Nema zaglavljivanja u uskim prolazima, jer jednostavno mozes da prodjes kroz svoje saborce kao da su duhovi, sto je korisno u ovakvoj igri, gde bi bilo kakav zastoj znacio smrt. U startu mozes da biras koji god hoces, a u svakom na svakih 10-ak minuta igranja imas takozvane bezbedne sobe. Kada udjes sa timom u tu sobu, potrebno je da zatvoris vrata za sobom kada se ucitava druga deonica scenarija. Svaka soba je snabdevena oruzjem, municijom i health paketima. Kada se ucita drugi deo scenaria i kada se snabdes zalihama, otkljucavas vrata na drugoj strani sobe i nastavljas sa rostiljanjem zombija. Na samom kraju svakog od scenaria preko radija treba da pozoves poziv za evakuaciju, kada ide i najtezi deo, jer tada neprestano (nekih 5-7 minuta stojis i cekas pomoc, dok te sa svih strana napadaju stampeda zombija. Ako ovo uspes da prezivis, sa timom (ako je neko preziveo...mada sumnjam :)) upadas u helikopter/MCV cime zavrsavas taj chapter. Pored klasicnih glupih zombija koje ces tamaniti neprestano postoje i: Hunter - zombi koji skace i po 50 metara, a kada te zaskoci pocinje da ti cupa delove tela kada mozes samo da cekas da ti ga neko iz tima skine s vrata; Smoker - smrdljivi zombi sa dugackim jezikom kojim hvata zrtve i privlaci ih sebi i ako ne uspes da ga roknes prve 2 sekunde, onda cekas da ga skine neko iz tima; Boomer - naduveni debeljko koji kada eksplodira u neposrednoj blizini prekrijete zelenom sluzi i izaziva stampedo zombija koji jurisaju samo na tebe; Tank - Arnold Schwarzenegger medju zombijima najzahebaniji zomba u celoj igri koga moras da rokas dobrih 2 minuta da bi ga sredio: Witch - po meni najjeziviji zombi - mrsava zenska sa ogromnim kandzama i narandzastim ocima koja sedi i ispusta jezive zvuke i ne treba je dirati, pa preporucuijem sunjanje kad je u blizini, a ako je uznemiris nehebo si...:) Igra koristi Source endzin, pa tu nema sta komentarisati. Ono sto me je odusevilo su animacija i ponasalje zombija i igra nenormalno podseca na filmove "Dawn of the Dead" i "28 Days/Weeks Later". Sve u svemu odlicna igra koja u multiju prosto razbija...

Evo ti Pike jedan mini review, a ti vidi....;)
:wave:

Hvala puno, ubedio si me, probacu kada je nabavim. :wave:

Znaci kod nas se igra kupije kao retail pakovanje ili kako.
Kutija, manual, dvd sa hologramom?

Ili se kupi medij, a serijal preko steama ili vec nekako?

Retail pakovanje je isto kao kod drugih valve-ovih igara,tu su kutija i cd. Manual-a nema već samo kartončić sa serijalom. Serijal se zatim aktivira,odnosno veže za tvoj steam id i to je to. Pošto je cena igre preko steam-a ista kao retail kod nas, ovako barem dobiješ kutiju, a i ne moraš da svlačiš igru preko neta....

Poslednja izmena:
Source endzin ali unapredjen, grafika je dosta dobra.

Jel neko probao preko hamachija ?

Da li je potreban HL2 da se poseduje ili je ovo standalone? Da li mogu kupiti samo L4D, aktivirati igru preko STEAM-a i da radi?

Poslednja izmena:
I jel moguuce igrati ovo preko hamachija?

^Moguce je. Ne treba ti hamachi, samo pozovesh drugara da udje u tvoj Lobby i vozi. Tako je bilo pre par dana, nazhalost vishe nisam u mogucnosti da isprobam.
A da, i LAN radi. :)

samo da se docepam ovog. po citavu noc cu s ekipom pucat . a inace fan sam 28 Days/Weeks Later filmova i mnogih drugih sa zombijima. a cuo sam da jako puno igra podjesca na film. a to znaci puno metaka! puno mrtvih zombija! :)

Poceh da igram ovo i kod mene radi i izgleda stvarno dobro, ali ako se cela igra svodi na to da nekakva reka zombija kulja prema tebi i ti ih rokas, ne razumem, sta ovo verovatno lepo legne kad se neko napusi vutre, pa bombarduj zombije???

Jel' se nesto menja kasnije, na samom sam pocetku igre ili jok, odnosno igra nema neki scenario, vec se sunjas i trosis municiju?

Poslednja izmena:
Poceh da igram ovo i kod mene radi i izgleda stvarno dobro, ali ako se cela igra svodi na to da nekakva reka zombija kulja prema tebi i ti ih rokas, ne razumem, sta ovo verovatno lepo legne kad se neko napusi vutre, pa bombarduj zombije???

Jel' se nesto menja kasnije, na samom sam pocetku igre ili jok, odnosno igra nema neki scenario, vec se sunjas i trosis municiju?

Ne menja se ništa.Samo dobro staro udri me do zore rokanje sa zombijima.I stići od tačke A do tačke B sa šmekom.Opuštanje mozga.
Mada je prvenstveno MP ali dobro prolazi i u SP varijanti.
He,he - Counter sa "zombijima na turbo pogon".
Kao da igraš film 28 weeks later.

Poslednja izmena:
Ne menja se ništa.Samo dobro staro udri me do zore rokanje sa zombijima.I stići od tačke A do tačke B sa šmekom.Opuštanje mozga.
Mada je prvenstveno MP ali dobro prolazi i u SP varijanti.
He,he - Counter sa "zombijima na turbo pogon".
Kao da igraš film 28 weeks later.

Ta film je OK, ali tamo nema milion zombija u tom filmu.

Jel' moze odmah da se krene online ili moram prvo ****nu kampanju da igram, vidim da mi sama igra ne da da idem na online igranje koje nije "coop."?

Probao sam coop u lan-u sa par drugara i mogu da kažem da je igra extra! Atmosfera je baš kao u filmovima... nekoliko preživelih, protiv milion zombia. :D

U prvo vreme je igra stalno pucala i izbacivala u win posle par minuta. Provalili smo da se treba deselektovati opcija za dualcore rendering i onda radi kako treba!

Poslednja izmena:
U prvo vreme je igra stalno pucala i izbacivala u win posle par minuta. Provalili smo da se treba deselektovati opcija za dualcore rendering i onda radi kako treba!

Isti problem, isto resenje i kod mene. :)

Meni je igra stalno blokirala dok nisam iskljucio samo jednu opciju - MULTICORE RENDERING. Moze li mi neko objasni cemu sluzi ova opcija? Kod druga sam instalirao ovu igru ali kod njega normalno radi sa svim ukljucenim opcijama pa cak i sa ovim multicore rendering.

The "Multicore Rendering" option allows users to toggle multi-core CPU support for Left 4 Dead. Such support includes multi-core acceleration for materials, particles, and artificial intelligence.

Evo, ako ti nešto znači...

Mada, nema razlike u framerate-u ako isključiš tu opciju, ali ima što se tiče stabilnosti.

Inače probano je na C2D i C2Q procesorima i igra je stalno pucala.

Poslednja izmena:
Evo, večeras sam se konačno odlučio da malo više degustiram igru i moram da kažem da je bilo FENOMENALNO!!!:smash:
Igrali smo ja, jedan naš lik, i još dva stranca, ekipa se super poklopila, što se retko dešava u L4D (i što me je dosad odbijalo od igranja), prvo smo krenuli na expert, tu baš nije išlo, pa smo se prebacili u advanced i slistili prvu kampanju. Zaista je bio extra doživljaj. :)

Hvala Bogu da je neko rešio da podeli utiske, a ne samo probleme...

Kako deluje u klasičnom multiju, ljudi na ljude, van co-op-a?

Ako sam ja dobro shvatio koncept igre, ona ni nema "klasičan multi".

Nazad
Vrh Dno