Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Darko, pogledao sam video, kod tebe nema na "device" force closing, kod mene postoji.
Kada napisem da imam neki bug na romu, prethodno ga testiram bez ikakvih aplikacija instaliranih i na clean install.
Znaci u twrp instaliram rom, pico gapps 22.03. i magisk 16 bez reboota izmedju. Konfigurisem telefon i direktno probam.
Da instaliram neku appp pa ajde da kazem do necega je pa bih sistemom eliminacije nasao problem, ali ovako sta moze biti ?!
Jedino da nesto pico gapps ili magisk verzija zeza ili jezik (srpski) ali koliko to moze biti slucaj, ne znam. Vjerujem i da ti insgaliras pico gapps i magisk...Inace na 07.04. nemam onih force closinga pri prvoj konfiguraciji telefona, ali ovo sa tipom mreze mi je bas problem.
Ako te ne mrzi daj screen record od podesavanja tipa mreze (izaberi "samo gsm" da prebaci na 2G-Edge i "samo LTE") Kod mene, kako rekoh, kad izaberem "samo gsm" pokaze LTE i mnogo drugih stavki od ponudjenih nesto drugo daje od izabrane stavke.

Dolby definitivno ne radi ovdje, zbog nekih izmjena vjerovatno koje Sergej radi...jos jedan detalj, ad away 3.2 mi ne radi na ovom romu, reklame su i dalje tu.

Definitivno nakon dosta probanja, najbolji romovi su mi aicp infrag, da je samo malo baterija bolja, pa DU i OmniPS.

EDIT:

Vjerovao ili ne, oba baga se javljaju kad je jezik telefona srpski, na engleskom i za mrezu radi sve (i vise opcija dostupno u tipu mreze nego na srpskom) i nema force close na "device".
E cuda, svasta...probaj, prebaci na srpski-latinica pa ces vidjeti.
Ima neki problem u lokalizaciji za srpski jezik.
Imas li ideju zasto ad away ne radi samo na ovom romu, sto uraditi po tom pitanju ?

Nisam ja rekao da ti lažeš no prosto iskustvo me do sada naučilo da u preko 90% slučajeva "ne radi" je krivicom korisnika. Dakle ako je official twrp, ako je instalacija rom pa gapps pico pa magisk 16 bez reboota, clean dalvik/cache i bilo čega između onda jedino mogu da idem u pravcu toga da ti hardverski na telefonu nešto nije ispravno. Mada iskreno i u to sumnjam, pre bi imao restart ako pokreneš neku igricu nego ovo što ti navodiš.

Ako je hardver identičan, nema teorije da nakon istog procesa instalacije istog softvera na jednom postoji problem a na drugom ne.

Evo SS od mreže na gsm only:

Screenshot_Phone_Services_20180408-131230.pngIMG_20180408_131924.jpg

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
U kratkom razmaku sam ja postovao moj drugi post gdje sam pronasao u cemu je fora i ti svoj pa vjerovatno nisi vidio sto je bilo... za vjerovali ili ne.
Da mi je neko pricao da izbor jezika ima veze sa radom roma rekao bih ovaj je puko :)
Elem, nisam ni imao utisak da mislis da ne govorim istinu, otkud ti to ;)
Nakon prebacivanja na engleski ova 2 problema rijesena a nakon reboot-a i ad away radi posao, na srpskom ne :smash:
Inace, kod instalacije romova, neki autori preporucuju:
* rom
Wipe cashe/dal
*gapps
Wipe cashe/dal
* magisk
Wipe cashe/dal

pa reboot. Ja sam radio bez a probao i sa wipe izmedju, ne vidim razliku. Sto mislis da je ispravnije, ili je isto ?

Nema potrebe za wipe između instalacija .zip fajlova.

Inače vratih se na 0703 jer i na 0704 i 0804 mi kasne WA notifikacije.

Decekiraj kernel wakelock blocker. (settings/system/leeco extras) Na 07.03. je to isklj a na novom buildu je ukljuceno.
Ja nemam problema sa notifikacijama medjutim sa baterijom nisam nikako zadovoljan. Sinoc napunio do 100%, uradio kalibraciju baterije i od 01h do 08h otislo 9% a sve pogaseno sem mreza - edge. Bas sam neprijatno iznenadjen, jer je Omni bio najbolji uvijek sa baterijom...ovo sad se cini da je losiji ili u najboljem isti kao aicp infrag.

Da nisi pogledao slucajno na 07/04 verziji u "about" jel test ili stable verzija ? Instalirah 08/04 dirty vidim ovdje test a zaboravih da pogledam na prethodnoj.

Jel ovo normalno 11% potrosnje i awake na screen off?
803333cbcacf3477290acd0dd239faba.jpg

Bolje da ne znas kako je kod mene na Le Pro 1. Meni bude po 10h Awake. Ide mi jako na zivce, moram telefon svaki dan resetovati da se to ne bi desavalo. A preko noci ga gasim jer se znalo desiti da odem na spavanje sa 70% ujutru se probudim i telefon se ugasio.

ima li iko resenje?i kod mene je na cuoco92 EUI-ju krenulo uzasno trajanje baterije...da se vratim u fulu na indijski 21s ili koji je vec zadnji fabricki ili sta da radim?

Već sam preporučivao a i tebi bi savetovao da probaš RR final Nougat rom, sve radi kako treba. Svakako bolji izbor od bilo kog eui roma

ma i stavio sam ga jer videh da je budzen camera app i radi odmah po flesovanju,a ne bih da se akam sa rutovanjem,magiskom,camera2api-jem i sto varijanti gcam-a da bi izvukao krsenu sliku i pucao mi rom i trajala baterija 3 sata na novom fonu...jel radi stablno (da podvucem stabilno) bar opencamera na tom?

Mozda bismo mogli uvesti praksu radi lakseg pracenja stvari, da kada se da neki komentar ili iskustvo u vezi sa rom-om, da se napise koji model telefona, koji build rom-a, koji magisk, koji gcam, koji modem... Cini mi se da vrijedi razmisliti jer bi bilo lakse ispratiti... Ili ja nemam dovoljno vremena da malo pazljivije pratim temu... :) Ne zamjerite, godine cine svoje...

x820 (mada ne vidim kakve veze ima,svi su isti),vec sam napisao da je cuocov eui,zadnji magisk,ne pamtim koje sve ne gcam-ove,zadnja opencamera sa plejstora.modem pojma nemam,niti sam znao do sad da treba da se flesuje.

Ih, ima veze. Evo ja npr imam X829 4/64 pa ako mi se nesto desava kod npr kamere, a tebi ne i te kako ima veze... Modem ne mora da se flesuje ali ima nekih sa kojima tel funkcionise bolje nego sa drugima...

Npr, sa nekim developerskim modemima (419D, 466D) citac otiska prsta je radio mnogo brze nego sa nekim default-nim...

Ja taj otisak više ne koristim jer jednostavno ne valja ni na jednom romu.

Epitet "odlicno" tesko moze dobiti FP na ovom telefonu, da se ne lazemo. Ko je ikad prije ovoga probao drugi telefon sa FP zna o cemu pricam. Recimo na Xiaomi to radi gotovo perfektno i svjetlosnom brzinom, u trecini sekunde. Na ovom nasem uredjaju je to dalekooo od toga ali je i meni da kazem od starta - solidan i to je sve. Ko nije ranije imao neko FP iskustvo njemu mozda ovo djeluje jako dobro.

Poslednja izmena:
Možemo i reći kome je ispravan senzor zna o čemu svi mi ostali kojima je ispravan pričamo. Bukvalno u trenutku mi otključava i nikada nijedan problem sa istim nisam imao...

Da se dopunim, napisao sam, ja od pocetka nisam imao problema sa FP u smislu da ne radi ili radi ocajno, ali u poredjenju sa Xiaomi note 3/4 mogu istaci da radi solidno i nista vise od toga. Na Xiaomi je 3X bolji FP i brzi.
A o kvalitetu FP na nasem telefonu najbolji svjedok je internet pa moze da se procita na nivou zajednice kako stoje stvari i je li nas fon mjerilo odlicnog FP. Lako je zakljuciti iz toga da nije bas.
Svako ima pravo na subjektivan dojam i ne zadovoljavaju svakog isti nivoi...super je kad ljudima radi i kad su zadovoljni.

Poslednja izmena:
Složićeš se da su rasprave ovog tipa besmislene. Zar misliš da ja svoj FP nisam upoređivao sa drugim telefonima sa kojima sam bio u dodiru? I sad jedan drugog da nešto ubeđujemo... Glupo je. Da je bilo problema sa FP jeste u smislu da je bilo defektnih, ali da ima problema sa onim ispravnim... Ja to bar nisam doživeo u smislu sa na bilo koji način radi lošije od drugih. Šta više.

Svakako nema potrebe za ubjedjivanjem. Glupo je i besmisleno. Naravno, nikad mi to nije cilj. Samo napisemo misljenje o necemu, to je sve...Sto se tvog FP tice, extra, drago mi je sto je uporediv kvalitetom rada i brzinom sa drugim proizvodjacima !
Moj nije, iako me nikada nije izdao u smislu da prestane raditi.

Jesi probao ono sto sam ti napisao, da iskljucis wakelock blocker u vezi kasnjenja notifikacija na Omnips ?
Takodje, kod Omnips me muce 2 stvarcice, naime kako u recents (stock-default) zakljucati u memoriji neku app (tipa viber, da je ne kiluje) i kako u messages iskljuciti opciju fizickog dugmeta emotion na tastaturi ? (inace sistemsko isklj. u opcijama tastature ne isklj. emotion dugme u messages)
Kod drugih Oreo romova, u recents tabovima postoji katanac otvoreni, dodirne se i zakljuca app u memoriji, ovdje toga nema. U vezi messages, takodje na du ili aicp u podesavanjima messages (general) postoji opcija da se isklj. fizicko dugme emotion, ovdje nema. Ako znas resenja za ovo, reci.

drustvo,kako se snalazite za kejsove?i jel' pasuju kejsovi za sve modele na x820?za x820 slabo nalazim,x829 moze da se i nadje pa me zanima jel to provereno isto?koliko vidim indenticni su svi modeli po dimenzijama...

Stavio sam poslednji du rom, prešao preko nekih mana, videćemo...

Ne znam da li je ovaj netguard toggle dosao sa romom ili zato što sam ga instalirao.
08de0787bc3c37742129a1161ab25df7.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno