Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Znam koji je zadnji jer ga baš vrtim, ali ste me zbunili sa 27.03. koji ne postoji

Pa ti si napisao gore isto pogresno, da je 28.03. :D
26.03. je tacan podatak(iz naziva sa linka za dw), ali kako je pretposljednji rom sa datumom 26.03. (moze se vidjet na xda) a znam da je ovaj sutradan postavio, jer pratim temu, zato sam napisao 27.03. Ocigledno nije ispravio datum sa naziva roma od dan ranije, nista drugo...

Btw DU mi radi tolko dobro da me sada Omni ne privlači.

DU je vrlo dobar rom, vjerovatno si procitao - ja sam to prije nekoliko dana konstatovao, da je po meni on za sad, cini mi se, najbolji oreo rom. Ti i jos jedan kolega ste napisali da se vracate na aicp by infrag i, zaista, ta 2 su ponajbolji, steta velika sto nema vise razvoja za infrag aicp. Meni je trenutno on u telefonu, cekam da infrag u DU neke stvarcice odradi koje fale a koje postoje u aicp i odlicno radi rom uz to. To su: nema prikaza voltaze punjenja na lockscreen, nema default audio app, ne radi camera, nema wakelock blocker, da se baterija malo popravi...sitnice ali eto. Vrijedi vazda probati OmniPS ako ga Sergej ubodi da valja nakon 07/03...ako stignem tokom noci probacu ga ja.

Pogledaj si malo bolje pod details
Na koji details mislis ?
Evo ti direktan link za dw posljednjeg DU, na njegovom google drive, pogledaj naziv roma i datum - 26032018
https://drive.google.com/uc?id=1An4J7hJhloxoIqDZfgDBhWpg6L6CzURu&export=download

Evo ti predzadnji DU, isto 26032018

https://drive.google.com/uc?id=1G3fDtqeIWrV6n_R1ZYFgGEU5IevwPV-Z&export=download

O tome ti pricam...mora da je pogrijesio jer je ovaj gornji 27. ili 28. postavio, moze se u temi provjeriti.

Eto upravo se potvrdilo ovom slikom ono sto sam rekao...vidi se gore u nazivu fajla 26032018 a postavljen 28.03. jer se sjecam dan ili dva poslije 26. da ga je postavio...
Nego evo oduzismo banalnu pricu ;)

Izbacuje Sergej "ko lud" OmniPS romove, svaki dan po 2-3 :type: :smash:

Pa ja cijelo vrijeme pričam da je 28.03. a ti si tek sad shvatio :)

Btw ne razumijem zašto izbacuje par romova na dan ? Nek napravi pošteno pa onda izbaci.

Pa ja cijelo vrijeme pričam da je 28.03. a ti si tek sad shvatio :)

Drugar, nemoj me zahebavati, verzija je zvanicno 26.03.2018. onako kako je autor napisao u nazivu fajla, a mogao je izbaciti fajl 25. , 27. ili 28. i td...kakve to veze ima ?! Da se ne zamlacujemo ispraznom pricom...

Pozdrav svima,

posle 6+ meseci problema sa random restartovanjem konačno sam našao rešenje koje ih potpuno eleminiše.
Kada su počeli mislio sam da je problem do neke applikacije. Slede bezbroj factory reseta i instaliranja applikacija kako bih utvrdio do koje je problem. Ali saznajem da je sve potpuno random i krećem sa instaliranjem različitih rom-ova i njihovih verzija. Prvo sam tražio pomoć ovde i dobio informacije o pouzdanim i tada stabilnim verzijama rom-ova. Nakon ko zna koliko fleshovanja problem jednostavno nije hteo da nestane. Polako gubim volju i razmišljam da mu skratim muke nekim čekićem ili nešto sl. Šaljem prodavcu snimke svega što mi se dešava a on mi kaže da ga spakujem i pošaljem nazad u Kinu kako bi ga popravili. Bio sam skeptičan da će moći da ga poprave i postojala je dobra šansa da ću posle ceha slanja nazad za Kinu i čekanja od verovatno par meseci dobiti telefon u istom stanju..:(
Da bi par meseci kasnije, sasvim slučajno, našo opciju u cuoco92 rom-u za podešavanje CPU-a koja potpuno eliminiše problem.:shock: :zgran: :shock:
Naime, u cuoco92 settings meniju postoji opcija cpu operating modes. Promenom iz interactive (koja je po defaultu) u performance svi restarti prestaju :shock::laugh:
Screenshot_2.jpg
Nisam siguran šta sam ovom promenom uradio ali telefon bez restarta skoro 2 meseca.

E sad moje pitanje glasi: da li neko ima ideju šta je ovde problem i da li postoji neki OREO ROM koji ima ovakve opcije pošto bih hteo da isprobam neki ali i da mi se restarti ne vrate?

Na aosp imaš profile, neki od njih je performance. Probaj...
4fbc8e35a19688872ae1804211ccbc6d.jpg

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako mislis potrosnja 1% u stanju mjrovanja ? Po satu mirovanja 1% ? Ako si to htio reci, nista onda helix ne radi, to je negdje standardno bez iceg instaliranog...
Evo potrošnja do sada, više manje mirovanje od kad je skinut sa punjača.
Neki pominju i 20% potrošnje tokom noći.
226e2d0c40356fff411e46462b3ac142.jpg

Kao pecurke porastao je broj Oreo baziranih romova za nas telefon ! E sad koliko je tu prisutan kvalitet a ne samo kvantitet ostaje da se provjeri na djelu...
Malo je cudno da neki junior members pokrecu nove projekte, no dobro, ne mora da znaci da je osudjeno da ne valja zbog toga.

Sve što je bazirano na infragovom device tree ima iste probleme. Jedino što može da bude različito je koji dodatni bug može da ima.

Jedini rom koji nije iz te priče je OmniPS.

Pa nije bas infrag dao drugima sva svoja rjesenja i zakrpe. Recimo problem sa niskim mic i loudspeaker-om je rijesio na svom zadnjem aicp a najveci broj romova nema to rijeseno i sl...Taj aicp 20.03. radi odlicno.
Idem probati ovaj malo prije izbaceni OmniPS 07.04. da vidim da slucajno nije neka stabilnija verzija na datumu 07. kao u proslom mjesecu :)

Nema šta on da im da ili ne. Sav njegov rad i izmene su dostupne svima. To što neko ne zna da ih implementira ili što one na drugom romu prave neki treći problem, to su druge stvari. Poenta je bila da svi imaju iste bugove i da nema razlike po tom pitanju.

Ovaj Omni 0704 bi trebao da bude dobar, mada ako vidim bilo kakvu sitnicu eto me nazad na 0703. Moje mišljenje - apsolutno bez konkurencije kada je Oreo za X2 u pitanju.

Ako u twrp uradim komplet backup, da li sve ostaje sacuvano, i poruke, pozivi,logovi, sva podešavanja?

Nema šta on da im da ili ne. Sav njegov rad i izmene su dostupne svima. To što neko ne zna da ih implementira ili što one na drugom romu prave neki treći problem, to su druge stvari. Poenta je bila da svi imaju iste bugove i da nema razlike po tom pitanju.

Ovaj Omni 0704 bi trebao da bude dobar, mada ako vidim bilo kakvu sitnicu eto me nazad na 0703. Moje mišljenje - apsolutno bez konkurencije kada je Oreo za X2 u pitanju.

Da, kao opensource na git-u je dostupan svima, svakako. Mislio sam upravo na ovaj dio gdje svi ne znaju da implementiraju njegov fix ili im pravi probleme pa ga ne mogu implementirati.
Inache, od zadnjeg javljanja odradjivao sam instalaciju na clean OmniPS 07.04. i sve one probleme pri instalaciji je otklonio, u globalu mi se cini da je dobar koliko i 07.03.
Cudi me da ni na jednom build-u (ni na 07.03.) nije fixirao bitan detalj, oko izbora tipa mreze. Naime, izaberes "samo gsm" on ukljuci samo LTE i tako mnogo stavki nema veze sa onim sto se izabere !
Kako onda Darko uopste ukljucis samo GSM (2G) kad si na wifi pa da baterija najmanje curi ?
Drugi problemcic je u leeco extras pa dolje zadnja stavka apps options i onda skrol bocni do zadnje stavke "uredjaj" ide force close aplikacije. (to je prisutno u svakoj verziji takodje)
Ja sam mu na telegramu u direktnoj poruci prijavio ovaj prvi problem, ako uopste cita poruke...Inace sad instalirah "Dolby athmos" koji radi na svakom Oreo romu, odradih wipe cashe/dalvik nakon instalacije i evo me u bootloop, svasta...nije valjda da ovo kod njega ne radi, zakleo bih se da sam ga na 07.03. koristio. Bojim se da moram jovo nanovo sve :(

Definitivno neki od dodataka koji instaliraš pravi problem pošto nikada nisam nijedan problem koji navodiš imao sa Omni. Ni sa starom 0703 ni sada sa ovom 0704. Jedino što je meni pravilo problem na ovim međuverzijama i zato ih nisam ni koristio je to što gcam odjednom prestane da radi(camera error) i jedino restart pomaže. Toga sada nema, ne znam kada je ispravio jer od 1703 nisam ni testirao ništa do ove. Ali ovi problemi pri instalaciji itd, nijednom.

U prilogu ti šaljem video iz mog settings gde se vidi da nema nikakvog FC. Ako treba snimiću i drugi gde prebacujem na gsm bez problema. Što se Dolby tiče, to je moguće jer isti često pravi problem. OmniPS je dosta modifikovan i moguće da ne radi ali sa druge strane, zar ti je zvuk na Omni loš pa treba nešto da ga poboljša? Infragov stari AICP i Omni pa onda 10 mesta prazno pa ostali što se zvuka tiče.

https://www.sendspace.com/file/jrku7q

Vrh Dno