Probao sam sinoc, tokom noci, zadnji OmniPS 30.03. i mogu reci da veceg sr...a nisam u telefon ubacivao !
3 puta sam radio clean install ne vjerujuci da se rom raspada odmah na prvo setovanje, u carobnjaku, force close system process i, tako sva 3 puta... Za ne povjerovati da je covjek postavio takav build za preuzimanje :smash: Eto nedostatka toga sto nema temu za rom, recimo na xda, siri krug testiranja i td.
Onda sam ubacio stari OmniPS 07.03.
On je ok, sa nedostatkom par stvari tipa SS na buttons, nema da se ukljuci prikaz voltaze na zakljucanom ekranu i jos nesto cega se sad ne mogu sjetiti.
Medjutim na 07.03 imam strasan problem, bug, naime kad se udje u mobilne podatke i karticu koja se koristi za mobile data, pa u napredno da odaberem preferirani mod, gsm only (2g) NE RADI, tj kad se to stisne ukljuci se LTE only :crash: i jos par opcija gdje je neka druga deskripcija samo se ukljuci lte ! Jel moguce da ovo niko nije primijetio a mjst have je da radi. (tipa kada se zeli koristiti mobilni net da se uklj 3g ili 4g a kad se koristi wifi da se ukljuci 2g na obije kartice radi manjeg trosenja baterije)
Darko, ako ti nije tesko provjeri ovo kod tebe pa baci feedback sa SS.
p.s. Ne znam sto reci kao neki zakljucak nakon testiranja znacajnijih custom oreo romov sem da su, manje vise, sve poluproizvodi, nista nije odllicno.
Kad uporedim stock based rom i njegov rad i ove custom mogu reci da prvi radi stabilnije, sa boljom default kamerom i ne vidim neke pretjerane benefite ovih drugih (u oreo f-jama koje
se fakticki ne primijete) sem gcam i ko ima naravno neke posebne preferencije a da nisu moguce na mm i veca mogucnost personalizacije roma.