Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Aco, ja ocekujem da ce bendovermne, kao izraziti ljubitelj rr roma prvi probati ;) :p

Been there, done that... Jos je RR bio nepotpun kada sam probao nedavno (mislim da je bio prvi RR Oreo build)... Nije bio jos sazreo dovoljno da bih ovdje podijelio utiske...

Sada sam na AICP 1602 (nemam kad eksperimentisati sa u posljednje vrijeme)... Sve radi izuzev torch, barem kada je moje iskustvo u pitanju...

A ovo pitanje koji je naj Oreo rom - mozes i sam potraziti odgovor... Empirijski naravno...
Takodje, sve je to subjektivno - npr ja sam AICP-u dao prednost u odnosu na AOSIP jer ima neka podesavanja za prikaz na display-u koja su meni bitna; podesavanje na home dugmetu (long press/double press) i sl i sl... Na AOSIP (ne znam za druge ali AICP nema) ima screen always on opcija kao novina na 8.1... Neko kome to nije bitno, ce mozda radje odabrati nesto drugo... Ja odmah stavim Nova Launcher pa mozda i neke detalje po pitanju default launcher-a ni ne propratim... Najbolje je da sam vidis sto ti pashe najbolje. Probas i onda nekako lakse odaberes. Vidis sto odgovara tvojim potrebama...
Jos nijesam stigao Lineage ni da probam, a i taj Oreo postoji vec neko vrijeme...

Iscitah svih 9 strana na xda za rr (oreo based) i koliko vidim 99% je sve fixirano.

I ja sam se vratio na aicp sa aoisp, jer sam kod ovog drugog slabije čuo sagovornika a i mene su slabije čuli.
Ne znam dal ima kod za ulaz u engeniring mode kao kod MTK.
Jedino mi smeta ovaj x na broju bez interneta, samo se tako pojavi.
99f1d9f361431e6124b993ed8eb839e7.jpg

Apropos tomova nijedan Oteo stable, a na x722 ih ima više.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
To nije tačno. Ista grupa developera zajednički radi na portovanju svega za x720, x722, x820 i maltene se svuda isti bugovi javljaju.

RR je official od danas, Lineage isto jako brzo. Andrej se javio postoji šansa da radi DU official. Ako bude tako svaka mu čast. Uz AEX official, Pixel experience official, AICP i AOSIP unofficial, ja stvarno ne znam šta bi neki više. Odličan je development za X820...

@ironmanbg Sto podrazumijevas pod stabilnoscu? U nekim ranijim buildovima na AOSIP mi se znalo desiti da Tapatalk pukne ili da mi na AICP/AEX Twitter puca nakon restore-a preko TB (uninstal i instal sa PS je zavrsavao posao) ali generalno rom kao rom radi odlicno (AEX, AOSIP, AICP - nijesam probao RR ovaj zvanicni, PE ili LOS)... Ne mogu se vise sjetiti ali mislim da je bio AEX, nije radilo osvjetljenje na hw dugmadima sto mi bio deal breaker u startu ali nijesam pratio novije buildove da li je to korigovano... Znam da je u ranijim build-ovima kod nekih bilo upitno i vrijeme neophodno da gps lock-uje poziciji ali je i to ispravljeno...

Pitam onako informativno, cisto da ispratim...

Ja sam takodje zadovoljan sa development-om za X829... :)

Poslednja izmena:
Ni meni ne puca, jedino bih rekao da se sada okrenulo pa se za x722 radi više na romovima, barem se zovu stable, šta god to značilo, a kod nas su bete.
Nisam ulazio u x722 teme, ali kod x820 bih rekao da uglavnom romovima bave studenti u slobodno vreme.

A u startu mjesecima X722 nije imao bez 1 rom, eto kako se razradi...
Znaci oces da kazes da ovo mnostvo beta romova za nas telefon rade amateri potpuni...moguce, ***, zato su tako dobri romovi i vecinom bete :D

Cuoco koji inače koristiš pravi svetski priznati stručnjak :D

A i taj EUI je inače jedan od najboljih romova ikada...

Hajde uoozbiljite se.

Piše i na... Pa nije. Ponavljam još jednom, x722 nema ništa više od x820. Stable, official šta god su i jedan i drugi, sa otprilike istim greškama jer je hardver isti plus kažem ista grupa developera radi i jedno i drugo. Manite se uzimanja pisanija indijaca po XDA kao zdravo za gotovo. Postajete dosadni iskreno sa komentarima na temu oko koje ne znate iskreno baš previše. Nisam i ja stručnjak al bar se trudim da pročitam. Bez zle namere kažem.

Naravno, ne oslanjati se na "iskustva" korisnika koji nijesu ispratili bazicna uputstva za instalaciju rom-a pa imaju probleme... Petljaju ko zna sto, pa ulete u temu i ne radi ovo ne radi ono, a nijesu instalirali kako treba...

Svakako preporucujem da se proba pa onda prokomentarise. Ne mora se sve probati ali svakako se zna kojih par neEUI romova vrijedi...

Takodje, dolazak na ovu temu ima sve manje i manje smisla jer se prenose utisci iz trece ruke... Ja gledam da podijelim iz svog iskustva sto sam uocio...

Pa to, iskustva na bazi "piše tamo" i "rekli su". A to gde piše i ko je rekao je na nivou "pliz halp mi frend" indijaca. Rekao sam ja da će to vremenom postati problem. Telefon dok je ranije koštao koliko je koštao nije bio toliko primamljiv, ali ovo sad... Poplava noob-ova, pogotovo na XDA koji veze sa vezom nemaju i postaje teško pratiti osnovne stvari.

Pa to, iskustva na bazi "piše tamo" i "rekli su". A to gde piše i ko je rekao je na nivou "pliz halp mi frend" indijaca. Rekao sam ja da će to vremenom postati problem. Telefon dok je ranije koštao koliko je koštao nije bio toliko primamljiv, ali ovo sad... Poplava noob-ova, pogotovo na XDA koji veze sa vezom nemaju i postaje teško pratiti osnovne stvari.

Da, ali uglavnom čitam postove senior membera.

https://m.lightinthebox.com/hr/letv...gb-zlatna-roza_p5435020.html?prm=1-2.47.197.0

decki da pitam uzeo bih ga pa posto nisam vican tome o cemu vi pisete moje pitanje je da li ima nekih problema ako nije globalna verzija?Da li sve funkcionise?Hvala puno na odgovoru?I da da li je ovaj sajt ok za porudzbinu?
Nema globalne verzije. Na papiru, ovo je ok i možeš da poručiš odavde. No naravno, niko od nas ovde ne može ništa da ti garantuje.

Optimizacija na AICP,. Na AOISP sam imao manje servisa bez optimizacije
b05826217430f9bbff1b4274e75fdf29.jpg

Cuoco koji inače koristiš pravi svetski priznati stručnjak :D

A i taj EUI je inače jedan od najboljih romova ikada...

Hajde uoozbiljite se.

Piše i na... Pa nije. Ponavljam još jednom, x722 nema ništa više od x820. Stable, official šta god su i jedan i drugi, sa otprilike istim greškama jer je hardver isti plus kažem ista grupa developera radi i jedno i drugo. Manite se uzimanja pisanija indijaca po XDA kao zdravo za gotovo. Postajete dosadni iskreno sa komentarima na temu oko koje ne znate iskreno baš previše. Nisam i ja stručnjak al bar se trudim da pročitam. Bez zle namere kažem.

Pa zasigurno nije prvak svijeta, ali je decko napravio dobar, prilicno stabilan i funkcionalan rom, gotovo bez buga u finalnoj verziji, sa respektabilnim trajanjem baterije. Mana je, uslovno receno, sto je baziran na starom MM androidu.
Sto se tice znanja, nemoj da se uobrazis i pogordis, ne valja :D ;)
Naravno, salim se.
Iskreno, za svoje prethodne telefone, a bilo ih je dosta, znanjem u praksi sam bio na tvom nivou i puna srca pomagao drugima, kad god sam fizicki i vremenski mogao. Zna da zamara ali sam se osjecao nekako fino.
Sa ovim telefonom sam daleko od tog nivoa jer sam imao jako losu godinu, 2 smrtna slucaja i dodatno sad 2 teska oboljenja u familiji uz egzistencijalne probleme. Stoga nikako ne stizem, vremenski, a ni fizicki i psihicki, da se posvetim i udjem dublje, da se ispraksam kao na ranijim telefonima. Zbog toga mi je jako zao. Doduse, na ovom je i bilo najvise problema i bagova, cije su se zakrpe cekale (poredeci sa prethodnim tel) pa i to malo obeshrabri.
Svakako da je jasno sta treba uzeti za ozbiljno na XDA, budi siguran da se ne obazirem na totalne indijance.
Vise mi je taj neki opsti utisak prijave problema bio znatno veci nego sto su cuoco prijavljivali i onda me sve "strah" bilo da se cimam na takve romove pa da se vracam na ovaj i td.
Ja uglavnom, zbog gore navedenog, citam i upitam za vasa misljenja oko stabilnosti, znacajnih bagova i baterije, nadam se da to nije dosadno. Kada osjetim da je nesto stabilno i da moze na duze staze, ubacicu. Najveci mi je problem sto kod ovih ne eui romova nema nesto bas dobro i da radi ota update, da se ne mora svako malo ubacivati novi ili drugi rom. To mi u ovim okolnostima ne odgovara...

Uzeh curi danas le max 2. Ona se zali da joj je malo veliki...meni velicina perfect. Ako ga ne bude mogla koristiti ja ga prisvajam 100%. Primetih jedino da ima problem sa fp. Nisam bas pomno pratio ovu temu, ali sporadicno procitam po koji post i znam da se pricalo da fp skener na ovom fonu nije bas reprezentativan, ali ovo sto sam ja video je da ne kazem blagi ocaj. Drzim prst po par sekundi na njemu i onda molim Boga da otkljuca, a u vecini slucajeva ne otkljuca...nego tek iz 3-4 puta. Odmah sam primetio da nesto nije u redu pri samoj instalaciji otiska kad ga ja tapkam po senzoru a vidim da progres ne napreduje nista...jedno par puta tapnem da bi se pojavile one crvene linijice (znate na sta mislim). Devojka je pri stavu da njoj to ne treba i da nema sta da krije...ok to, nego mene kopa tako nesto kad ne radi kako treba. Pa rekoh da pitam da li je stvarno tajo lose stanje sa fp ili je meni zapao takav primerak? I kad sam se vec dao u pisanje da pitam odmah sta je najbolje i najstabilnije staviti od romova? Hvala

Stavio sam RR Rom i za sada je ok, još uvek podešavam u sitna crevca, a toga na ovom Romu ima baš dosta.
Nego, nikako da pitam za ove atk profile, o čemu je reč i korist li neko.
4aa1b3142db6d69b67d9fe1ed2369ee5.jpg

I selekcija za startup, možda ima i kod drugih romova, a da nisam video, ugl. Skoro svim app sam pogasio podizanje sa sistemom.

Poslednja izmena:
Ja se nikada nijesam upushtao u eksperimente sa ovim profilima, na RR N... Stock sam uvijek drzao...

Uzeh curi danas le max 2. Ona se zali da joj je malo veliki...meni velicina perfect. Ako ga ne bude mogla koristiti ja ga prisvajam 100%. Primetih jedino da ima problem sa fp. Nisam bas pomno pratio ovu temu, ali sporadicno procitam po koji post i znam da se pricalo da fp skener na ovom fonu nije bas reprezentativan, ali ovo sto sam ja video je da ne kazem blagi ocaj. Drzim prst po par sekundi na njemu i onda molim Boga da otkljuca, a u vecini slucajeva ne otkljuca...nego tek iz 3-4 puta. Odmah sam primetio da nesto nije u redu pri samoj instalaciji otiska kad ga ja tapkam po senzoru a vidim da progres ne napreduje nista...jedno par puta tapnem da bi se pojavile one crvene linijice (znate na sta mislim). Devojka je pri stavu da njoj to ne treba i da nema sta da krije...ok to, nego mene kopa tako nesto kad ne radi kako treba. Pa rekoh da pitam da li je stvarno tajo lose stanje sa fp ili je meni zapao takav primerak? I kad sam se vec dao u pisanje da pitam odmah sta je najbolje i najstabilnije staviti od romova? Hvala
Koji je modem instaliran? U about phone imas, baseband version?

Od skora imam i ovaj tel. Primetno loše radi fp.baseband je 0033. Ima li neko rešenje treba li da se flešuje neki noviji ili to ide preko fabričkog update-a?
Može li da se instalira gcam na stock rom bez root?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koji je zadnji build od AICPa..to mu dodje na isto

Vrh Dno