Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Ta da prva uglavnom radi kako treba a druga tu i tamo pravi probleme na custom romovima.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Onda je moja ok :).

Cesto primim poruku kako sam bio nedostupan na primarnom broju iako imam mrezu normalno...koristim pored VIPa i mtel karticu. Da li ima jos neko slicne probleme, to mi se desavalo i na eui-u i sad na aicpu... Da li moze biti do modema?

Meni se dešavalo dok sam imao mtel CG karticu u kombinaciji sa mts-om. Sada je samo mts i nemam više tih problema. Očigledno ima neki problem kada radi kao dual sim ili je možda do mtel-a.

Meni su obe kartice Telenor i nikad nijedan problem...

Izašao novi AOISP.

Ja ću svakako da ga flesnem, jer sam i tako planirao.
Kod EUI smo mogli da blokiramo net za svaku app, kod ovih romova mora neki fw da se instalira.

Jel ima neko problem sa gcam kad se zumira on zumira nekako cudno i kao da kamera ode mnogo gore, i slika mi generalnk ne ispadne onako kako je slikam nego kao da sam slikao 5 metara vise iznad jos

To je problem samo u 4:3 rezoluciji. Kad prebacis na 16:9, toga nema. :) Ja u poslednje vreme koristim 16:9, zbog motion pictures, a I nekako mi lepše da gledam na ekranu.

Izašao novi AOISP.

Ja ću svakako da ga flesnem, jer sam i tako planirao.
Kod EUI smo mogli da blokiramo net za svaku app, kod ovih romova mora neki fw da se instalira.

Nema unutar roma da se ogranici net pristup pojedinacno aplikacijama ? Bas bezveze...to je jako korisna funkcija, koristim je na cuoco. Vjerovatno si lapsus napravio, ne treba fw vec sw da se instalira. ;)

Kakvi su utisci novog AOSIP, ima li razlike ikakve ?

Latest AOSIP... Nema Color Control aplikacije, senzor otiska jos brzi... To je inicijalni utisak...

Update: wifi ne moze da se upali...

Da - to ne napomenuh da je kod mene BS kernel instaliran... Prije njega nijesam ni probao wifi...

Poslednja izmena:
Samo ako se instalira focus fix, bez istog radi normalno.

Meni prvi put da ne radi gcam, osim ako nisam u settings nešto zezno.
Fw - firewall

Za kameru ako ne fokusira kako treba.

Prešao i ja na aosp, i više mi se svideo od aicp. Ima opciju da se isključe navigacijski tasteri i koriste samo on-screen. Long exposure kamera koja je jedva radila na aicp, 3-8c-le sad radi bez problema. Baterija slična, nikako ne mogu da prebacim 2, 2 i po sata Sot.

Kako tako slabo? :|

Mada generalno ni ja nisam prezadovoljan baterijom. Hoću reći ok je ali definitivno su čačkali nešto oko wifi(@infrag). Isto tako je bilo na na N romovima, odjednom je baterija na wifi postala lošija. Na LTE ne vidim promenu ali je neverovatno sad da na LTE only imaš 4h a na wifi 5.5h SOT. Na wifi sam ranije mogao i po 7h bez problema.

Ne gasim ništa kažem, samo pozadinske procese za Google Play services.

No BBS prijavljuje dosta tih wifi wakeup-ova koje ne možemo da isključimo to je na nivou kernela.

Kad smo kod istog, AOSIP je ponovo na Lineage kernelu a ne na BlackScreen, kako sam pročitao plan je da idu official pa je verovatno i to razlog za.promenu.

Nije mi jasno kako neko ima 2-2,5h SoT a neko 5-5,5h SoT , na istom romu...ajde u sat vremena razlika ali ovo je previse.
Ja sto vise citam, i ovdje i na xda, sve mi se manje proba...prijavljuju dosta manjkavosti, neko oko kvaliteta kamere, neko da je los zvuk na zvucniku i slusalicama, neko da je losa baterija... :(

Svako ima drugačije korišćenje. :) Recimo ja koristim pixel live wallpaper, osvetljenje na 80%, i stalno mi nešto stiže.
Romom sam zadovoljan, jednostavno sam navikao na slabiji sot I na prethodnim romovima, sem na indijskom eui. Tu sam i ja gurao 6 sati bez problema. Ali gcam nadoknađuje za mene Maji Sot. :)

Uzmi u obzir da su pola njih penali (sto bi rekao Mali Budo) koji ne umiju da isprate korake za flash-ovanje roma nego izvode razne kerefeke... Zato se i javljaju pojedine manjkavosti... Dok su pojedine mozda usljed ne previse testiranja rom-a...

Imam 3 push emaila, whatsapp, viber, telegram + fb, twitter i što kažeš stalno nešto stiže. I činjenica je da whatsapp recimo zna da troši podosta ali tako je svuda. Moguće da je zbog osvetljenja. Ja to držim na auto, čak mi je i to u nekim trenucima prejako :)

Gcam je fantastična, drugi telefon skroz.

A što se samih romova tiče, svaki ima mane. I custom EUI i custom AOSP/LOS. E sad, mi imamo i tu sreću da je i official EUI loš pa je onda izbor... Onako :D

Šalu na stranu, nijedan rom nije bez bugova, no svodi se na sitnice uglavnom. Pročitaš par stranica na XDA, vidiš da li se žale i na šta i odlučiš da li je to za tebe. No za realnu sliku treba ipak znati čije mišljenje tamo uvažavaš. Jer što reče Marko, ogromna većina prijavljenih problema tamo na svim temama je posledica toga što korisnici blage veze nemaju šta rade a misle da znaju i onda kad nešro zeznu najlakše je "ne valja", "ne radi" itd...

Meni na AICPu generalno za 1h bolji SOT nego na cuoco92 ranije

Nikako da se stabilizujem sa Romom, stavio sam AOISP ovaj poslednji i ne radi gcam koju dev. preporučuje, radilo sa prošlom verzijom, jedina razlika drugi Kernel, prošli put je bio sa EUI 19S, a sad ovaj 460d. Često mi se dešava da neku app. ne mogu da deinstaliram, već moram iz gplaya ili nekom spec aplikacijom.

Kakav eui 19s kernel i šta je 460d?

Koju gcam si pokušao da instaliraš?

Nigde ne pise da se slepo moras drzati onoga sto developer napise. Evo probaj ovu Gcam pa javi radi li: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/GCam5.1.018-Arnova8G2-V1.7.apk

Drugo, moras malo da poradis na samoedukaciji po pitanju ovih nekih stvari. Shvati ovo kao najdobronamerniju kritiku, iskreno.

Kernel je nesto sasvim drugo. To sto spominjes je modem. Modem nema veze sa ROM-om Dakle ne ide EUI19S ili sta vec uz rom. Koji god rom da flashujes ostaje ti tvoj modem dok ne flashujes drugi.

Modemi su ovde: https://yadi.sk/d/woKdrlRrv8yhr Dakle, da, ili 466D(0050) ili poslednji kineski 0033, svejedno. Probao sam oba i nisam primetio razliku. Neki su prijavljivali da im senzor otiska prsta bolje radi sa 466D. Opet, kao i za onaj focus fix za kameru, ovo su prijavljivali mahom vlasnici X829 uredjaja.

Probao sam 3 gcam aplikacije i svaka puca kad prebacim na prednju kameru
MGCB_7.0H_C2API_v.4.0_AllinOne_Full_Manual_NO_HDR+_ON_FIRST_LAUNCH
GCam5.1.018-Arnova8G2-V1.6
MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2d

Da li si probao kameru koju sam okačio? Pošto sam je ovog sekunda probao i radi.

Podešavanja: Nexus 6P, Super high.

Pošto imaš isti hardver kao ja, ako nisi nešto dodatno instalirao ili napravio neku grešku pri instalaciji roma, nemoguće da ne radi.

Evo i samih podešavanja:

f3d47c5e82222a703903df72567ce56e.jpg

Nazad
Vrh Dno