Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Na 6gb verziju mislim. Nista ja cu uplatiti 240 i probati da kupim u juanima pa ako prodje prodje

nemos kupovat u Yuanima, nece ti ponudit nikakvo placanje uopce.. moras ili euro ili dolar..

from my Le X720 on TT

Ako jos niste probali, preporucujem Evie launcher, odlicna alternativa nova l. i naravno uzasnom stock launcheru

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Small EUI 5.9 by aurel • |V4| • ∆° 14.01.2017 °∆ • ROM • LeMax2 • X820 el probao ovo neko,deluje ok.
https://forum.xda-developers.com/le-max-2/development/rom-small-eui-5-9-aurel-battery-t3524531
Features V4:

- Completely reworked ( rebuild from 0% )
- Latest android security patch ( 2017 jan. 1 )
- Removed all of unused apps -> ( 20+ )
- Added adblock hosts file -> ( no ads when you browsing )
- Added new thermal driver -> ( +3C° throttling )
- Reduced soft buttons brightness -> ( better battery )
- Added camera api 2 compatibility -> ( manual cam )
- Removed live icon from launcher -> ( added Google )
- Faster scalling and lower latency CPU -> ( faster response and lower battery consumption )
- Faster fingerprint recognition -> ( 0,2 sec )
- Rooted and BusyBoxed -> ( SuperSu )
- New icon design -> ( fresh look )
- Added tons of new EUI, MIUI, and HD notify/ringtone sounds
- No battery drain over night -> ( more SOT )
- iOS emoji's -> ( i hate android ones )
- Seeder with optimizations -> ( reduce lags )
- Increased background apps numbers and optimized RAM management -> ( true multitasking )
- Increased brightness -> ( +10% in sunlight )
- Fasted up GPS -> ( 2 sec to fix )
- New Launcher with contacts app button -> ( its have 2 settings idk. why lol )
- Junk cleaner each boot -> ( more free space )
- Smooth, fast and stable -> ( heavy optimized )
- Now you can use xposed ( V3 only )
- No init.d and build.prop useless scripts -> ( more stable )
- Few more improvements for better user experience -> ( top secret, sorry : D )
- Bugfixes ( Fixed Hotspot, No more battery drain, Fixed launcher FC, Play FC etc. )
- Added more language ( You can use 'morelocale2' to enable more )

malo mi izgleda to much preinaka.. ne vjerujem bas da je sve to odradio..

from my Le X720 on TT

Probao ja, nista posebno.. cak ni to poboljsanje u bateriji nisam osjetio. Stock ikone koje je stavio su ok, pocistio je stvarno sve i stavio samo playstore, tako da ima cca 1 GB sve, ali kazem nista spektakularno da se osjeti.

Ma da, sve je to isto, poskidaju kineske app i eventualno zamene nešto. I par stvari zeznu usput.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Zato ovaj indijski 19s mozda i najbolji od eui. Ima integriran google i OTA kad dođe nova verzija, ne treba nista cackat. Ima samo onaj live streaming od kineskih aplikacija. Baterija na njemu odlična. Sad sam stavio za novog vlasnika, u pon samo napravim factory reset i to je to.

Na Mokee izgleda radi i VoLTE, eno ima tamo na XDA. Dakle još camera2api i to je to :)

Imam jedno pitanje koje nije vezano za temu. Letv Le 1 Pro temu niko ne prati vise koliko vidim, a vidim da je ova aktivna. Naime, imam Letv Le 1 Pro US i imam ogromni problem sa baterijom. Preko noci oce da mi istrosi i po 15-30% baterije. Telefon sam juce napunio i Screen on Time mi je sbega pola sata, a baterija mi se istrosila za dan i cetiri sata za 50%. Kada odem u statistiku baterije na vrhu mi je Android OS. Instalirao sam BBS po preporuci clana @Spanjeli i video da procesi koji telefon drze "budnim" (Awake) su sledeci: qpnp_fg_memoaccess, qpnp_fg_update_temp, qpnp_fg_update_sram. Da bude sve jasnije prilozicu slike, pa se nadam da mi neko moze pomoci. Ide mi na zivce, dodje mi da razlupam telefon. Baterija mi izdrzi 2 dana, a gledam samo sat na telefonu, a pre mi je drzala i po 4-5 dana...

https://postimg.org/image/b7yk7ghn1/

https://postimg.org/image/cqd6pea9l/

https://postimg.org/image/nciywiuw7/

Probao sam i druge EUI ROM-ove i isti problem.

Ne znam kakvi su ti bili raniji rezultati ali 1.5% po satu je sasvim dobar rezultat. Uz 40min SOT na preko 28h... Realno ja ovde ne vidim problem.

Problem je sto telefon preko noci ostavim sa 95% baterije i kada ustanem ujutru (spavam oko 7-8 sati) preko noci opadne na 80%. To se nikada nije desavalo. Sada da ga uzmem koristiti svaki dan, ne bi ni dan izdrzao. Desi se da ga ostavim na 85% baterije, odgledam seriju od 40 min i baterija padne na 80%. Android OS je pre uvek bio na dnu, a i kod mame na telefonu njegova aktivnots bude ne preko 10 minuta, a kod mene zna doci do 4 sata. Znaci telefon kada treba da "spava", on ustvari ostane budan i trosi bateriju, a ja ne znam zasto se to desava. Znaci 4 sata "Awake" nije nikako dobro jer dok je ekran ugasen telefon i dalje nesto radi. Jednom mi se desilo da sam preko noci ostavio telefon na 20% i ujutru mi alarm nije zvonio jer se telefon ugasio, baterija spala na 0%, nisam mogao ni da ga upalim.

A šta kaže tamo u partial wakelock i alarms?

Pre sam mogao izvuci i 3-4 sata SOT-a, a telefon sam punio svaki 4-5 dan. Sad to nije moguce. Moguce je izvuci 4 sata SOT-a ali ako telefon koristis konstatno od vremena kada ga skines sa punjaca.

Poslednja izmena:
Meni baterija traje od jutra do večeri :) uz 4-5h SOT ili sutra do podneva.Četri dana ,pa tebi i ne treba android ,uzmi 3210 Nokia i bog da te vidi.(mala šala)
Stavi noću u avio mod pa vidi šta se dešava do jutra.

Sent from my Le X820

Neki romovi imaju gresku da kad mob napunis do kraja i skines s punjaca moras napravit restart, u suprotnom mob ostaje budan u pozadini, bas kao kod tebe. Znaci probaj napunit do kraja i onda iskopcat punjac i restart.
A mozda je i do baterije..

Neki romovi imaju gresku da kad mob napunis do kraja i skines s punjaca moras napravit restart, u suprotnom mob ostaje budan u pozadini, bas kao kod tebe. Znaci probaj napunit do kraja i onda iskopcat punjac i restart.

Probacu ovo. Ako ga resetujem svaki 3-4 sata onda nema problema.
Cudno mi je zato sto se to nikada nije desavalo, a baterija nije sigurno jer telefon bude "Awake" po 3-4 sata sto nije nikako u redu. A opet na Flyme ROM-u tog problema nema, ali na njemu ne valja kamera. A na EUI ROM-ovima uvek isto. Probao sam 11S, 12S i 14S i na svim isti problem.

Koliko vidim ta tri servisa su vezana za bateriju, a sto drze telefon budnim nije mi jasno.

@rista1
Ma koristim ja njega kada idem u skolu. Prepisivanje, igrice, net dok profesor smara, ali kuci mi stvarno nije potreban. Sve radim na kompjuteru. Pa mi onda na raspustu sluzi kao sat da ne izlazim iz igrice i kao alarm. :D

Evo opet nekog koda za popust, na gearbestu, za 172e: LETVFR. Ograničene au količine, pa ko može, neka proba. :)

Probao i ovo, ali nema pomoci. Telefon sam punio pre skoro 2 dana i baterija mi je na 20%, a SOT svega sat vremena. Sinoc sam legao u 2 i ostavio na 50% bateriju i jutros kada sam ustao oko 9 baterija pala na 23%. Znaci za 7 sati nekoriscenja je istrosio 27% barije... U BBS-u mi prikazuje da je bio Awake 11h.. I naravno na vrhu su ona tri servisa, tj. qpnp_fg_memoaccess, qpnp_fg_update_temp, qpnp_fg_update_sram. I sad mi dodje da ga od zid otresem, a para za novi nemam.

pa stavi drugi rom unutra.. koji imas uopce?
vidim da imas BBS, napravi ovako idi u settings i stavi da zelis set custom ref. i onda pusti telefon u mirovanju oko 15-20 minuta.. znaci zakljucaj ga i nemoj nista dirat.. nakon toga daj slike da vidimo, ako ti bude u deep sleepu vise od 80-85% onda je sve u redu s njim..
from my Le X720 on TT

Poslednja izmena:
U pitanju je baksuzna US verzija Letv Le 1 Pro telefona (ne znam da li si video, pa da samo napomenem).
Fora je sto on nekada radi kako treba, a nekada se to desava. Znaci desi se da od jutra do veceri ne pravi taj problem i onda uvece dok gledam seriju na kompjuteru, u trajanju od 2 epizode istrosi po 10-20% baterije. Android OS se popne na vrh u statistici baterije, a ova tri servisa budu na vrhu u Ketnel Wakelocks u BBS-u.

Probao sam sve EUI ROM-ove za ovaj telefon, znaci Cuocco92 11S, 12S i 14S i na svim isti problem. Na Flyme OS-u nisam ima sa tim problema, ali je na njemu kamera dosta losija. I cudno je sto se to nikada nije desavalo pre, nego je pocelo pre jedno mesec dva i sad stavrno zivcira. Nisam neki zahtevan korisnik, pa mi je baterija drzala po 4-5 dana uz 3-4 sata SOT-a (vecina tog SOT-a je bilo igranje saha). A sad ne mogu ni dva dana izvuci, a SOT je svega sat vremena, jer se meni baterija trosi dok ja ne koristim telefon.

Instaliraj Cheltemovov, ili Spanjelijev EUI, pa onda vidi. Trebalo bi da su bolji od Cuoco. Šteta što Le 1 Pro ostade bez ikakve podrške, odličan telefon. Jedino za njega nije izbačen source niti bilo šta...

Probao Spanjelijev i na njemu isti problem.. Na njemu je to pocelo da se desava, pa sam pomislio da je do ROM-a, onda istalirao 12S i 14S od Cuocca ali i kod njega isti problem.
Mozes li mi poslati link za download u PM od tog Cheltemovog ROM-a?

da ti ne radi neka apk koju imas te probleme?? malo je cudno da.je pocelo odjednom i da radi to na svim romovima..

from my Le X720 on TT

Pa zato ni meni nije jasno. Znaci na svim tim od Cuocca92 ROM-ovima ima taj problem. Mozda moze biti da neka aplikacija pravi problem, ali ne znam koja bi mogla biti. Imam instalirano: CCleaner, Skype, PlayerPro, MusixMatch, YouTube, VLC, iGo, WPS Office,Translate i Operu. Ne znam koja bi aplikacije mogla praviti problem jer nijedna sem skajpa ne radi u pozadini, a i skajp nikada ne radi u pozadini dok mu ja ne dozvolim. Sve aplikacije su skidane sa Play Stora i onda bekapovane preko EFS File Explorera.

Cekam da mi mitar posalje link od tog Cheltemovog ROM-a, pa cu da vidim kakva ce biti situacija sa njim. Ako je i na njemu isto onda cu probati EUI, ali bez ijedne aplikacije pa cu videti sta ce se desavati. Ako nije do aplikacija onda mi je jedina opcija Flyme OS na kom kamera bas ne blista..

Uradio sam onako kako si rekao u BBS-u. Po tvom izgleda da je okej, ali to je svega 20 minuta. Taj problem se manifestuje na duze staze. Od 48h sati od kako je punjen zadnji put 12h je bio Awake i to nikako ne moze biti u redu...
Nista cekam mitra da posalje link pa cu videti kako ce se na tom ROM-u ponasati.

Nazad
Vrh Dno