Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Da, dialer i recent apps sa onim podesenjima za wifi itd. je vizualno dotjeran. Steta da si se gnjavio bez veze..

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Jel zna neko, da li svi telefoni imaju isti FP tj. fp senzor od istog proizodjaca...Npr. na Redmi note 3 pro postoje dve verzije FP senzora, jedna radi na svim rom-ovima..sa drugom je muka...milion nekih fixeva, patch-eva i ostalih *******cija...Moguce da je i ovde taj problem...

Sent from my Redmi 4 prime

Poslednja izmena:
Ako je nova generacija, bice da tu zeza SW...nista cudno. Mozda tek kada Qualcomm izbaci nove drajvere i njih ubace u rom, radice kako treba...
Ali ako senzor crkne, crkao je...nece vise reagovati ni u kom slucaju...

Pa da, a vidiš da njemu radi - ne radi. Tako da sam sklon da kažem da je to ipak nešto SW prirode. No opet sa druge strane, te iste romove i sve to, stavljam i ja i nikada nijedan problem sa senzorom.

Doduše njegov telefon je mesec dana stariji, moguće da ta neka tura senzora... nešto... ne znam.

Meni nije radio danima pa proradeo na kratko i sada opet ne radi a eto rusima posle mesec dana proradeo,uglavnom jun i juli mesec a kod rusa avgust pa ti vidi

Sent from my Le X820

Moj je jul pa sve radi normalno, mislim da nema tu pravila.

Specijalni, odgovara samo njihovim telefonima, ne može na naše :)

Jel moze neko ko ima vec skinut neki rom, da ga raspakuje i okaci SS sa svim fajlovima ovde ili da mi kaze koji rom da skinem da vidim sta sve ima u njemu...
Jel svaki rom ima drugi kernel?

Rusi koriste sve ali imaju problema ako nema ruskog jezika zbog njihovih slova a i nisu u fazonu engleskog kao mi ,meni na primer više leži na engleskom rom.

Sent from my Le X820

EUI bazirani romovi imaju stock kernel kao i MIUI, Mokee, CM itd imaju custom.

EUI varijante imaš na XDA, Mokee je na Mokee sajtu :)

CM 14.1 takođe na XDA.

Na telefonu sam pa nisam od neke veće pomoći :)

Ok, znaci ima i custom kernel-a.
Ok, hvala.Javljam ako nesto otkrijem.

Nema jos eui 5.9

Čitao sam malo forume juče, grk kaže da najbolji driver za FP u 016. Ja iskreno nisam primetio neku razliku ali da li si probao možda 016? Jer tvoj senzor definitivno radi, da je fizički cekao nema teorije da bi bilo radi/ne radi.

Čekam ovaj update pa planiran da probam taj cuoco92 016s što je došao sa tvojim telefonom

Sent from my Le X820

Poslednja izmena:
ja flesovao ono za brikovane telefone, i fp registruje otisak, ali onda prestane... flesnuo sam i rom od cuoco 92, 18s. tu fp ne prepoznaje, ali radi za slikanje otisak... ne znam sta vise da mu radim. :D
koji rom je najbolji, ne mogu da pohvatam sta koristite. :D

Kod tebe i ima šanse a kod mene nije ni tada prepoznao FP,kod mene je trenutno stock 018s i na Kineskom području jer tu radi i download muzike,snimanje razgovora...čekam update pa da backupujem i vidim još po nešto.

Sent from my Le X820

ja flesovao ono za brikovane telefone, i fp registruje otisak, ali onda prestane... flesnuo sam i rom od cuoco 92, 18s. tu fp ne prepoznaje, ali radi za slikanje otisak... ne znam sta vise da mu radim. :D
koji rom je najbolji, ne mogu da pohvatam sta koristite. :D
016S Cuoco probaj.

@ozazi imas po meni tri varijante romova:
1) ako trebas multilanguage i dobru podrsku preko OTA update-a onda cuoco92 (i ja sam originalno imao taj rom, jer developera sufinacira grossoshop cini mi se)
2) 18s/21s kineski oficijalni rom- brzina i pouzdanost uz malo zezanja s zakljucavanjem kineskih aplikacija
3) mokee- ako volis AOSP romove

Eventualno za neku varijantu koja bi radila bez puno cackanja, a original je- indijski 19s.. dobro je sto ima sve nativno, google servise i to, ali mana je sto napravi enkripciju na data particiji, sto je problem kod daljnjih romova.. za nekog ko nije sklon cackanju ili me zeli root, mozda nije lose.
Ostalo su sve neke "kuhane" ciribuke i nista posebno me nije fasciniralo do sad.

Podaci FP se nalaze na posebnoj particiji u telefonu, jel ste probali da formatirate tu persist particiju? Znam da je to rešavalo problem na Cool1 samo budite oprezni jer možete lako da s*ebete funkcije svih senzora! Posle će vam trebati persist.img od istog modela, fleš kroz adb i to je to, kao da je iz fabrike.

Boot in recovery mode (volume up+power);
Advanced -> Terminal;
Search for persist partition:

persist --> /dev/block/mmcblk0p26

Write cd /dev/block/platform/soc.0/by-name ls -lrt

Write (to format the partition):

cd /dev/block/

make_ext4fs mmcblk0p26

Flash stock ROM

Ovo deluje logički jer probao sam puno romova i ništa ,ajde malo detaljnije upustvo i da li je neko već ovo odradeo.

Sent from my Le X820

Ako krenes ovo da radis te napisi neko detaljno upustvo ako se nekom mozda jos ovo desi...

Ja ne koristim ni Max2 a ni Cool1, ovo mi je samo palo na pamet pošto je u pitanju isti proizvođač i softver :)

Jel to može da se kopira tj da ja izvučem podatke sa moje i prosledim njemu da stavi kod sebe?

P.S. Mokee release za 2-3h. Javljam ima li promena.

Vrh Dno