Šta je novo?

LED TV

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
Probao sam u Novom Sadu da obidjem sta ima. Situacija je prilicno tuzna, radnje se zatvaraju,smanjuju (nestade tehnomarket,merkur, izbor u rodicu,tempu prilicno ogranicen) pa bih dosao do BG-a.
Ima li neko da predlozi neku ozbiljniju prodavnicu tehnike gde ima bas dobar izbor led lcd-a, idealno sa test 3d tv-ima (a da ne pricemo ako ima izlozene 3d i sa aktivnom i pasivnom 3d tehnologijom:smash:)
Za sada planiram da odem do Neptuna u Delta City-ju. Svaka informacija dobrodosla :wave:

Uneo sam telefon preko granice, al tv od 46'' ide malo teze pa cu to preskociti.

Interesantno :) Pogledacu malo neke madjarske sajtove. Ipak, bilo bi jako dobro da negde kod nas pogledam uzivo active vs passive tehnologiju svojim ocima :)

Garantovano sa placenom carinom i PDV-om je jeftinije nego kod nas. Evo ja pre neki dan narucio od prijatelja iz Madjarske TV, tamo je 450 a kod nas 700 eura. Na tih 450 eura ti se na granici vraca AFA tj madjarski PDV sto je oko 80-90 eura, nisam bas siguran tacno i kada platis carinu i PDV trebalo bi da izadje oko 500 eura, dodaj jos troskove za put ali to je sve jos maksimalno 50 eura, pogotovu jer si iz Novog Sada a i da dolazis za BG imao bi troskove puta. U Segedinu imas dosta radnji pa pogledaj malo po netu.

Samsung UE40D5003 je u pitanju, cak ga u Segedinu u Metrou ima na akciji do 18. januara za ispod 450, negde oko 430 eura pa pogledaj. Ima i noviji model isto na akciji samo 37 inca, UE37D6000 koji ima i 3D i on je negde oko 520-530 eura, to su sve cene sa njihovim PDV-om koji ti se posle vraca na granici ali mislim da moras da ides ponovo do granice posle za taj povracaj novca, ne mozes ja mislim odmah da ga uzmes.

Ima li neko pouzdan info koliko udare nasi? Tj koliko % je porez na tv-e i koliko carina?

Pa PDV je valjda 18% a carina nisam siguran ali sigurno ima na sajtu uprave carina koliko iznosi.

A negde sam procitao i rec 'jedna braon' za carinika pa ma sta to znacilo, ne znam ni koja je to braon, pretpostavljam 50-ica :) Ali i da regularno platis opet je znatno jeftinije

A negde sam procitao i rec 'jedna braon' za carinika pa ma sta to znacilo, ne znam ni koja je to braon, pretpostavljam 50-ica :) Ali i da regularno platis opet je znatno jeftinije
Znajuci moju srecu, da ponudim 50e verovatno bih zavrsio sutradan u dnevniku s Dacicem koji daje primer kako se carina bori protiv mita i bio rebnut za primer... Ovaj deo oko regularnog placanja me interesuje :)

p.s. i dalje me interesuje preporuka za radnju u BG :)

Znajuci moju srecu, da ponudim 50e verovatno bih zavrsio sutradan u dnevniku s Dacicem koji daje primer kako se carina bori protiv mita i bio rebnut za primer... Ovaj deo oko regularnog placanja me interesuje :)

p.s. i dalje me interesuje preporuka za radnju u BG :)

He he he, verujem, i ja bih isao legalnim tokovima da sam isao po TV, mada jos nije iskljuceno :)

Proveri i na sajtu pcpractic...imaju neke sasvim ok cene za online porucivanje

Za srpske uslove stvano pcpractic nudi ok cene.
Rajax, imas kakvih planova u slucaju kvara? Sta ces s televizorom?

Ja kad sam zvao likove koji prodaju TV nabavljane u madjarskoj, kazu ima garancija ali u Madjarskoj kod nas ne vazi garancija. Kao lik je nacuo da ce internacionalna garancija da vazi od Aprila 2012.
Tako da ako ustedis >200 EUR i ako se nesto desi TV-u, po meni isplati se da da popravis o svom trosku.

Pa i sa popustom na web kupovinu ne razlikuju im se cene mnogo od nekih drugih mesta

Upravo porucio Panasonic TX-P50 GT30e za 128.000 din.Sa trenutnom akcijom od 5 god. garancije,ponuda je vise nego ok.

Ah da,svi "dobavljaci" iz Madjarske su mi trazili slicnu ili jos vecu cifru,pa kad "oduzmes" garanciju...

Poslednja izmena:
Upravo porucio Panasonic TX-P50 GT30e za 128.000 din.Sa trenutnom akcijom od 5 god. garancije,ponuda je vise nego ok.

Ah da,svi "dobavljaci" iz Madjarske su mi trazili slicnu ili jos vecu cifru,pa kad "oduzmes" garanciju...

To je plazma nije LED znaci nema nista od igranja igrica :D

Ako je kod Tehnomanije, prvo što treba da uradiš kada ti ga donesu je da proveriš da li je nov.....odnosno koliko je sati radio u servisnom meniju.......moj drug ga je dobio sa 120 sati....:D

Za srpske uslove stvano pcpractic nudi ok cene.
Rajax, imas kakvih planova u slucaju kvara? Sta ces s televizorom?

Opcija a) kontaktiras tog lika od koga si kupio, pa da ti on to zavrsi (posaljes mu TV preko nekog kurira, negde procitah da pojedini sami placaju za trosak dostave)
Opcija b) sednes u kola i sam put Madjarije... skupis par drugara, podelite troskove puta, napravite jedan fin izlet i provedete se u Madjarskoj, a TV usput ostavite na servis ;)

Sto se mene licno tice, obe opcije su prilicno validne, cak mi se druga prilicno svidja :)... a tako gledam i sam da odradim, drugar ionako planira nabavku TV-a.
Inace, TV koji sam 30. decembra kupio kod nas za ~400 evra (jos bio na akciji) tamo moze da se nadje za ~220 evra (kada uzmes jos i pare od njihovog poreza; neto cena)... sad, dal' ces da ga svercujes ili pak regularno platis dazbine (nas PDV - 18% i carinu - 10%; ove procente placas na neto cenu u Madjarskoj) je na tebi, ali i da se resis da sve bude legalno, izaci ce te nekih ~300 evra. Mislim da se itekako isplati.

http://www.argep.hu... pa ud'ri sa search-om :)

Inace, one tvoje cene su sa PDV-om (AFA-om, kako oni to nazivaju), bruto cene... znaci, skini nekih 20% od toga, pa na tu novonastalu cenu racunas carinu i porez za Srbiju.
Sve to treba staviti u racunicu, kao i cenu za benzin i klopu, te putarine... dakle, apsolutno sve troskove, tako je najbolje i najpostenije... ali definitvno vredi razmisliti i razmotriti.

P.S. I slazem se da varijanta b podrazumeva razgledanje od dve ture :)
Ali Madjarska je lepa zemlja, vredi je videti bar dvaput :D

Vec sam sve lepo sracunao. Gledam taj sajt vec par dana. Na primer za tv od 760e osnova je 598 (sada je afa27%) na to 10% pa 18% izadje sve 776e. Na to ide putarina, gorivo, vreme.
Letos sam bio 2 puta do segedina na bazenu, video grad.

Nazad
Vrh Dno