Šta je novo?

Lebdeci polu-MDI parent

soulfly

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2002
Poena
619
Treba mi savet, da ne lutam.
Imam u programu nekoliko formi i hocu da se one jednostavno otvaraju iz lebdeceg mini-toolbara, bas kao sto je na primer u Delphijevom IDE-u, jer mi se bas ne svidja onaj klasicni mdi stil, a i forme su totalno razlicitih dimenzija, plus medjusobno komuniciraju.
Do sada sam samo prostacki :) imao formicu sa dugmicima sa "Show xx". Taj lebdeci element treba, pretpostavljam, da bude forma sa toolbarom (?), ali sta da podesim da recimo kada se neka od prikazanih formi maximizuje, ona ne prekrije taj lebdeci element?

Niko nema nikakvu ideju?
Recimo da je to obicna forma kao i svaka druga samo sto ima samo meni i toolbar. Onda u stvari jedino sto mi treba je da se ostale forme ne resizuju preko nje, znaci treba da uhvatim maximize dogadjaj, a kako da ovo postignem? Ne mogu da u FormResize ili FormConstrainedResize procitam WindowState property, tj, mogu, ali u tom trenutku forma jos nije wsMaximized. Ili sam nesto prevideo?

Skoro k'o blog za siroki auditorijum, jel'te.
Za lebdeci element je potreban CoolBar i da mu potomak bude jedan ili vise toolbarova, u okviru koga se moze implementirati meni.
Sto se tice hvatanja maximize-a, to ide ovako: u kod forme se kao protected procedura obaci sledeca:
Kod:
procedure _WM_GETMINMAXINFO(var mmInfo : TWMGETMINMAXINFO); message wm_GetMinMaxInfo;
potom se u okviru iste vrsi lagana manipulacija na sledeci nacin:
Kod:
with mmInfo.minmaxinfo^ do
  begin
    ptmaxposition.x := Screen.Width div 4; 
    ptmaxposition.y := 100;

ptmaxsize.x := Screen.Width div 2;
    ptmaxsize.y := Screen.Height - 100; // bilo sta...
  end;

Vrh Dno