Šta je novo?

Leadtek WinFast TV2000XP Global + Windows 7 Ultimate x86

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
U ovoj kombinaciji slika izgleda odlično, zvuka nema uopšte. Drajveri su zvanični, sa Leadtek sajta, za Windows 7. Matična ploča je Gigabyte, Realtek integrisan zvuk. Software koji koristim je WinFast PVR2, takođe poslednja zvanična verzija.

Dakle, svi kanali su tu, slika je baš kakva treba da bude, ali zvuka nema.

Neki predlog?

Da li na kartici imas audio out, ako imas potreban ti je kablic kojim ces spojiti tv audio out sa line in ili microfon. A nakon toga potrebno je podesavanje u softveru tv karte.

IMAG0031.jpg

Ovo bi značilo da nemam audio out. 🙂

Ovo bi značilo da nemam audio out. 🙂

Imas, drugi sa leve strane je ulazno izlazni, treba ti kabl koji ulazi u taj utikac a sa
druge strane se grana na vise kablova, jedan od tih plave boje ide u line-in na zvucnoj.
Nekad se je taj kabl dobijao uz TV karticu.

Hvala na pomoći. Pod kojim nazivom da tražim taj kabl i gde? 🙂

Pa valjda si dobio kablic sa karticom. Taj drugi s leve strane je i audio i video. S jedne strane izgleda kao S-video, a s druge ima tri činča, S-video i 3mm bananicu za audio koja se kači na audio karticu. To je inače ovaj kabl.

6949655200_1379228572.jpg

Inače, obično se zabada u plavi port na zvučnoj kartici i onda se u softveru manelno podešava line-in, odnosno izvor zvuka sa plavog porta.

Plava to plava

Prilozi

• LEADTEK-WINFAST-TV2000-XP.jpg
    LEADTEK-WINFAST-TV2000-XP.jpg
    367.4 KB · Pregleda: 316
Njemu slaba vajda 3 mm kablic s obe strane jer nema gde da zabode audio u TV kartici. Ako je kupio polovnu karticu, onda ga je prodavac zahebao ako mu nije dostavio i ovaj kablic.

Hvala puno na fotografiji i opisu. Upravo vidim na sajtu Leadtek-a da pakovanje te TV karte sadrži 1 MiniDIN A/V cable. Pretpostavljam da je to taj kabl. Inače, nameštam to sestri pa je zato sve malo teže. Meni sva pakovanja i svi dodatni kablovi stoje u originalnoj ambalaži i ne tražim nikada ništa duže od dva minuta. 🙂

Inače, našao sam (logično, zar ne?), prelepo uputstvo za korišćenje na zvaničnom sajtu. Na trećoj strani tog PDF-a se nalazi opis povezivanja. 🙂

ftp://ftp.eu.leadtek.com/tv_tuner/TV_Card_Manual/071113/66xx_W05G0194(E)Multi.pdf

Takođe postoji opcija povezivanja audio kablićem od TV karte do audio ulaza na matičnoj ploči (isti audio kablić koji se nekada koristio za povezivanje CD-a sa matičnom pločom da bi se dobio zvuk). Barem tako piše u tom manual-u.

@Packy: Kartica je kupljena nova. Kada je tehnika u pitanju, ne kupujem polovne stvari (u ovom slučaju, moja sestra ne kupuje polovne stvari).

Poslednja izmena:
Covek kaze da su svi kanali tu znaci da hvata preko setup box-a posto su danas pogaseni svi analogni kanali u Beogradu i okolini!

Upravo sam kod sestre za kompjuterom. Ima taj kablić, uredno se nalazio u kutiji.

Sve sam podesio, preimenovao joj kanale. Ko zna gde bi mi koncentracija otišla da mi niste skrenuli pažnju na kablić koji stiže uz TV kartu. 🙂

Hvala Vam mnogo. Najiskrenije.

Poslednja izmena:
Da li postoji mogucnost da daljinski moze da izvrsava komande da recimo ako je PC spojen sa TV-om da preko njega se kontrolise rad video player-a pustanja videa, ton itd i da li moze da se pali / gasi PC?

Uz pvr2 stize i programcic RCC config, mogu se mapirati razni programi i moze se kontrolisati pc i sve na njemu(u vidu keyboard shortcuts ili ako imaju mode da koriste WMC komande programi), ali ne i tv. Mozete podesiti tv na zeljena podesavanja a ostalo raditi sa daljinskim od tv kartice.

Nazad
Vrh Dno