Šta je novo?

Leadtek WinFast TV2000 XP RM (daljinski)

vamosalaplaya

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
630
Jel' zna neko da li moze daljinski da se koristi za kontrolu drugih aplikacija (kao kod pinnacle-a) i sta je potrebno za to?

Moze naravno, treba ti program koji se zove Girder i u njemu imas po default-u setovanja za MV2Player, Winamp, MPC i WinDVD.

Marko_S je napisao(la):
Moze naravno, treba ti program koji se zove Girder i u njemu imas po default-u setovanja za MV2Player, Winamp, MPC i WinDVD.

A osim 'programa-koji-se-zove-Girder', postoji li neki drugi način?
Nemam baš dobra iskustva s njim... a možda i nisam umeo da ga podesim :d

ma uzmi Pinnacle i uzivaj...;)

girder radi direktno sa expertom... ja teram mpc, dscaler i foobar trenutno preko njega...

Postoji li neko ko je lično :d namestio daljinac od Leadtek-a da upravlja drugim programima? I ako je voljan, nek mi kaže kako.

Ok, 10x. (postovali smo u isto vreme...)

@danijel00 kako si naterao expert-a da radi sa dscaler-om. Kod mene nece!Ne moze da nadje ni jedan kanal. Doduse nemam kablovsku ali leadtek-ov PVR pronadje solidnih 10-ak kanala

Evo da dodam da ni ja nisam uspeo da nateram dscaler da mi radi na leadteku (model isti kao onaj iz naslova).
Uspevao sam da uhvatim nesto kada odaberem neki philips tuner u podesavanjima, ali opet je dosta losije nego sa fabrickim softverom koji je zaista dobar. Probao sam takodje i christv i powervcr sa vise uspeha nego sa dscalerom ali opet nedovoljno dobro. Cak mi ni daljinac nije radio.
Kome treba daljinski moze da napravi ir risiver za male pare i koristi neki univerzalni daljinac u kombinaciji sa (win)Lirc-om. Postoje plug-inovi za mnoge programe (winamp, bsplayer...). Jedan clan foruma je ovde prodavao to sve u kompletu.

Tj kod mene je deluxe, ali mislim da je isto.
Ionako je leadtek-ov softver extra sto se tice tv-a i fm-a. Jedino bi voleo da mogu da koristim strelicu kao na pr. na asusovoj tv karti. Ovako preko girdera je jadno!

Da li je moguce da se uz pomoc Grider-a ili nekog drugog programa gasi racunar preko daljinskog.

Ako imas leadtek-a skini novi softver sa sajta, omogucava gasenje,restart.. preko daljinca

Da li je moguce da se uz pomoc Grider-a ili nekog drugog programa gasi racunar preko daljinskog.
Moze da se gasi racunar, imas u opcijama za sistem shutdown. Nije neki problem namestiti

preko girdera mozete da radite stagod vam padne na pamet... bukvalno...
porediti girder i onaj socijalni leadtekov softver je kao poredeti photoshop i paint...
ali kao sto meni ne bi palo na pamet da koristim photoshop za gledanje slika, tako ni girder bas nije za svakog |>

Daljinski od leadtek-a je suvise siromasan za girder-a, a girder i ne moze se jedno dugme koristiti za vise stvari zavisno od aplikacije. Tako da se ne isplati!Bar ne u kombinaciji sa leadtek-om

kako ne bi moglo pobogu?!?

jako je nezgodno tvrditi da girder nesto NE moze, jer te ja uveravam da zaista moze sve... e sad kako je druga prica, ali uz dosta znanja i truda, moze...
konkretno ja u svakoj od nabrojanih aplikacija, dakle dscaler, mpc i foobar koristim skoro sve dugmice i u svakoj aplikaciji imaju svako svoju svrhu...

slazem se naravno da je bolje uzeti neki posten daljinski i napraviti senzor za 200 din |) (to imam u drugoj sobi), ali nekom kome je girder nauka, sumnjam da ce leci tek tako precizna operacija...

girder mozda i kupim jednog dana, ali jos uvek nisam uveren u revolucionarnost ove nove verzije 4... fale mu stvari koji neki puno jadniji programi za rc imaju i to je bas bezveze...

Ja instalirao ovaj girder 4, (video da je 15MB, skinuo sa neta, rekoh mora da je dobar cim je toliki :) ) ali malo sutra, malo probao i vrlo brzo se vratio na (cini mi se neku besplatnu) staru verziju. Mozda sam ja brzo odustao, ili jednostavno nisam imao dovoljno strpljenja za provaljivanje jer sam stari naucio u prste (za sta je trebalo prilicno vremena).

koliko sam features gledao nema nista sto bi mene privuklo...
jedino je bilo par fazona na ovoj prvoj platnoj verziji, ali ne dovoljno da im dam pare...

izgleda da su uveli neki fazon sa registracijom usera za skidanje gml-ova i pluginova!? malo sam besan... ne znam da li to sad mora da se plati ili koji... sreca imam skoro sve sto mi treba od plugina, ali ima par novih, npr lua win api...

Posto cesto vrsim preinstaliranje sistema, cesto znaci i instaliram software za Leadtek -a! Jel se desilo nekom da kada krene instalacija u fleshu da kada taman da krenete sa instalacijom i da kliknete a ono uopste nekrece instalacija ! To se meni desavalo, a znam da se i drugaru to isto desilo kada je na novi racunar instalirao software i drivere za karticu !

apsolutno si offtopic... |>

da se ja vratim na temu, jednom bitnom stvari sto sam otkrio...
naime ne da ovaj daljinski nema MALO dugmadi nego, ima tri puta vise nego sto ste mislili...
kad se pritisne dugme video, svako dugme ima 20 ispred svog koda, takodje ako se pritisne display svako dugme ima 30 ispred svog koda, efektivno to znaci da imate 3 PUTA vise dugmica za izprogramirati, a taman sam se spremao da kupim neki sa vise istih |))

Jel ga pritisnes pa pustis ili ga drzis pritisnutog uz neko drugo dugme? Cim stisnem video, ili display girder registruje da sam ga pritisnuo.

da, registruje
ali POSLE toga ce svi tasteri imati nove kodove... bar je kod mene tako... a ne mogu da verujem da imam specijalan primerak

sad lupam, ali npr taster 1 daje kod 28
posle video daje kod 2028
i to vazi dok ne stisnem audio ponovo
onda daje kod 28 ponovo...

Nazad
Vrh Dno