Šta je novo?

Leadtek WinFast TV2000 XP Expert i Vista 64

DeuS.Mikelle

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
349
pozdrav, planiram da kupim ovu karticu, pa me interesuje da li neko od vas koji ima doticnu karticu koristi Vistu64 , tj da li sigurno rade drajveri za nju u Visti 64 ?

I jos nesto, planiram (ne bas skoro) da kupim nov monitor, samsung 225bw da li ova kartica moze sa njim normalno da funkcionise , s'obzirom da wide screen !

Hvala puno napred ;)

Za drajvere ne znam.

Sto se tice 4:3 na wide monitoru, barem deceniju gledamo filmove u raznim odnosima (npr 16:9 i sl) na 4:3, pa jel se neko zali zbog toga. Zasto bi obrnuto bio problem?

Da ali kad gledas 16:9 na 4:3 monitoru imas gore i dole po jednu crnu crtu, a kad bi bilo obrnuto ne znam da li morale da budu dve crte levo i desno ili bi se razvukla slika?
I takodje me interesuje , ove kartice sto podrzavaju wide rezolucije , kako onda izgleda slika ?

Kartica ni pod Vistom x86 ne radi kako treba, Leadtek ima drajvere, ali aplikacija ne radi pod Vistom (barem kod mene nema načina da zvuk proradi).
Evo sad vidim da su juče valjda izbacili novi PVR, piše da radi i pod Vistom. Pre toga je rešenje bilo: Dscaler i Girder.

Uglavnom se pojave crne pruge levo i desno. Mada vecina programa moze i da razvuce sliku, pa sta ti je lepse.

Baj d vej, kartice koje podrzavaju wide su sve kartice (mislis na graficke?).

Poslednja izmena:
Koristio sam doticnu karticu u x64 visti neko vreme i sa poslednjim driverima ,u to vreme, i compatibility modom. Radilo mi je ali ne bas sjajno, cesto se desavalo da ne mogu ponovo da pokrenem izbacivao mi je onaj "cant find WDM device" error tu je jedino restart pomagao.

Sto se zvuka tice to je radilo bez problema (u 2.1 :mad: zbog losih drivera od creativa)

A gledanje 4:3 slike na 16:10 mozes da namestis da bude bez te dve crne linije ali onda svi ljudi na tv-u dobiju ~20Kg :d, jer ih razvuces skroz.
Mozda ti je bolja varijanta ako imas mesta na stolu da sacuvas stari monitor i da ga koristis paralelno sa novim samsugom ;). Ja sam isto uradio prikacio neku staru 14" i na njoj obicno gledam tv kad sam za kompom. Npr mozes da igras neku igru i gledas tv, ili igras nesto a na drugom gledas kako se nesto skida sa neta...

Pozdrav:wave:

zre, lupaš!
Uopšte se za divno čudo ne primećuje razlika prelaska sa 4:3 na 16:10. Upravo sam prešao sa 19" CRT na 22" wide LCD i verovali ili ne sada mi slika izgleda prirodnije nego na starom monitoru i sve to bez podešavanja...

zre, lupaš!
Uopšte se za divno čudo ne primećuje razlika prelaska sa 4:3 na 16:10. Upravo sam prešao sa 19" CRT na 22" wide LCD i verovali ili ne sada mi slika izgleda prirodnije nego na starom monitoru i sve to bez podešavanja...

Ti ocigledno nisi razumeo o cemu se ovde prica...

Slika je naravno odlicna i prirodnija 16:10 format zbog toga i postoji.
Mi ovde govorimo o tv karticama na wide ekranima ne samo o monitorima.
Televizija koju mi gledamo preko antene/kablovske/dvb-a je u 4:3 formatu i ako isti stavis na strech primetices razliku.

Razllika je ocigledna, to sto ti govoris nema veze sa ovom pricom.

Vrh Dno