Šta je novo?

Leadtek Winfast TV2000 XP Expert BIG PROBLEM!!!

nemanjam

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2003
Poena
604
Dosta se o ovoj kartici govorilo na forumu i dosta je pohvala dobila. Bas citajuci postove sa ovog foruma sam se i odlucio da kupim ovog Leadtek-a, ali i pored svih problema koje imam da je podesim ipak jos uvek smatram da nisam uzalud bacio novac.
Naime, instalirao sam nanovo WinXP sa SP2, kao i drajvere koji dolaze na pratecem CD-u uz karticu (5.13.1.1309.) i WinFast PVR&FM, koje sam nakon toga update-ovao skinuvsi ono sto je aktuelno na zvanicnom sajtu Leadtek-a. Instalacija svega prodje bez problema, ali desava se da kada se pokrene Winfast PVR posle odredjenog vremena sistem se jednostavno zakuca i odmah restartuje. Pre toga se javi "plavi ekran" koji ubrzo nestane pre reseta tako da ne uspem da ocitam sta zapravo kaze, a kada se sistem ponovo startuje na red dolazi dobro poznata poruka "System has been recovered from a serious error". FM zasad radi sasvim OK. Jednom sam pokusao da premestim modem i TV karticu u druge PCI slotove ali ni to izgleda nije pomoglo.
U cemu moze biti problem, kakav je konflikt u pitanju i da li je neko imao slicnih problema? Gde se krije resenje sta ciniti?
Da li su drajveri ti koji prave problem ili mozda sam program Winfast PVR? Sa DScalerom nikako nisam mogao da dobijem zvuk, ali je slika kod mene bolja nego u PVR-u.

Nesto vise o citavoj konfiguraciji: Abit NF7, Barton 2500+, 256MB PC3200, Abit Siluro FX5200, 80GB Maxtor, DTK Tower 400W...

Veliki pozdrav, Nemanja!

Ja imam tv200xp deluxe vec jedno godinu dana i nisam imao nikakve probleme
Pre jedno desetak dana sam instalirao i sp2 i sve radi kako treba. Da napomenem da nisam update-ovao nista sa sajta.

Da li ti je radila kartica pre instaliranja windows-a sa sp2 ?

Probaj na leadtekovom sajtu neki faq ili im posalji neki mail...

Nije radila ni pre instalacije SP2. Ali uspeo sam da namestim tako sto sam smanjio takt memorije na 333MHz, za razliku od 400MHz koliko je bilo kada se komp zakucavao. Memorija je neki od jeftinijih modela, cini mi se da je marke V-DATA. Nadam se da je to i bio problem.
Inace, nisam zadovoljan kvalitetom slike koji se dobija u programu Winfast PVR. DScaler mi daje perfektnu sliku, ali nemogu nikako da podesim zvuk.

Vrh Dno