Šta je novo?

Leadtek Winfast 2000 XP Deluxe ??

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
kupio sam navedeni tuner i interesuju me sledece stvari:
-u full screenu vidi se toolbar (dugme start), ima li neka zackoljica kako da slika ide i preko njega (mogu rucno da ga minimiziram ali se opet vidi linija)?
-kako da pokrenem teletext??
-zasto mi ne radi capture tv-a i fm-a (radi samo u uncompressed)? Imao sam ranije WDM Capture drivere od video ulaza na grafickoj, i deinstalirao sam ih, ne znam da li su ostali neki ostaci na sistemu. Ako je neko probao zanimaju me koji rezultati se postizu sa vasim procesorom (rezolucija, format, drop frejmova)?
-sta mislite generalno o ovom tuneru (i poredjenje sa ostalim)?

tnx

e da:
matsonic 8137c, duron 1200mhz, 5400 rm, 128mb ram

kupio isti pre 10-tak dana i veoma sam zadovoljan. Procitaj uputstvo, opcija koja te najvise zanima zove se Configuration tamo ces sve podesiti. Prati uputstvo i podesi codec-e. Mislim da opcija teletexta ne radi mada ja imam samo RAI UNO na raspolaganju i ne mogu da dobijem teletext. Proveri ''grebovanje'' za FM kao i u Device Manager-u da li je driver za audio instaliran. Uredjaj se prijavljuje uredno ali dobijam poruku da driver nije instaliran...ne mogu da odgonetnem u cemu je problem, ako ti uspes javi, nisam imao vremena da detaljno da proucim. Grebuje bez problema sliku na 640x480 rezoluciji a mislim da se moze dostici i puna PAL rezolucija. Kvalitet : sasvim ok. Za par dana cu detaljnije ''procesljati'' karticu. Koliko para i previse se dobije

Teletext je opciono na toj kartici, a ja jos nisam video kod nas tu karticu koja ima i teletext.
A da bi sve radilo kako treba, treba da imas instalirana cetiri drajvera, cak i u uputstvu pise kako se instaliraju, i onda ce raditi sve, ukljucujuci i radio.

Majstor je napisao(la):
kupio sam navedeni tuner i interesuju me sledece stvari:
-u full screenu vidi se toolbar (dugme start), ima li neka zackoljica kako da slika ide i preko njega (mogu rucno da ga minimiziram ali se opet vidi linija)?
-kako da pokrenem teletext??
-zasto mi ne radi capture tv-a i fm-a (radi samo u uncompressed)? Imao sam ranije WDM Capture drivere od video ulaza na grafickoj, i deinstalirao sam ih, ne znam da li su ostali neki ostaci na sistemu. Ako je neko probao zanimaju me koji rezultati se postizu sa vasim procesorom (rezolucija, format, drop frejmova)?
-sta mislite generalno o ovom tuneru (i poredjenje sa ostalim)?

imao sam tu karticu i ona nema teletext.KAda pokrenes tv klikni desnim klikom i pojaviti ce se prozor u kome je prva stavka 'always on top" klikni i tv ce ti se uvijek u full screenu pojavljivati bez toolbara.Sto se tiice grebovanja meni su problemi nestali kad sam je pomjerio na predzadnji slot.Ja sad imam pinnacle pctv i mislim das ova kartica imaa mnogo bolji tuner a ima i teletext.

tnx

e da:
matsonic 8137c, duron 1200mhz, 5400 rm, 128mb ram

slazem se sa tobom da se drajveri instaliraju 4 puta, medjutim kod mene je instalacija drajvera pokretana 3 puta, nekoliko puta sam probao...medjutim ista prica, prosto ne mogu da verujem da na instalacionom CD-u nema drajvera za audio, a da paradoks bude veci u Device Manager-u prijavljen je uredjaj ?!?!?

Mislim da obicna verzija XP ide ber teletexta dok Deluxe oznacava verziju sa teletextom. Kod mene na daljincu postoji dugme za teletext samo sto ne mogu da ga pokrenem
Jos jedno: video mi pusta ok sliku par sekundi , a nakon toga postaje crno bela! U cemu je kvaka??!!
Capture i dalje ne radi, zna li neko sa kim moze zapasti u konflikt??

Majstor je napisao(la):
Mislim da obicna verzija XP ide ber teletexta dok Deluxe oznacava verziju sa teletextom. Kod mene na daljincu postoji dugme za teletext samo sto ne mogu da ga pokrenem
Jos jedno: video mi pusta ok sliku par sekundi , a nakon toga postaje crno bela! U cemu je kvaka??!!
Capture i dalje ne radi, zna li neko sa kim moze zapasti u konflikt??

ispravka, radi, samo secka cak i u mpg2 kompresiji!! kako je moguce da msi video ulaz to moze da odradi a jedan tv tuner ne moze??!

ja nemam problema sa seckanjem, slika je sasvim ok. proveri ''configuration'' odnosno podesavanje video capture-a

BELI KVADRAT PREKO SLIKE

da li je iko od vas uspeo da provali u cemu je fora, imam Leadtek Win Fast TH 170 ViVo i nekad mi se jalvja beli kvadrat preko slike kad grebujem-do sad niko nije znao resenje????

misve je napisao(la):
ja nemam problema sa seckanjem, slika je sasvim ok. proveri ''configuration'' odnosno podesavanje video capture-a

nisam video da postoje neka komplikovanija podesavanja. samo podesis kompresiju, audio izvor i jos par stvarcica. Pomoglo bi ako bi napisao sa kojom masinom radis capture. Kod mene je duron 1.2, 128 rama, 5400 hard, Msi gf2 vivo, i SB Creative 512pci. Koju kompresiju izvlacis i u kojoj rezoluciji? (naravno bez seckanja).

Re: Re: Leadtek Winfast 2000 XP Deluxe ??

a koje si probleme imao?
i sta podrazumevas pod predzadnjim slotom (blize agp)?

Nakon reinstalacije sistema skoro svi problemi nestali. Grebuje se u mpeg 2 i mpeg4 u 352x288 bez problema! Ostalo je par stvarcica koje me nerviraju:
1. Kada pustim video kasetu (antena u video, video out u tv tuner) slika je crno bela (samo prvih par sekundi je u boji)!! Ne znam kako da dobijem boju puno a to bi mi puno znacilo
2. Iako na daljincu postoji dugme za teletext nikako mi ne polazi za rukom da ga startujem.
3. Koji je Area najbolji? Ja koristim Hungary (PAL) i Antenu

Svaki savet dobrodosao
Sve u svemu kako vreme odmice kartica se pokazuje sve bolja i bolja

Majstor je napisao(la):
Nakon reinstalacije sistema skoro svi problemi nestali. Grebuje se u mpeg 2 i mpeg4 u 352x288 bez problema! Ostalo je par stvarcica koje me nerviraju:
1. Kada pustim video kasetu (antena u video, video out u tv tuner) slika je crno bela (samo prvih par sekundi je u boji)!! Ne znam kako da dobijem boju puno a to bi mi puno znacilo
2. Iako na daljincu postoji dugme za teletext nikako mi ne polazi za rukom da ga startujem.
3. Koji je Area najbolji? Ja koristim Hungary (PAL) i Antenu

Svaki savet dobrodosao
Sve u svemu kako vreme odmice kartica se pokazuje sve bolja i bolja

1. Nisam probao, tako da ne znam.
2. Imas dugme teletext ali ne radi zato sto kartica ne podrzava teletext, on je opcion, pise ti na kutiji negde sa strana cini mi se sta ima od opcionih stvari a sta nema, pa pogledaj.
3. Probas nekoliko, ja korstim cable i custom.

Ako ima neko karekteristike, nesto o cipovima, objasnjenj o koriscenju Leadtek Winfast 2000 Expert potrebno mi je za diplomski rad. [email protected] neka posalje unapred hvala Pozdrav

Nazad
Vrh Dno