Šta je novo?

Leadtek TV2000XP Global problem sinhronizacije

ivica77

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2003
Poena
609
Iako sam prelistao desetine stranica da bi resio svoj problem, resenje nisam nasao pa zato resih da otvorim temu sa problemom koji verovatno ne muci samo mene!
Naime, koristim Win7 x32, i TV karticu Leadtek TV2000XP Global. Kartica radi odlicno, daljinac je fenomenalan, ali imam problem pri snimanju nekog tv programa - slika i ton nisu sinhronizovani. Probao sam razna podesavanja, koristim najnovije drajvere i PVR2 sa leadtekovog sajta. Ima li neko resenje ovog problema ili postoji neki alternativni programcic koji bi mi sluzio za snimanje omiljenih tv emisija i sl.

Koji codec koristiš za snimanje? Probaj tu da eksperimentišeš, ako ništa drugo stavi raw video i wav audio pa vidi kasni li onda.

Leadtek TV2000XP Expert nije imao problema sa tim!
Snimao sam direktno u MPEG-2 i nikada nije bilo desihronizacije! Probaj experimentisanje sa master stream! Koristis li Girder?

Prva stvar koju treba da proveris je da li ti je procesor ipropterecen dok snimas jer to moze da izazove slicne probleme kod desinhronizacije. Drugo mozda su ti iz nekog razloga video kodeci napravili neki konflikt (deinstaliraj sve, instaliraj samo klight pack i drajvere za tuner). Ako sve to ne upali onda citaj dalje>

Meni je Leadtek TV2000XP Expert imao isti problem. Naime nekad davno kada sam presao sa XP (na kome je sve radilo bez problema) na Vistu, javio se isti problem i to je cest slucaj kod ove dve TV kartice, kako sam tada citao i cesci na Expert modelu. Novi drajveri tada nisu pomagali, kao sada sa Windows7 i posle raznoraznih pokusaja, napisem pismo firmi, pozalim se i zahvalim unapred i oni mi nakon jos nekih informacija koje sam im dostavio , a koje su trazili (vezano za konfiguraciju) za dva dana odgovore da izvrsim update bios-a na ploci.
Ja to uradim, reinstaliram sistem (to nisu savetovali ali reko `ajde), stavim nove drajvere koji su se tih dana pojavili na zvanicnom sajtu i sve radi odlicno. Sa Win7 sada nema problema.Probaj. Ne gubis nista. Inace ako ti se javlja desinhronizacija koja je izazvana ovakvim problemom, tesko ce ti neki drugi program za snimanje ili drugacija kompresija pomoci.

Nije procesor opetercen, zapravo masina nije gotovo uopste opterecena prolikom snimanja. Inace se radi o relativno dobroj konfiguraciji (Gigabyte GA-EP31, Intel E5200, 2gb ddr2, Ati RX3850...). Koristim K-Lite kodeke, probacu prvo da reinstaliram i njih i drajvere ponovo pa cemo videti...

@ ivica

Masina ti je dovoljno jaka nije do nje,verovatno je u pitanju kombinacija kodeka koju si izabrao za snimamje zvuka i videa.Poigraj se malo sa podeshavanjima npr. smanji kvalitet audio recordinga.*dal sam se dobro odrazio?

Girder je softver za infra red kontrolu racunara (daljinskim).

Ako snimaš sa SBBa kod njih 70% kanala nije sinhronizovano :d:d:d a ako puštaš snimljeni materijal preko BS Playera on tek pravi asinhronu reprodukciju...
Madaaa, kod mene sve šljaka besprekorno (XP Expert+WIN7)...

HM , ja imam doticnu kartu i nemam problema sa sinhronizacijom.POsto mi ploca ia glupi SoundMax kontroler tv karta je podesena na CD player izlaz i povezana kablicem sa plocom mozda je u tome fora ne znam.

Pa jeste u pitanju SBB!!! Videcu da probam komp negde na drugoj lokaciji posto nemam nikakvu sobnu antenu... Nedavno sam reinstalirao drajvere, PVR2 aplikaciju i kodeke (stavio K-Lite 6.3 standard), ali opet sve isto. Danas sam skinuo najnoviju verziju PVR2 koja se pojavila pre oko 2 meseca, pa cu probati i nju, al sumnjam da ce pomoci. Uglavnom problem jos nisam resio...

Vrh Dno