Šta je novo?

Leadtek TV2000XP Deluxe

trooper74

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
609
Ima li neko Leadtekov Winfast TV2000XP Deluxe TV tuner? Voleo bih da mi kaze kako se pokazuje u praksi, i kakav je po kvalitetu u odnosu na Pinnacle tunere. Hvala.

trooper74 je napisao(la):
Ima li neko Leadtekov Winfast TV2000XP Deluxe TV tuner? Voleo bih da mi kaze kako se pokazuje u praksi, i kakav je po kvalitetu u odnosu na Pinnacle tunere. Hvala.

ja sam uzeo tu karticu pre dva dana... imam kablovsku i zadovoljan sam mada na nekim kanalima ima suma.... jeste da nema TXT ali mi se mnogo svidja time shifting funkcija... jedino me nervira sto ne mogu (ili ja nisam skiontao kako ) rucno da se traze kanali nego samo automatski a tada promasi mnogo potpuno cistih kanala ... pa sam kontao da ako stavim na POLAND PAL setting onda imam sve kalane unapred setovane sem dva ali to nije strasno ... da ti napomenem da sam morao ponovo da instaliram xp jer drugacije prilikom instalacije mi se stalno resetovao sistem i nije hteo da instalira neki crossbar... najverovatnije je to zbog detonatora 41. jer otkad sam instalirao taj imao sam neke tripove...

ako imas jos neka pitanja rado cu odgovoriti

zaboravih da kazem ako uzmes karticu i imas instaliran NIMO codec pack onda ti nece raditi winfast FM tj kada ga pokrenes on ti pusti prethodnu stanicu koju si slusao i zablokira se tj prijavi error i ni ne vidis konzolu programa samo u pozadini se pusta ta stanica... ali cim skines nimo sve radi kako treba...

da i imas opis ove kartice na www.benchmark.co.yu

nimo codec pack je skup djubreta, i ja sam ga voleo, medjutim kad sam ga bolje upoznao, vidim koliko problema pravi.

jeste off topic ali moja preporuka je skidajte ga sa sistema

Raindog, hvala na predusretljivosti :). Pretpostavljam da nisi imao vremena da utvrdis odakle tacno dolazi sum, ako uspes, voleo bih da cujem kako si to izveo. Ukoliko se to ne da uciniti, mozda je ipak bolje resenje Pinnacle, mada TV2000XP ocigledno vredi para koje za njega traze, tako da i to ostaje opcija.

i ja da pitam nesto... hteo bih da cujem da li drugi koji imaju kablovsku imalju na nekim kanalima sum kada koriste tv kartice

To pre svega zavisi od indijanaca koji su ti uvodili kablovsku, kako su je uveli. A moze da zavisi i od interferencije sa ostalim komponentama, pogledaj da li u biosu imas opciju spred spectrum, ukljuci je i vide da li ima poboljsanja. Meni su svi kanali OK, sem dva koja su malo losija, ali oni su takvi i na TVu tako da je to verovatno do lose uradjene kablovske.

thread spreading mi je ukljucen i nista ne pomaze mada ja mislim da nije do kartice ni do kompa jer da je do kompa verovatno bi svi signali bili sa snegom (ili mozda gresim, jer se ne razumem bas u ovo) cudno je to sto ako signal prikjucim na samsung tv onda je ok a kada priljucim na karticu ima na doticnim kanalima snega ...

trooper74 je napisao(la):
I ja se razmisljam izmedju Leadtek-a i Pinnacle-a. Gledao sam test Leadteka ovde na benchu i one prilozene grebovane slicice mi deluju poprilicno mutno. Oba proizvodjaca, ako se ne varam, koriste BT878 chip za grebovanje, jedino mozda razlika u tuneru moze da se odrazi na kvalitet/ostrinu slike?

Jos jedna stvar me zanima: kakvi su ovi novi chip-tuneri (MicroTune MT2032) koji se ugradjuju u nove serije pinnacle kartica, u odnosu na stare, konvencionalne?

Ako nekom treba, ovde ima dosta primera slika grebovanih sa raznim TV kartama:
http://tv-cards.com/messageboard/viewtopic.php?t=787&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=602d642d647422172f05f47c26e0227a

A i u ostalim threadovima na tom forumu ima sta da se procita...

Vrh Dno