Šta je novo?

Leadtek TV2000 XP i problem sa snimanjem videa

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Da li neko može da mi objasni u čemu je stvar - imam gore navedenu TV kartu i Leadtek 6600GT TDH extreme karticu. Kada sam imao ATI9600XT bez problema sam mogao da snimam video sa nekog tv kanala u MPEG2 formatu, međutim sa novim Leadtekom to ne mogu da uradim jer slika stalno secka. Seckanje je najmanje kada uzmem da snimam u WMV formatu, ali je kvalitet najgori. Jel može neko da mi objasni kako normalno da počnem da snimam u MPEG2 formatu bez seckanja?

Probao sam razne kodeke da instaliram, ali opet ništa :-/

Čudi me da sam sa lošijom konfiguracijom mogao da snimam bez problema dok na AMD64 i 6600GT kartom ne mogu?

Poslednja izmena:
Ja imam Leadtek A6600GT (nije extreme) i 2000XP expert. Imam sličnih problema samo kod mene ne sjecka nego nakon duzeg snimanja u MPEG2 dolazi do kasnjenja zvuka za slikom. Probao sam svasta ali nije uspjelo, pa sam nakraju poceo snimati sa windvr-om. Bez nekih problema, premda bih volio ipak snimati u originalnom software-u (gasi i pali racunar bez problema za potrebe snimanja).

Pokušaću sa WinDVR-om da vidim da li će nešto da se promeni. Totalno mi je čudno da ovaj CPU i ova grafička ne mogu da snime obični MPEG2 :-/

Imam A64 3000, 1GB ram, asus x1600xt i sve radi ko podmazano sa Leadtek 2000XP deluxe, a tako je radilo i sa AXP konfiguracijama i nebi menajo istu sem ako negde ne nadjam besplatno Expert verziju...

E sada opisi malo to seckanje, da li secne recimo na svakih 15,20sec, ako je tako onda je do Leadtek-ovih drajvera 100% (stavi poslednje oficijelne drajvere).

Seckanje je u fazonu na svakih 2s, možda i manje. BAŠ se primećuje. Vidim da ti imaš ATI-ja. Ja dok sam koristio 9600XT, nisam imao nikakvih problema sem kašnjenja posle dosta dosta vremena, ali sa nVidijom je užas neviđeni, pa sam se zato zapitao da li je moguće da 6600GT nema ugrađeni MPEG2 enkoder?

Drajvere koristim samo oficijelne nVidijine. Sa Leadtekovim je isto.

Vlasterx je napisao(la):
Seckanje je u fazonu na svakih 2s, možda i manje. BAŠ se primećuje. Vidim da ti imaš ATI-ja. Ja dok sam koristio 9600XT, nisam imao nikakvih problema sem kašnjenja posle dosta dosta vremena, ali sa nVidijom je užas neviđeni, pa sam se zato zapitao da li je moguće da 6600GT nema ugrađeni MPEG2 enkoder?

Drajvere koristim samo oficijelne nVidijine. Sa Leadtekovim je isto.

jel mozes da pozajmis neku ATI kartu, problem bi onda bio mnogo jasniji :)

Evo konačno rešenja:

Ovaj Leadtek 2000 XP sa softverom koji dolazi uz njega mi je radio ok samo na starom hardveru, međutim kada sam prešao na novi, trebalo je da skinem novi program WinfastPVR. Sa njim dolaze novi drajveri za enkoding u MPEG2 sa kojim sve radi kako treba i bez seckanja. Dakle, pogrešio sam u vezi onog ATI vs nV jer ipak nije imalo veze samo sa tim. Probao sam neke veryije programa pre ove i isti problem se javljao, međutim izgleda da su sve sredili sa najnovijom.

Evo lokacije za skidanje: ftp://www.leadtek.nl/mirror/tv_tuner/WinFast_PVR/application/060523/WinFastPVR.zip

Konačno su programu dodali i mogućnost da izveze/uveze listu kanala. To je ranije toooliko smaralo da se podešava svaki put iz početka :-/

p.s. Sa onim WinDVR3 programom je mnogo lepši prikaz slike nego sa ovim originalnim koji ide uz karticu.

Vlasterx je napisao(la):
Evo konačno rešenja:

Ovaj Leadtek 2000 XP sa softverom koji dolazi uz njega mi je radio ok samo na starom hardveru, međutim kada sam prešao na novi, trebalo je da skinem novi program WinfastPVR. Sa njim dolaze novi drajveri za enkoding u MPEG2 sa kojim sve radi kako treba i bez seckanja. Dakle, pogrešio sam u vezi onog ATI vs nV jer ipak nije imalo veze samo sa tim. Probao sam neke veryije programa pre ove i isti problem se javljao, međutim izgleda da su sve sredili sa najnovijom.

Evo lokacije za skidanje: ftp://www.leadtek.nl/mirror/tv_tuner/WinFast_PVR/application/060523/WinFastPVR.zip

Konačno su programu dodali i mogućnost da izveze/uveze listu kanala. To je ranije toooliko smaralo da se podešava svaki put iz početka :-/

Pmislio sam da si skinuo i WinfastPVR kad si rekao: Drajvere koristim samo oficijelne nVidijine. Sa Leadtekovim je isto.
Ali bitna stvar je da sada radi.To sto mislis da su drajveri to su kodeci koji dolaze uz WinfasPVR a drajveri se uvek zasebno skidaju i oni su oko 70kb.

A to sa cuvanjem redosleda kanala mogao si uvek da odradis snimanjem jednog kljuca iz registry-a, to ti je uostalom opisano i na Leadtek-ovom sajtu.

p.s.
sve to lepo izgleda u novijim verzijama aplikacije WinfastPVR, ali ono sto me nervira jeste spor odziv na komande daljinskog, zato uvek koristim jednu od starijih vrzija koja radi perfektno.

Vrh Dno