Šta je novo?

Leadtek TV2000 XP Global - zvuk brljavi

• Začetnik teme Začetnik teme Bobano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bobano

Cenjen
Učlanjen(a)
01.01.2011
Poena
159
Desava se u toku rada da zvuk krene blago da secka, sve ostalo radi ok.
Kao da se muci, a u procesima sve normalno.
Zna li neko u cemu je problem, nesto u podesavanjima (mada sam sve zivo probao), ili driver (mada je i on poslednja verzija sa sajta proizvodjaca)?
Ovo se ne desava konstantno vec par puta u 10-15min. pa nikako ne mogu da provalim u cemu moze da bude problem :wall:

Nema ga na sajtu, eventualno da probam ovaj sa diska, ali me je prvenstveno zanimalo dal je neko imao slican problem i kako ga je resio ako jeste
Zaboravih da pomenem da je u pitanju win7

Da ne otvaram drugu temu, jel radi ova tv kartica na win7 64bit? Kupio bih neku ali znam da dosta brljave sa drajverima za doticni win.

Ma ova radi odlicno na win7 64, jednostavna instalacija, super daljinski... Jedino sto ja imam problem sa zvukom, nisam vidjao da se neko zali na slican problem, osim da ili ima ili nema. Kod mene sve radi lepo i brzo bez problema, ali ponekad se desi da zvuk na trenutak secne, par puta sam mislio da je zbog nekog procesa ili smetnje na kablovskoj, pa nisam obratio paznju ali sad pocinje da me nervira

A jel si primetio mozda da ti zvuk gubi sinhronizaciju sa slikom?
Promenio sam nekoliko tv katrica do sada i skoooro sve su imale taj problem koji me je izludjivao.
Imao sam lidteka do sada doduse stariji neki model pa nije mogao da radi na w7 mada se ne secam da li sam i sa njim imao ovaj iritirajuc problem...

Dok radi radi super, zvuk i slika, sve ok, a onda se desi da iz cista mira brljavi zvuk, kao da sam ga opteretio nekim procesom a ne radim nista drugo u tom trenutku.

I ja imam istu karticu i jos pre kupovine sam se pomirio da su tripovi sa tv karticama neizbezni. Budi srecan da imas samo taj mali problem, imam i ja i zadovoljan sam, samo resetujem pot player i zvuk je normalan. Meni npr default player nema sanse da proradi :d Ove kartice su nuzno zlo, meni treba samo za sport i neke dokumentarse na NG, Discovery itd, pre par godina sam kupio jednu socijalnu koja nije radila ni pola h ukupno, mrzelo me da nosim u NS na reklamaciju.

Pre ove na xp sam koristio MSI TV@nywhere oko 8 godina, prelazila je na tri racunara, i radila je odlicno, mnogo toga sam isprebacivao preko nje sto sa nekih starih kamera, vhs... jedina prednost koju vidim sa ovom novom je sto je malo brza i slika je sa manje snega.
Nije da me nervira ali probacu nesto da odradim pa ukoliko bude nekih poboljsanja javicu, npr prebacicu na drugi pci slot, probacu na drugoj ploci, reinstaliracu driver i plejer, probacu sa nekim drugim...videcemo 😉

Kupih danas tv2000 global i instalacija je prosla bez ikakvih problema,sa drajverima sa sajta,za win7 64bit.
Medjutim...
Ponovo jbeni smaracki problem sa blagovremenim kasnjenjem zvuka u odnosu na sliku. To me tako iritira da stvarno ne znam sta vise da probam?
Da li da probam neki drugi plejer? Sta preporucujete?
Napominjem da dam ovaj problem imao i na prethodnom kompjuteru tako da ne bi trebalo da je do mog hardvera..

Jel kasni na snimljenom materijalu ili dok gledas?

Ja inace slabo snimam sa tv-a, ali sad sam isprobao i zvuk radi super, nista ne kasni, cak mi se cini da se cuje kvalitetnije. Nisam instalirao sa diska nego skinuo sa sajta 😉

Nisam stigao da prebacim na drugi slot i da probam sa drugim racunarom jer jos uvek mi se povremeno javlja kratko brbljanje zvuka

Ma dok gledam,hebe mi se za snimanje 🙂
Znaci gledas tv i kako prolazi vreme tako se gubi sinhronizacija sve vise...
Nije mozda bas uvek,evo malo sam testirao,ako tv radi u pozadini a radim stagod,gledam neki flash u browseru,igram wot ili gledam neki drugi video.
Testiram jos uvek...
Inace jos neki plejer osim ovog fabrickog?

Sad sam jedno sat vremena igrao wot dok je u pozadini bio pusten tv. Znaci uzas koliko se razsinhronizovao... Jos da ostavim bez icega u pozadini i to je to. Nadam se da bar tad nece da izbrljavi ovoliko. Sve u svemu odvratne su ove tv karte...

Imao sam ja neki koji je radio sa dosta kartica, pravo da ti kazem nisam ga ni probao na ovoj, kad ga nadjem isprobacu, ako radi saljem ti

Nasao sam nesto sto radi samo na xp, pa ne mogu na brzaka da isprobam sa mojom...

Sto se zvuka tice, prebacio sam na drugi pci, mooozda se redje javlja ali problem ipak jos uvek postoji. Desi se da prodje ceo dan da se ne desi ni jednom a nekad 5 puta u pola sata brblja :|

Izgleda da cu morati da se pomirim sa tim

Imam isti problem sa istom tv karticom.Audio driver za karticu u device menadžeru na win 7 x64 NE RADI,odnosno,piše - "No drivers are installed for this device. ".Zvuk krči povremeno i kasni po 1-2 sekunde.probao sam instalirati i driver sa diska i sa njihovog sajta ali je problem ostao isti.Moraću da je zamenim za neku drugu,dižem ruke od nje jer ni slika nije ništa posebno.

Prebacio sam ovakvu leadtek tv kartu sa jednog racunara na drugi, na oba je instaliran xp. Na prethodnom racunaru je radila ok, a na ovom mislim da nesto nije u redu sa zvukom. Trenutno ne mogu da probam antenu, nemam prikljucak u ovoj sobi, pa sam mislio da li neko zna da li treba neki zvuk da se cuje i kada nema kanala, tj. kada prikazuje "sneg" na ekranu da li treba da se cuje sustanje i sl. Ne znam da nisam zaboravio neki kabal od zvuka ali mislim da nisam ni koristio neki poseban kabal za zvuk. U njoj su bili ukljuceni antenski kabal i kabal od daljinca ja mislim. Jel treba mozda jos neki? Instalaciju sam odradio pomocu originalnog cd-a kojeg sam dobio uz kartu. Jedino ako nisu dobri drajveri za zvuk? Ja sam prilicno laik za ove stvari pa ako neko ima iskustva sa ovom kartom...

Definitivno ne radi zvuk na tv karti, slike ima. U pitanju leadtek 2000xp global. Ako neko zna gde mogu da skinem drajvere koji ce da rade i da ponovo odradim instalaciju.

Nazad
Vrh Dno