Šta je novo?

Leadtek TV2000 Expert

ckibunenko

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
320
Odlucio sam se za kupovinu ove TV kartice posto je svi hvale, ali me zanima da li ce biti nekih problema na mojoj konfiguraciji.Ona je sledeca: AMD Athlon 2000+ 1,67GHz, 256 MB memorije,graficka je GeForce 4 MX agp!Jel ce raditi ova TV kartica kako treba?

Radice ti lepo, ali kada snimas, minimiziraj sliku- prozor, jer ti procesor nece izdrzati, pa ce na snimku slika da seca. To je zbog toga jer nema hardverski mpeg2.Dugo me je sluzila sa BARTON 2500+ na navedeni nacin i drugih primedbi nisam imao.

Poslednja izmena:
Radice ti lepo, ali kada snimas, minimiziraj sliku- prozor, jer ti procesor nece izdrzati, pa ce na snimku slika da seca. To je zbog toga jer nema hardverski mpeg2.Dugo me je sluzila sa BARTON 2500+ na navedeni nacin i drugih primedbi nisam imao.

Hvala ti puno!

neces se pokajati

to je odlicna karta,a meni je radila na dosta slabijoj masini od tvoje,a o ovoj novoj necu ni da pricam
znaci moja preporuka je upravo ta karta,jer sam zaista probao mnoge

Kupio sam je i hvala svima!Zaista je odlicna!Nije bilo problema oko instalacije ali ima ipak jedan mali problem...Radi se o zvuku prilikom snimanja!Nema ga!Kada pustam nesto sto sam snimio bude bez zvuka!E sad da li je to problem do reprodukcije (da mi fale neki kodeci u playerima pomocu kojih pustam snimljene klipove) ili je rec o necem drugom?:wave:

Nisi podesio u opcijama izvor zvuka, tako sam ja zeni zeznuo pa snimala neku muziku kad ono ko klub gluhonjemih.

AMD Athlon 2000+ 1,67GHz, 256 MB memorije,graficka je GeForce 4 MX agp!

Imao sam slicne snage konfu samo sto je FSB procesora bio na 200MHz i 512MB RAM.
Jedino neces moci da snimas direktno u DivX format recimo 640x480 ali
u MPEG2 opusteno 720x576 ili 768x756 sve je to radilo kako treba, jedino sto kod snimanja vecih fajlova u MPEG2 recimo filmova desava se su zvuk i slika nesinhronozovani.

A ako se uzelis bolje slike moraces da zamenis taj gf4 mx za neki Radeon,
razlika je primetna ;)

Gledao sam opcije i pokusavao ali nista...Koje tacno opcije treba da se podese?I dalje nema zvuka prilikom snimanja...:crash:

Ako ti je OS Vista, onda stavi PVR da radi u windows XP compatible modu, i bitno je da si prilikom instalacije same karte, spojio TV i audio kartu, a u podesavanjima PVR-a mislim da treba staviti CD, ali tu se malo poigraj

Odlucio sam se za kupovinu ove TV kartice posto je svi hvale, ali me zanima da li ce biti nekih problema na mojoj konfiguraciji.Ona je sledeca: AMD Athlon 2000+ 1,67GHz, 256 MB memorije,graficka je GeForce 4 MX agp!Jel ce raditi ova TV kartica kako treba?

Ako ti je OS Vista, onda stavi PVR da radi u windows XP compatible modu, i bitno je da si prilikom instalacije same karte, spojio TV i audio kartu, a u podesavanjima PVR-a mislim da treba staviti CD, ali tu se malo poigraj

Koja crna Vista, jel vidis kakvu konfiguraciju covek ima :type:.
Mada ok sto pomazes, ali malo bolje citaj, jes' da nije napisao koji OS koristi, ali mislim da je ocigledno da je u pitanju XP.

Nigde ne piše za OS, svašta sam viđao da ljudi instaliraju. Ako nije Vista, onda možda nije kablom spojio Leadtek i Audio kartu.

Bio je drugi problem!Softverske prirode!Kako da podesim da prilikom snimanja video ne bude toliko velik?Emisija od 1h 20min. zauzme oko 3 giga!Zanima me kako da podesim snimanje pa da zauzima manje (dosta manje) ili da nakon tako snimljene emisije izvrsim konvertovanje pomocu nekog sofvera?I kog softvera?

mozda je glupo ovo sto pitam zato i necu d otvaramo novi topic da mi se ne smeju mae :D ima li ikakve veze ova leadtek kartica sa grafickom karticom u pogledu kvaiteta slike jer ja imam povezanu kablovsku na kompu a ortak obicnu antenu i slike su nam iste ili je njegova malo bolja a ima jachu mashinu dok ja imam raspalu mx440 graficku.e sada ako je zameni za recimo 5200 ili neku ati graficku malo bolju o 5200 hoce li imati vajde? :D
pozzz

Nećeš imati nikakve koristi.

Bio je drugi problem!Softverske prirode!Kako da podesim da prilikom snimanja video ne bude toliko velik?Emisija od 1h 20min. zauzme oko 3 giga!Zanima me kako da podesim snimanje pa da zauzima manje (dosta manje) ili da nakon tako snimljene emisije izvrsim konvertovanje pomocu nekog sofvera?I kog softvera?

Ne znam koji program koristiš za snimanje, ali MPEG2 nećeš moći da sabiješ baš mnogo ispod toga. Možeš da se igraš sa kvalitetom snimanja (bitrate) pa da malo smanjiš, ali realno ispod 1.5 GB po satu snimanja teško... Ako ti treba još manji fajl jedino rešenje je da naknadno snimak konvertuješ u DivX ili Xvid pošto ti je mašina slaba za direktno snimanje u ove formate.

mozda je glupo ovo sto pitam zato i necu d otvaramo novi topic da mi se ne smeju mae :D ima li ikakve veze ova leadtek kartica sa grafickom karticom u pogledu kvaiteta slike jer ja imam povezanu kablovsku na kompu a ortak obicnu antenu i slike su nam iste ili je njegova malo bolja a ima jachu mashinu dok ja imam raspalu mx440 graficku.e sada ako je zameni za recimo 5200 ili neku ati graficku malo bolju o 5200 hoce li imati vajde? :D
pozzz

Grafička nema nikakve veze sa TV kartom i tu nema pomoći osim da menjaš kablovskog operatera :)

Konfu na koju planiram da stavim ovu kartu je sledeca ...
Ausu p5k-r
Palit 8600GT
E 2180
Geil 800Mhz ultra 2gb
napajanje shief 400w(uz kuciste LBX-o2-SL)
hdd segate barracuda 250gB sata II

i monitor samsung 2032BW

da li ce ok raditi ... da li ova karta ima teletext ... da li u isto vreme mogu npr. da igram cs i gledam tv ... tj npr. kad me roknu ja minimiziram cs i gledam tv ? ... sto se tice snimanja da li je konfa ok ... rekao bih da je i vise od toga u odnosu na ovu odozgo ... da li snimanjem u divX gubim na kvalitetu slike u odnosu na klasicno (ne znam koji je taj "klasican" mpeg2 ili u kom se vec formatu snima ) nije frka prostor ... necu ni snimati toliko ali npr. da mi jedno sat-2 stane npr. na dvd ... a ovo sto budem drzao nna HDD nije problem ... i josh jedno pitanje najvaznije ... da li moze da radi ne zavisno od kompa .... znaci legnem uvece ugasim komp i gledam tv da ne moram da ga gasim kad ocu da spavam ? ili mora i komp da bude ukljucen .... kakav je daljinski (izgled ... da li "skripi" plastika... da li je velik ) ... da li na kartici mogu manuelno memorisati programe kao na tv-u i koliko programa moze stati (realno nekih 25-30 bi mi bilo ok) ... sorry za dosta pitanja ali ocu da znam na vreme :D

Uhhh, ti ga pretera sa spiskom želja :)
Kartica će ti raditi lepo na toj mašini, kako će izgledati DivX zavisi kako podesiš koder. TV ne možeš gledati dok je komp ugašen...

S obzirom na tvoje želje možda bi bilo bolje da ideš na varijantu USB TV-a.

a koliko bi me kostala varijanta usb Tv-a ... sa kvalitetom ovog ladteka (ipak je ovo 3oe ... znaci za 2oe ustede nije mi tesko da pruzim ruku iz kreveta i da ugasim komp :D

USB varijante koštaju najmanje duplo više. E sad, uz malo snalažljivosti možeš komp da gasiš i sa daljinskog koji dobiješ uz internu TV karticu.

zanimljivo .... uz malo razmisljanja citanja uputstva ... pribavljanja poruka ... i ukoliko je neophodno pomoci ljudi sa foruma ... tvoje reci cu nadam se sprovesti u delo :D

Za sve koji imaju ovu karticu i koriste stari program za gledanje i snimanje (mislim na one koji su u paketu dobili PVR1 ) prporucujem novi WinFast PVR2 sa svim opcijama kao i prethodni i plus ponekim sitnim podesavanjem - vreme snimanja, gasenja i sl. Napredak postoji. Vredi probati.

Winfast 2000

Imam jedan mali problem:
Sama cartica radi savrseno u svim modovima ali ima jedno veliko ALI.

Kada snimam u bilo kom formatu odsece titlove od gornjeg reda na dole pa i vise ,bez obzira sto je stavljeno cak 768 x 576 posta na nasim domacim stanicame nije ni priblizno taj format i kvalitet.Sta uraditi odnosno kako postaviti podesavanja da snima sliku zajedno sa oba reda titlova?

Pomagajte drugovi!!!!!:wall::wall:

Vrh Dno