Šta je novo?

Leadtek tuner- prebacivanje mpeg u divx

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
pitanje za vlasnike leadtek tuner-a ... sa kojim programom prebacuju mpeg u divx jer sam probao sa virtual dub i non stop mi javlja pack synhronization error....

sa kojim setovanjima grebujete?

raindog je napisao(la):
pitanje za vlasnike leadtek tuner-a ... sa kojim programom prebacuju mpeg u divx jer sam probao sa virtual dub i non stop mi javlja pack synhronization error....

sa kojim setovanjima grebujete?

iz mpeg u divx? pa to ti radi procesor, nije bitan tuner. Virtual dub valjda trpa u divx iz avi, nisam siguran da moze iz mpg. Ako mislis na direktno grebovanje sve radi kako treba sa originalnim softverom tunera, a setovanja ti zavise od jacine procesora. Sa xp-om bi trebao da trpa u divx sa najvecom rezolucijom i dobrom frejmazom.

Majstor je napisao(la):
...

iz mpeg u divx? pa to ti radi procesor, nije bitan tuner. Virtual dub valjda trpa u divx iz avi, nisam siguran da moze iz mpg. Ako mislis na direktno grebovanje sve radi kako treba sa originalnim softverom tunera, a setovanja ti zavise od jacine procesora. Sa xp-om bi trebao da trpa u divx sa najvecom rezolucijom i dobrom frejmazom.

ne kontas.... frka mi je u tome sto njegov orginalni softver pravi neke cudne mpeg datoteke koje virtuadub ne moze da otvori ... a ne mogu direktno da grebujem u dvix jer imam 1.133 thunderbird koji za to nije dovoljan...

probacu sa tim flaskmpeg-om

Imas i XMpeg, sto je naslednih Flaska, ali bih ti ja preporucio da probas sa modifikovanom verzijom VirtualDub-a koja moze da ucita mpeg fajlove. Nemam sad kod sebe adresu sa koje mozes da je skines, moram na poslu da pogledam... ili potrazi sa search na forumu, bilo je vec reci o tome.

Dandy je napisao(la):
Imas i XMpeg, sto je naslednih Flaska, ali bih ti ja preporucio da probas sa modifikovanom verzijom VirtualDub-a koja moze da ucita mpeg fajlove. Nemam sad kod sebe adresu sa koje mozes da je skines, moram na poslu da pogledam... ili potrazi sa search na forumu, bilo je vec reci o tome.

hvala ako ipak nadjes taj link zamolio bih te da ga postujes

raindog je napisao(la):
...

ne kontas.... frka mi je u tome sto njegov orginalni softver pravi neke cudne mpeg datoteke koje virtuadub ne moze da otvori ... a ne mogu direktno da grebujem u dvix jer imam 1.133 thunderbird koji za to nije dovoljan...

cudno, posto meni sa duronom 1.2 ide direktno u divx 352x288 i 400x300

Majstor je napisao(la):
...

cudno, posto meni sa duronom 1.2 ide direktno u divx 352x288 i 400x300
tuner mi je u ns pa cu probati ponovo u ponedeljak... mozda sam bio ostavio rezoluciju na 640x480 pa je zato bilo tako sporo

Probaj ponovo pošto ja sa Duronom 1,3, 256MB, kt133 pločom, win xp, divx pro 5.0.5 takođe direktno grebujem u divx 480x360. Naravno, potrebno je malo pročačkati podešavanja, ali kvalitet slike je sasvim zadovoljavajući. Čak ostaje procesorske snage da idem na internet ili odigram soliter. :)

Laza je napisao(la):
Probaj ponovo pošto ja sa Duronom 1,3, 256MB, kt133 pločom, win xp, divx pro 5.0.5 takođe direktno grebujem u divx 480x360. Naravno, potrebno je malo pročačkati podešavanja, ali kvalitet slike je sasvim zadovoljavajući. Čak ostaje procesorske snage da idem na internet ili odigram soliter. :)

a jel ti se pri tome slika i zvuk ne desinhronizuju ?

p.s. nisam jos isprobao sa 480x360 jer se tek sutra varacam u ns

Ne. Nema ispustenih frejmova. Koristim iuVCR. Podesavanja u divxu su performance na slowest, GMC, all frames progressive - basic video deinterlace. Audio nekompresovan 8 bita mono, 44kHz.

Dandy je napisao(la):
... ali bih ti ja preporucio da probas sa modifikovanom verzijom VirtualDub-a koja moze da ucita mpeg fajlove. Nemam sad kod sebe adresu sa koje mozes da je skines, moram na poslu da pogledam... ili potrazi sa search na forumu, bilo je vec reci o tome.

Nisam uspeo nigde da nadjem tu modifikovanu verziju VirtualDub-a. A bash bi mi znacilo da je nadjem. Ako ti nije frka pomozi mi nekim linkom ili bar punim nazivom te modifikovane verazije VirtualDub-a.

Za konverziju u DiV-X bez muke, glavobolje i problema VIDOMI
www.vidomi.com

jovan je napisao(la):
...
Nisam uspeo nigde da nadjem tu modifikovanu verziju VirtualDub-a. A bash bi mi znacilo da je nadjem. Ako ti nije frka pomozi mi nekim linkom ili bar punim nazivom te modifikovane verazije VirtualDub-a.
Seoba Benchmarka me je malo omela, inace sam imao nameru ranije da ti odgovorim. Elem, modifikovanu verziju VDub-a mozes naci na http://home.attbi.com/~blade66/

Ja koristim DrDivX i moram priznati da do sada nisam imo problema.

Vrh Dno