Šta je novo?

Leadtek PVR 3000 Deluxe u Grappolo-u

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Povucen "povoljnom" cenom kupio sam gore pomenutu karticu u ovoj "renomiranoj" malo/veleprodaji.
Used to be premium TV tuner, vise to nikako nije, zamenile su je kombo analogno/digitalne, pa se samim tim ocekuje niza cena, ali u ovom slucaju, nije samo to u pitanju, vec i fuserajski odradjen proizvod.
Kod:
http://www.grappologroup.com/oprema-za-racunare-beograd/interne-tv-fm-kartice/tv+fm-tuner-sa-daljinskim-leadtek-pci-winfast-pvr3000-hardware-+-fm/TC0123A00000/

Prvo sto mi je zapalo za oko je da nema nalepnice sa oznakom modela, odmah potom svi do jednog nakrivo zalemljeni kondenzatori, a sada dok gledam slike "istovetnih" kartica na netu, primecujem i da se konektori razlikuju!

http://www.ecost.ro/images/PVR3000DELUXE.jpg

Karticu jos nisam isprobao, pa ne znam ni da li radi kako treba.
Jos jedno iznenadjenje iz Grappolo-a je i bulk maticna u pocepanoj kesi. Kako sam sve unapred platio, nisam hteo da odustanem od kupovine, a i nadajuci se da je sve u redu. Dal sam se zaj***o ? :wall:

Poslednja izmena:
Dal si se zenuo ili nisi, to jos uvek ne znas. Pa tu je garancija ako nesto ne radi.
Tebi se nista nije pokvarilo, a otvorio si pljuvacku temu?!?!
Nije mi jasno cemu tema?

Poslednja izmena:
Pa vidis nasta lici kartica!

Meni, sudeci po konektorima, ovo lici na koriscenu karticu.

Kako jadno izgleda. Pretpostavljam da ima veze sa onim Assy Rev, kod tebe je C, a na onoj slici sa neta je A. Baš izgleda kao 1. i 3. klasa.

Jos jedno iznenadjenje iz Grappolo-a je i bulk maticna u pocepanoj kesi. Kako sam sve unapred platio, nisam hteo da odustanem od kupovine, a i nadajuci se da je sve u redu. Dal sam se zaj***o ? :wall:

Zahebao si se i to sa velikim Z!

Kakva bre kupovina maticne u kesici?! Placanje unapred?!?!
Pa trzisna inspekcija samo ceka ovakve...

E sad, ako si kupovao u njihovoj rasprodaji, onda je to druga prica...

Ni o kakvoj rasprodaji nije bilo reci, pogledao sam cene na sajtu i otisao sutradan da kupim. Ko je bio kod njih, pretpostavljam da zna kako to izgleda. Komercijalisti su na spratu, a magacin i servis u suterenu. Tek kada sam dosao da podignem robu, rekli su mi kako je to bulk pakovanje i da ne ide kutija, dali su mi maticnu u kesi , knjizicu, kablove... Garancija kao 3 godine
Nemam pojma, valjda ce biti u redu, jos nisam kompletirao sve komponente, da bih isprobao komp.

Ja bih im to vratio i tražio pare nazad ukoliko nisu u stanju da obezbede normalnu kartu kakva je na toj slici tj. onakva kakva je i na samoj kutiji koja se nalazi na njihovom sajtu.

Ne znam sta da radim sada :S:
Ko da vraca, vec sam do pola sve montirao :crash:, imaju kao garanciju, 3 godine za maticnu i 2 za TV karticu, dal da molim Boga da ce sve da radi ili .... nemam pojma :wall:

Ti nisi dobio ono što oni reklamiraju na svom sajtu niti ono što se na sajtu Leadtek-a vodi kao PVR 3000 Deluxe. To bi meni bilo sasvim dovoljno da im sednem na glavu.
Tvoj novac, tvoja stvar.

To su trebali da naglase ako je korisceno.
Ne znam kakvi su u vezi garancije, ali ako radi sta te briga, tu je garancija a nisu firma od juce.

Pa ne znam, ne bih bas rekao da je koriscena, mada mozda i izgleda tako, vec , pre da je odradjena "kineski" pa izgleda ko koriscena. Sad cu da je probam na starom kompu.
Apropo maticne, na sajtu pise da je G31 bulk, ja sam kupio G41 za koju ne pise, vec su mi je takvu dali, kao bulk.
Ne znam sta da radim, ispao sam naivan, ipak, imam full garanciju, bice valjda sve ok. Sacekacu da sklopim komp jos par dana, da vidim kako radi.

Pise li na toj TV karti uopste Leadtek?

Nema gde - vi's da je skinuta nalepnica sa tuner-a :p

Postovani,

Moram da se ubacim u celu pricu i da pokusam da izgladim ovu situaciju.
Naime, kao ovlasceni uvoznik Leadtek kartica, uspeli smo da "uteramo" poslednju kolicinu i pomenutog modela. Ove kartice su uvezene kao EOL (End Of Life) ali nove i nekoriscene.

Sam proizvodjac je napomenuo da ce kartice doci u plavim kutijama, ali sa svim pratecim delovima i dokumentacijom. Za ove kartice vazi i standardna garancija koja je propisana.

Samo iz razloga sto se vise ne proizvode i sto dolazi u pakovanju u kakvom dolaze, ponudjena je specijalna cena koja bi bila prihvatljiva potrosacima na nasem trzistu.

U slucaju da postoji bilo koji problem i zelite da zamenite karticu, molim vas da mi se javite putem privatne poruke.

P.S. Firma ciji je sajt naveden i gde je kartica kupljena nemaju nikakve veze sa ovim "problemom", koji zapravo i nije problem, ali jos jednom ponavljam da mi se slobodno mozete obratiti kako bi vam izasli u susret ako smatrate da ste osteceni na bilo koji nacin ili u bilo kojoj meri.

Srdacan pozdrav,

Distributer Leadteka
(namerno je izostavljeno ime distributera radi izbegavanja reklamiranja)

Da li je u pitanju sinhronizovana akcija, ne znam, ali danas su me zvali i iz Grappolo-a na mob. ( ne secam se da sam im ostavio broj, osim na ceku),
i kao "kako sam zadovoljan kupovinom i uslugom" i ja kazem sve, kako je maticna u kesici, kako tv kartica ne lici ninasta i oni kao jeste greska, prvo je komercijalista otkucao pogresnu sifru :smackbum: pa su mi dali maticnu u bulk pakovanju koju inace stavljaju u svoje konfiguracije ( ko da to ovi iz magacina nisu mogli da vide, al valjda ljudi nece da umaraju mozak :smash:) i da mogu da dodjem po kutiju :p ako bas ocu i da ce oni da mi sve opet nameste.
E bas imam ja vremena da se mlatim :bottle:
Isto su napomenuli da je PVR3000 EOL i kao dolazi u plavoj kutiji. Ja sam dobio original kutiju, kao sa slike, ali kartica u njoj ne izgleda tako, ali je radila, sad da li bi revA (ova moja je C, kako je Pejino ostro oko odmah primetilo ;)) a made in Taiwan (moja je iz Kine)radila bolje, nemam pojma :S:

Dobro, jel' si na kraju probao taj tuner - radi li kako treba?

Estetiku sad na stranu... :)

Pa kazem, probao sam na kratko na starom kompu (xp) i slika je za nijansu bolja nego naKworldu, ali nije da padnes na d, mada analogni je to signal i velike su razlike izmedju kanala. Softver je ok maa nista spektakularno, moze to mnogo bolje, sad bi trebalo da je ubodem na novi komp i da vidim kako ce da radi na sedmici i na MCE

Softver je sr@nje, to znam, to sam uvek mrzeo kod Leadtek-a i upravo zbog toga bezao od njih k'o djavo od krsta... ali bi slika, sa takvim hardverom, trebalo da bude bas dobra. Moje neko misljenje je da treba da bude u rangu sa onim sa ATi Theater cipom.

Softver je sr@nje, to znam, to sam uvek mrzeo kod Leadtek-a i upravo zbog toga bezao od njih k'o djavo od krsta... ali bi slika, sa takvim hardverom, trebalo da bude bas dobra. Moje neko misljenje je da treba da bude u rangu sa onim sa ATi Theater cipom.

Koju ono bese dioptriju cepas ?:p

Sto bre, sta fali... sta sam lose napisao? :)

Najnoviji WinFast PVR2 softver je sasvim korektan, lepo radi na win7 i sve moze da se podesi u roku od 5 minuta, ako i toliko.

A, to... pa ne znam, nisam probao, rekoh da mislim da bi trebalo da budu u istom rangu. Cenovni im je vala prilicno slican, uvek bio (nemoj sad da gledas ovu EOL cenu), 3000 Deluxe uvek bese poskup, bas kao i ovi ATi-ji, uostalom... a kada je tako, ocekujem i slican kvalitet, pre svega zbog Hardware MPEG-a ;)

Ako cemo da gledamo cenu , onda je tvoja kartica iz potpisa bila mnoogo povoljnija, uzimajuci u obzir dual tuner i kvalitet, a i cenu (bila je jeftinija), krajem prosle godine, trazio sam je ali je sve otislo.

Ja imam tu TV kartu(3000 Deluxe) radi odlicno vec oko 2 godine i na XP i na 7,sve u svemu zadovoljan...

Znači kupio si uradnji polovne komponente po punoj ceni i ne buniš se ?! :p

Treba da te stave kao najboljeg kupca i ubuduće da imaš rabat bar 10 % kod njih.

Šalu na stranu , ja to ne bih tako primio ni lud. Ako sam platio za novu stvar onda hocu novu stvar u kutiji ,neraspakovano.

Pa ***, i ovo je valjda novo :smash: samo bulk :S:
A i tv kartica je valjda nova, samo je made in kina, pa izgleda ko sa buvljaka!
Nadam se da ce da radi, u stvari, radi, ali dokle :)
Za nauk, znam gde vise nikada necu kupovati komponente!

Ako cemo da gledamo cenu , onda je tvoja kartica iz potpisa bila mnoogo povoljnija, uzimajuci u obzir dual tuner i kvalitet, a i cenu (bila je jeftinija), krajem prosle godine, trazio sam je ali je sve otislo.
Nisam mislio na ovu karticu koja mi je trenutno u racunaru (koja je, zaista, imala izuzetnu cenu), vec na prethodnu sa Theater cipom, koju sam koknuo... bio je to PowerColor Theater 550 PRO.
To je u maloprodaji kostalo oko 90 evra... prilicno poskup TV tuner.

Nakon sto sam nju slucajno utepao, bio sam koji mesec bez TV-a, sve cekajuci opet neku sa Theater 550 cipom... i onako u ocajanju, pazarim neki Intex 7130 ili tako nesto, za 1500 dinara, nova, sa garancijom :D:D:D
I dalje mi se to mota negde po kuci :p

Nazad
Vrh Dno