Šta je novo?

Leadtek ili Pinnacle?

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Ortak ima Leadtek TV expert i ono je, recimo, najbolje što sam video od TV karti što se kvaliteta slike tiče. Ono što bih još uzeo u obzir je Pinnacle PCTV ali nisam u skorije vreme video neki od aktuelnih modela u konkretnom radu. Interesuje me da li PCTV ima eventualno bolju sliku od Leadtek-a jer će se koristiti na običnom (home-made) antenskom sistemu a ne na kablovskoj, što će reći da je prijem nekih problema i na TV-u problematičan. Razlika u ceni mi ne igra nikakvu ulogu.

Jedan glas za Leadtek-a, novi Pinacle je sa digitalnim tuner-om (Philips) i pokazao se losije od Leadtek-a, a pri tom je jos i skuplji.
cheers

Evo sad pročitah stariji post u kome delimir hvali Terratek pa jedva čekam da vidim taj test jer ako je tako kako on tvrdi neće biti dvojbe. Delimire, kad će taj test??????????

Ja juce uzeh Terratec Cinergy 400 i prvi utisak je bio da slika i nije nesto (da nekazem nesto gore),a izrada je kao da su indonezani nogama lemili (ja sam pravio lepsu stampu u srednjoj skoli). Potom sam skinuo novije drivere sa njihovog sitea (na disku su bili iz 2002) i prosto neverovatno, skroz druga prica: slika odlicna, nema vise ni snega ni smetnji (bar na vecini kanala, s obzirom na losu kablovsku), daljinski brzo menja kanale, software odlican, grebovana slika takodje odlicna, a i nalazi vise kanala nego TV@nywhere sa CX2388x i digitalnim tunerom. Jedino je stampa i dalje ostala bezveze :mrgreen: , al dobro, tu driveri ne pomazu. Sve u svemu odlican otisak i jako funkcionalan tuner. Lepo je kad firma ima dobru softversku i driversku podrsku. Inace, karta radi sa maltene svim 3rd party softverom koji sam probao, cak je i vecina prepoznaje po imenu i prezimenu.

voyager je napisao(la):
Evo sad pročitah stariji post u kome delimir hvali Terratek pa jedva čekam da vidim taj test jer ako je tako kako on tvrdi neće biti dvojbe. Delimire, kad će taj test??????????

Ne zavisi samo od mene...Mada, jos nisam napisao :mrgreen:

Ozbiljno - trebalo bi da bude od ponedeljka... Hocu da uradim poredjenja sa Pinnacle TV karticom dajuci primere screenshotova sa jedne i sa druge kartice, pa treba da se menjaju kartice u masini.

[Mancha] je napisao(la):
Ja juce uzeh Terratec Cinergy 400 i prvi utisak je bio da slika i nije nesto (da nekazem nesto gore),a izrada je kao da su indonezani nogama lemili (ja sam pravio lepsu stampu u srednjoj skoli). Potom sam skinuo novije drivere sa njihovog sitea (na disku su bili iz 2002) i prosto neverovatno, skroz druga prica: slika odlicna, nema vise ni snega ni smetnji (bar na vecini kanala, s obzirom na losu kablovsku), daljinski brzo menja kanale, software odlican, grebovana slika takodje odlicna, a i nalazi vise kanala nego TV@nywhere sa CX2388x i digitalnim tunerom. Jedino je stampa i dalje ostala bezveze :mrgreen: , al dobro, tu driveri ne pomazu. Sve u svemu odlican otisak i jako funkcionalan tuner. Lepo je kad firma ima dobru softversku i driversku podrsku. Inace, karta radi sa maltene svim 3rd party softverom koji sam probao, cak je i vecina prepoznaje po imenu i prezimenu.

Hm...nisam obratio paznju na drajvere, a kod mene je slika odlicna i sa ovim koji sam dobio u paketu. Prvi put da nisam zurio da vratim nazad u masinu moju kartu kada dobijem neku na test, nego vec nekoliko dana drzim ovaj Cinergy 400 u masini (necu da se navikavam na onaj jaci model, a i on je tu - gde da posle dajem 90e za TV kartu :mrgreen: ).

Uglavnom, sada cu da skinem najnovije drajvere, pa ako je slika jos bolja da je odmah kupim za sebe. Eto, to mu dodje kao pravi editor's choice :)

cek pa tek ova Terratec RecieverSystem Cinergy 600 TV (90e) pruza sto recimo asusova TV kartica (55e), stim sto je ova skoro DUPLO skuplja. u cemu je poenta???
pratim ove rasprave o TV karticama jer planiram da je kupim (kada ovi PTT *%^##$@ uvedu kablovsku koju smo platili da nam uvedu pre dve godine...bruka)

Nisam probao novi ASUS, ali onaj sto sam probao pre godinu dana je dosta losiji od Terratec-a. Naravno, nije duplo losiji, ali to obicno tako biva kada su cene u pitanju...

ja sam imao Pinnacle PCTV Pro i zamenio sam ga pre 3 meseca sa Leadtek TV expert.Zao mi je sto to nisam i ranije uradio.Bolja je i slika i driver-i i program za TV/FM itd. itd.

ja sam imao Pinnacle PCTV Pro i zamenio sam ga pre 3 meseca sa Leadtek TV expert.Zao mi je sto to nisam i ranije uradio.Bolja je i slika i driver-i i program za TV/FM itd. itd.

Jel, a reci, kako se prebacuju kanali (jel odma prebaci ili malo ceka)?
Jel nema problema pri nalazenju kanala?
Jel snima bolje od Pinnacle-a?

Ovo pitam jer bi mozda i ja uradio zamenu kao sto si ti!!!! :)

Leadtek je isto toliko dobar kao i Pinnacle, ali je jeftiniji pa se više isplati. MSI je takođe solidan, ali pati od loših drajvera, a Asus ima katastrofalan softver. Terratec nisam imao.

ja imam smetnje na leadtek-u na 20ak kanala dok su ostali super .. mislim da je zbog frekvencije na kojima se nalaze dakle od palme pa na gore do fashiontv... IMA LI LEKA ?

misterx je napisao(la):
ja imam smetnje na leadtek-u na 20ak kanala dok su ostali super .. mislim da je zbog frekvencije na kojima se nalaze dakle od palme pa na gore do fashiontv... IMA LI LEKA ?

Naravno, da ne. Jedino da se uzme neki ultra-kvalitetni kabal kojim ce se signal maximalno pojacati, ali ni to ti nije garancija... Jednostavno - to tako radi. Vertikalne crte se pojavljuju na UHF podruciju nezavisno od kombinacije ploce/graficke kartice (probao sam gomilu kombinacija). Jedino ovaj Terratec, sto ce sutra najverovatnije da bude objavljen nema te linije na slici (tj. jedva se vide)...

Po meni je on i najbolji. Posle njega Leadtek, Pinnacle pa ASUS. MSI - ni pod razno!

delimir je napisao(la):
...

Naravno, da ne. Jedino da se uzme neki ultra-kvalitetni kabal kojim ce se signal maximalno pojacati, ali ni to ti nije garancija... Jednostavno - to tako radi. Vertikalne crte se pojavljuju na UHF podruciju nezavisno od kombinacije ploce/graficke kartice (probao sam gomilu kombinacija). Jedino ovaj Terratec, sto ce sutra najverovatnije da bude objavljen nema te linije na slici (tj. jedva se vide)...

Po meni je on i najbolji. Posle njega Leadtek, Pinnacle pa ASUS. MSI - ni pod razno!
hvala na brzopm odgovoru tako sam i mislio...
horizontalne su linije

poz

Vertikalne linije ni pod razno ne postoje na ASUS kartici. Jednostavno - prijem je fantastican! Na Kworldu - da (I na svim karticama sa slabijim tunerima), ali kod ASUS-a jednostavno toga nema. Cak i slabim antenskim signalom, sum je ravnomeran (kao kod TVa) a ne u vidu vertikalnih linija.

Samo da ne preterujemo u pausalnom ocenjivanju...

andjelkoyu je napisao(la):
Vertikalne linije ni pod razno ne postoje na ASUS kartici. Jednostavno - prijem je fantastican! Na Kworldu - da (I na svim karticama sa slabijim tunerima), ali kod ASUS-a jednostavno toga nema. Cak i slabim antenskim signalom, sum je ravnomeran (kao kod TVa) a ne u vidu vertikalnih linija.

Samo da ne preterujemo u pausalnom ocenjivanju...

Kod mene su se pojavljivale. Bas tako kako kazes, sum nije ravnomerno rasporedjen kao kod Terratec-a. Probacu i ovu noviju reviziju - verujem da je kod nje to sve otklonjeno, jer ima isti tuner/dekoder kao i Terratec.

Kanale prebacuje odmah, nema cekanja.
Pronalazi kanale i bolje i brze od Pinnacle-a (imam krovne antene sa pojacavacima i filterima i "hvata" sve sto i obican TV).
Snimanje je O.K.
U stvari nemam nikakvih problema sa driver-ima i software-om kao sto je bilo kod Pinnacle-a.

delimir je napisao(la):
...
Kod mene su se pojavljivale. Bas tako kako kazes, sum nije ravnomerno rasporedjen kao kod Terratec-a. Probacu i ovu noviju reviziju - verujem da je kod nje to sve otklonjeno, jer ima isti tuner/dekoder kao i Terratec.
Pa na testu ih nisi napomenuo :mrgreen:

To ocigledno zavisi od konfiguracije i/ili antene/kablovske.
U svakom slucaju, toga kod mene nema ni sa originalnim i pogotovu sa nezavisnim software-om (DScaler & Co).

misterx je napisao(la):
...

hvala na brzopm odgovoru tako sam i mislio...
horizontalne su linije

poz

jel ovako neshto normalno ? leadtek deluxe 2000 sa bilo kojim software-om isto
:boom:

Kanale prebacuje odmah, nema cekanja.
Pronalazi kanale i bolje i brze od Pinnacle-a (imam krovne antene sa pojacavacima i filterima i "hvata" sve sto i obican TV).
Snimanje je O.K.
U stvari nemam nikakvih problema sa driver-ima i software-om kao sto je bilo kod Pinnacle-a.

A reci mi jos jel ima tih horizontalnih linijica kod tebe (kao sto ovde pominju) ili nema???

Linijice???
NEMA!!!
Pretpostavljam da to zavisi i od jacine TV signala.

za sve one koji imaju probleme sa horizontalnim linijama : da li ste instalirali NVidia WDM drajvere (ako imate Nvidia graficke karte) ?
ja sam tako resio problem horizontalnih linija i smetnji na tuneru ukoliko se pokrece bilo koji drugi softver

vupet je napisao(la):
za sve one koji imaju probleme sa horizontalnim linijama : da li ste instalirali NVidia WDM drajvere (ako imate Nvidia graficke karte) ?
ja sam tako resio problem horizontalnih linija i smetnji na tuneru ukoliko se pokrece bilo koji drugi softver
a koji tuner imash ? leadtek ? ja imam nvdidia mx 460, ali kada sam cackao sa drajverima leadtek mi je poludeo i nisam mogao uopshte da pokrenem tv, mislim da ovaj tuner ne vari druge drajvere osim svojih ... morao sam da reinstaliram win

Ajd' taj test......posle nekoliko godina se prvi put kolebam da promenim svoj PCTV Pro za taj Terratec......
Pozurite,pliz....

Test je upravo izasao.

Delimire, reci mi da li si koristio antenu kao izvor signala kod pravljenja uporednih screen-shotova? (posto je slika na screen-shotovima veoma losa na Pinku, RTS2...). Moj zakljucak na prvi pogled (screen shots) - da se ne lazemo - jeste taj da je kvalitet prijema (prema mom iskustvu) bas kao na ASUS kartici. Sum je ravnomeran, bez propratnih nus-pojava u vidu straftica, zbog kojih sam ja i generalno izbegao Pinnacle svojevremeno. Sto se software-a tice, stvarno je odlican, ali je diskotabilno pitanje vredi li on tih +40 € (C-600 u odnosu na konkurenciju) obzirom na sve rasprostranjenije free programe odlicnih mogucnosti.

Sve u svemu, ovo nije dovoljno jak argument za zamenu mog postojeceg hardware-a :mrgreen: , dok vlasnici Pinnacle-a svakako o tome vec mogu da razmisle ;)

Pa sve zavisi od izvora signala tj. antenskog sistema. Kakav je kod tebe?Pretpostavljam da je Delimir kačio kartice na neki nekablovski izvor.

Koriscena je kablovska, ali kao sto se vidi birani su kanali koji imaju los signal. Predajnik na Gocu kod Kraljeva je imao neki kvar, pa u zato Pink, B92, BK Telekom i sl. losi.

Sto se tice hlvatanj screenshotova koristio sam DScaler da bih eliminisao uticaj softvera i proizvodjacevih podesavanja na kvalitet slike. Vidi se lepo na shotovima (pojedini kanali imaju casovnik) da je odmah, posle 5 minuta, u masinu ubacena druga kartica, pa hvatani screenshotovi. Naravno izvir signala je u oba slucaja bio isti.

delimir je napisao(la):
Koriscena je kablovska, ali kao sto se vidi birani su kanali koji imaju los signal. Predajnik na Gocu kod Kraljeva je imao neki kvar, pa u zato Pink, B92, BK Telekom i sl. losi.

Sto se tice hlvatanj screenshotova koristio sam DScaler da bih eliminisao uticaj softvera i proizvodjacevih podesavanja na kvalitet slike. Vidi se lepo na shotovima (pojedini kanali imaju casovnik) da je odmah, posle 5 minuta, u masinu ubacena druga kartica, pa hvatani screenshotovi. Naravno izvir signala je u oba slucaja bio isti.

:mrgreen: :mrgreen:
Da nisi ti "namerno" izazvao taj kvar zbog potrebe testa? O:)

Nevezano za kartice, kako si "naterao" DScaler da shotove hvata u ovoj rezoluciji? (Ili si radio resize?). Nisam uspeo da pronadjem podesavanja u setovanjima, kod mene uvek grebuje u 640x576 ???

Nikakve intervencije na slici nisu radjene naknadno osim kompresije u JPEG (mogao sam da okacim TIFF-ove :) ). Ne znam kako nemas 768x576. Ja sam samo ubacio kartice, DScaler ih je prepoznao i grebovao u tom formatu.

Vrh Dno