Šta je novo?

Leadtek GF3 TI200

Milan

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2002
Poena
619
Prodaje se pa ako neko zna nesto o njemu pogoto o 2d slici i da li je to dobra kupovina ili cekati jos malo za npr. neki ATI 8500LE ili tako nesto da pojeftini .Prelazak bi bio sa GF2 TI
Hvala

A koje ti to igre zastajkuju na GF2Ti trenutno da bi morao da prelazis na nesto jace?

Moj savet je da se strpis jos neko vreme i uzmes GF4 kad za to dodje vreme...

Pozdrav:)

Ako vec hoces da menjas menjaj za radeon 8500le 128mb jer nema smisla menjati za gf3ti200 jer su do 1024x768 izjednacene....uostalom pogledaj maxov test ovde na benchmarku...

Vi ili ne znate da citate testove ili ne znate da ih analizirate...
GF3Ti200 je jezivo bolji od GF2Ti - toliko da je to strasno... Pogotovo sto se vecina modela klokuje do blizu Ti500 granica... dakle do 220/480 - svaki; a vecina i do 230/500 (Ti500 je na 250/500).... GF4 ce kod nas biti dalje skup a koliko sutra, eto ga UT2003, vec Jedi Knigh II i Mohaa traze bolju karticu od GF2Ti , za 1024*768 i sve na maksimumu + anisotropic filtering i senke... GF3Ti200 je vec duze vreme WAY TO GO....! Kakav crni GF4Ti??? Pa 4400 kosta 380 eura sa porezom... ! Za 200 moze da uzme GF3Ti200...!

"U nizim rezolucijama, GF3 Ti200 je sporiji od GF2 Ti. "

ovo je bio copy-paste iz tvog teksta....
ponekad se pitam ko pise tvoje testove?????:confused: ;)

> GF4 ce kod nas biti dalje skup a koliko sutra, eto ga UT2003

Max, prosetaj malo do PCC.
Ima izvesnih Gainwarda GF4MX440 za oko 120 E.
Takodje, 460-tica koje imaju 600 MHz memoriju za oko 145 E.
MP cene

To je skupo ?? Pazi, Gainward.
Koliko moze da kosta prolink, microstar, eagle ili inno ?
Verujem da ce ih za 20 dana biti ispod 100E za kes.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

MP cene

Pozdrav!
Sasa ,ti pricas o MX kartama.Pa to nema dodirne tacke sa GF3Ti a kamoli GF4Ti.MX je na nivou boljih GF2Ti.A i Gainward o kome pricas,i nije neka karta, ni u svojoj klasi.Prema tome nemoj da unosis zabunu,nego se prvo informisi,pa onda diskutuj.A kad si toliko upucen u cene,treba da znas da su i Microstar i Prolink GF4MX440 skuplji(10€)od tog Gainwarda.

Milan je napisao(la):
Prodaje se pa ako neko zna nesto o njemu pogoto o 2d slici i da li je to dobra kupovina ili cekati jos malo za npr. neki ATI 8500LE ili tako nesto da pojeftini .Prelazak bi bio sa GF2 TI
Hvala
Milane,nisam imao nameru da ucestvujem u ovoj diskusiji a kao sto si video u oglasima ja prodajem Leadtek-a, i bas iz tog razloga sam napisao da ne zelim diskusije.Medjutim, kao sto vidis ovde ima dosta sabotera,a ja samo zelim da razjasnimo neke stvari.GF3Ti 200 je BABAROGA od karte.Brza je od GF2Ti preko 50%(recimo u 3Dmark-u,4200 vs 6400 poena).2D im je zaista odlican ,pa cak i na Inno karti,daleko bolji nego na GF2 bilo kog prizvodjaca.Ostaje ti jos velika dilema zvana, ATI ili NVidia.Naj veca mana GF3 karti je ta sto ih NEMA nigde.Ja sam svoju Prolink GF3Ti200 ,prodao CAR-u ,i pokajao se posle par dana,ali sam imao srece da naletim na ove Leadtek-e tako da sam ponovo resio pitanje karte bar do kraja godine.

Pozdrav

Sasa je napisao(la):

MP cene

Pozdrav!

Hajde Sasa da odemo ti i ja u PCC pa da ja pazarim nekoliko Gainwarda za po 120€!
To je cena bez poreza, dakle uz izjavu, i ne u PCC vec u PCServisu - dakle u veleprodaji!
MSI je skuplji u PCservisu od Gainwarda desetak € (tacnije 13)

Pozdrav!

Sve ali apsolutno sve pohvale za LeadTEK! Ako je gf3ti200 upola kao njihov gf3THD (ciji sam ponosni vlasnik), zamerki nema. Slika perfektna (po meni i bolja od ASUS-a ... imao sam MX 7100 pre toga), stabilnost, overklokabilnost, ... ma sve sto pozelis da nadjes na karti ima! Batali ATI8500LE. Ako oces da cekas za nju i da ustekas jos love, onda stekaj za gf4 4200.

P.S
Studente ... :D ... spremljena ti je poslednja rata :D

O leadteku sve najgore, zaista...Sve sto oni rade je dizajn sistema za hladjenje a i on im je bio katastrofalan do izlaska gf3 serije a i tada mi je onaj mali ventilator na onom ogromnom hladnjaku izgleda prilicno bedno...Ja sam inace bio tuzni i nesrecni vlasnik gf2pro leadtek sa najgorom 2D slikom u istoriji grafickih kartica kojoj je riknuo ventilator posle 11 meseci:(
2D je bio losiji nego na vanti a overklokabilnost je bila nepostojeca...Nije rec o mom primerku jer sam se dopisivao sa par ljudi iz usa i kanade i svi su bili razocarani...
Inace Simpsone jel to onaj model bez hladnjaka na memoriji???

Sto se tice 50% to nije tacno i cifra se krece od 20-35% u rezolucijama do 1280 a preko toga nije vazno, jer racunam da covek nema monitor 21"...
Evo ga test kod ananda u igri UT...

Broz je napisao(la):
Sto se tice 50% to nije tacno i cifra se krece od 20-35% u rezolucijama do 1280 a preko toga nije vazno, jer racunam da covek nema monitor 21"...
Evo ga test kod ananda u igri UT...
A,dali si spreman da polozis neke pare?Pusti ti Ananda da radi svoj posao,za koji je uzgred budi receno,dobro placen.Evo ti moji rezultati sa nekoliko kartica:

GF2Ti MS 32 MB
Epox 8KHA+
512 MB DDR
TB 1.33

3D mark 2001 default(znaci u 1024)
4160 markova

GF2Ti Prolink 32MB
ista masina
4240 markova

GF4MX440 MS 64MB

5080

GF3Ti 200 Prolink 64MB
6410

Leadtek GF3Ti200

6440
Kao sto vidis,razlika je 50%.Za svaku kartu sam koristio drivere koji se dobijaju uz nju.

Sto se OC tice,probao sam samo Prolink-a GF3Ti200,koji radi savrseno stabilno na 220/515 ,a pri tome je 'ladan 'ko spricer.

Pozdrav

Broz je napisao(la):
O leadteku sve najgore, zaista...Sve sto oni rade je dizajn sistema za hladjenje a i on im je bio katastrofalan do izlaska gf3 serije a i tada mi je onaj mali ventilator na onom ogromnom hladnjaku izgleda prilicno bedno...Ja sam inace bio tuzni i nesrecni vlasnik gf2pro leadtek sa najgorom 2D slikom u istoriji grafickih kartica kojoj je riknuo ventilator posle 11 meseci:(
2D je bio losiji nego na vanti a overklokabilnost je bila nepostojeca...Nije rec o mom primerku jer sam se dopisivao sa par ljudi iz usa i kanade i svi su bili razocarani...
Inace Simpsone jel to onaj model bez hladnjaka na memoriji???
Sta da ti kazem?Za GF2 nemam pojma,nisam imao Leadteka imao sam samo 2xASUS 7700,Gainward GF2pro,MS i Prolink GF2Ti.Pricam samo o kartama koje su se zadrzale kod mene duze od mesec dana.Video sam na delu jos mnogo,mnogo...
Znaci pokusavam da realno ocenim samo ono sto sam imao priliku da dobro proverim.Od gore pomenutih karti ,ubedljivo naj bolju ima Prolink a naj goru,MS.Sa GF3 se stvar drasticno menja,i to je definitivno tako.Sve koje sam video, imaju odlicnu 2D sliku,cak i u visokim rezolucijama.Kod GF4MX440 probao sam samo 3.MS i dalje ubedljivo naj gori,Leadtek odlican i solidan Eagle.Ali kod TV out-a ni GF2 ni GF3 nemaju sta da traze pored GF4.

Ja nemam pojma o kom hladnjaku na memoriji pricas ali ova moja ima hladnjak preko 70% karte:D tj.pokrivena je i memorija i jezgro a fan je odlicnih dimenzija.

Dakle ljudi ja stvarno ne mogu da razumem mnoge stvari ovde :D
Koja vam je bre tolika frka da dajete silne pare za prelazak sa GF2 na GF3 ? Pa jos sa Ti na Ti200...
Pustite bre anizotropno filtriranje u 1600*1200, uzivajte u zivotu...
Vi pricate koja je karta bolja na osnovu poena u NV Marku...poznatom jos i kao 3d mark :) Kao tu GF3 ima 50% vise poena i zato je 50% bolji i u drugim stvarima...
Sta vam je ? Zar ste od juce ? Kao da nismo pregurali 1000 slicnih stvarcica jos u vreme pojave 3d marka i duela GTSvsVoodoo5
Bar kad vam NVmark ne bi dodao 1500-2000 poena samo na konto toga sto vam iscita da imate GF3 a ne GF2 :)
GF3 apsolutno neophodan ? :confused: Ni izbliza se ne slazem, zao mi je...Verovatno ima malo onih koji su probali toliko igara kao ja...jer ja probam gotovo sve sto stigne ctp; I prilicno sam zahtevan po pitanju kvaliteta, rezolucija i sl. Nista ne igram ispod 1024. I sad kao moram da menjam kartu zato sto je Anand testirao endzin igre koja ce doci za 6 meseci ili koliko vec i napisao da skoro nista u njemu nece raditi...
Mislim stvarno...ovde je vreme da moj komentar prestane ;)

Ja i Filip smo se uvek razumeli-i ovog puta mislim isto. Juce citam neke indijance kazu da se primeti razlika izmedju radeona i gf3 razlika u 2048?!?!?! Pa koga bre oni zaje******.
Osim toga ko bre igra igra sa 4xAA, i maximalnim detaljima mislim OK ono mid ali bas svi da igraju na high to nema sanse.
Uostalom pcworld je za 2D gf3 dao outstanding a radeonu good toliko...
http://www.pcworld.com/resource/article/0,aid,86944,pg,4,00.asp

Simpsone onda je tvpoja karta ovakva a ako jesto toje taj ventilator koji rikljava-nista licno nisam ti uvredio porodicu nego kazem i tvrdim da je leadtek kiksnuo zestoko sa svojim hladjenjima i filozofiranjima...

filipenko je napisao(la):
Dakle ljudi ja stvarno ne mogu da razumem mnoge stvari ovde :D
Koja vam je bre tolika frka da dajete silne pare za prelazak sa GF2 na GF3 ? Pa jos sa Ti na Ti200...
Pustite bre anizotropno filtriranje u 1600*1200, uzivajte u zivotu...
Vi pricate koja je karta bolja na osnovu poena u NV Marku...poznatom jos i kao 3d mark :) Kao tu GF3 ima 50% vise poena i zato je 50% bolji i u drugim stvarima...
Sta vam je ? Zar ste od juce ? Kao da nismo pregurali 1000 slicnih stvarcica jos u vreme pojave 3d marka i duela GTSvsVoodoo5
Bar kad vam NVmark ne bi dodao 1500-2000 poena samo na konto toga sto vam iscita da imate GF3 a ne GF2 :)
GF3 apsolutno neophodan ? :confused: Ni izbliza se ne slazem, zao mi je...Verovatno ima malo onih koji su probali toliko igara kao ja...jer ja probam gotovo sve sto stigne ctp; I prilicno sam zahtevan po pitanju kvaliteta, rezolucija i sl. Nista ne igram ispod 1024. I sad kao moram da menjam kartu zato sto je Anand testirao endzin igre koja ce doci za 6 meseci ili koliko vec i napisao da skoro nista u njemu nece raditi...
Mislim stvarno...ovde je vreme da moj komentar prestane ;)
Igras se u 1024?:confused: Ja volim 1600x1200 ili makar 1280x1024+max detalji.Niko ovde nije tvrdio da je GF3 neophodan,kao ni KT266a,KT333...Ali ima neko ko voli sve da ima i proba.Ja npr.:D :D

Broz je napisao(la):
Ja i Filip smo se uvek razumeli-i ovog puta mislim isto. Juce citam neke indijance kazu da se primeti razlika izmedju radeona i gf3 razlika u 2048?!?!?! Pa koga bre oni zaje******.
Osim toga ko bre igra igra sa 4xAA, i maximalnim detaljima mislim OK ono mid ali bas svi da igraju na high to nema sanse.
Uostalom pcworld je za 2D gf3 dao outstanding a radeonu good toliko...
http://www.pcworld.com/resource/article/0,aid,86944,pg,4,00.asp

Simpsone onda je tvpoja karta ovakva a ako jesto toje taj ventilator koji rikljava-nista licno nisam ti uvredio porodicu nego kazem i tvrdim da je leadtek kiksnuo zestoko sa svojim hladjenjima i filozofiranjima...
Jeste to je moja karta.A sto se tice riknjavanja ventilatora,uzimam hardver tamo gde mi je garancija 100%,pa se ne sekiram previse.U ostalom,sem Notax-a niko nije imao prituzbe na delove koje je od mene kupio.
Ni jednog trenutka nisam poredio 2D kod Radeona 8500 i GF3 ali u 1280x1024 85Hz,GF3 ima odlican 2D.Ranije sam imao i G400 i Radeon SDR,ali sada se bar igram ko' covek;)

Hvala!!

Hvala svima na postovima zaista, mada koliko god dobre namere bilo ima puno subjektivnosti a pitanje je bilo zaista lako:) .Drugo i mozda najvaznije za mene a i odgovor nekima ZASTO prelazis? , moja je logika da ova karta moja ASUS V7700TI trenutno ima neku cenu i da treba da se zameni i relativno "malo" doplati.Ja nikad nisam pucao na najace jer uvek sa neko zlatnom "sredinom"
igram sve kao i onaj sa najacom ali bukvalno sve.Pricam jer znam jer trenutno to i radim sa ovom kartom , plocom KHA+ i XP1600+.Dakle nadam se da sam objasnio potez a i to sam ucinio samo zato sto se toliko vas javilo kao sto rekoh iz dobre namere.
Pozdrav i dobro igranje zelim.

NEVEROVATNO

Prvo ispade da nije brza od GF2,pa onda los 2D,pa riknjava ventilator,pa ce kasnije da bude preskupa,pa najezda skakavaca... Dokle bre BR..-e,izvini nemogu ni ime da mu izgovorim:p :p Ti stvarno imas nesto protiv mene.

PS.Salim se:) :)

BRAVO MODERATORI

Samo sam cekao kada ce moj oglas za ovu kartu biti obrisan,i konacno se desilo.Da nije komercijalizacija?
Pa dobro,uskratili ste mnoge clanove Bench-a da dodju do odlicne graficke karte.

MIlane potpuno si u pravu - roba se ne prodaje kad treba nego kad ide i kad mozes da dobijes dobru cenu jer samo je pitanje vremena kada ces ti i ostali igraci preci na gf3,4. U tom smislu ja te potpuno podrzavam:)
Simpsone drago mi je da se salis jer zaista nista licno! Ja sam prosao kroz leadtek agoniju i ne zelim da i drugi to prolaze...

Broz je napisao(la):
MIlane potpuno si u pravu - roba se ne prodaje kad treba nego kad ide i kad mozes da dobijes dobru cenu jer samo je pitanje vremena kada ces ti i ostali igraci preci na gf3,4. U tom smislu ja te potpuno podrzavam:)
Simpsone drago mi je da se salis jer zaista nista licno! Ja sam prosao kroz leadtek agoniju i ne zelim da i drugi to prolaze...
Ala si brizan,kao i neko sa istim imenom prema svom narodu:D .Salio sam se samo u vezi shvatanja pojma, licno.Ja te i ne poznajem i nema razloga da imamo nesto jedan protiv drugog.I dalje mislim da gresis u vezi, brzine,riknjavanja ventilatora i 2D na karti o kojoj pricamo.Ajde ovde javno reci koliko dugo si imao LEADTEK GF3Ti200,i tvoja iskustva sa ovom kartom.Pusti sta drugi pricaju,i ja sam se navukao na price da Microstar ima dobar 2D,da su se puno popravili itd...Moje tvrdnje su bazirane na licnom iskustvu a ne po pricama na raznoraznim forumima ,koji su finansirani sa ko zna koje strane.O kakvoj Leadtek agoniji pricas,jer ja nemam niti sam imao ,ni prodavao kartu o kojoj ti pricas.Pa zar je BMW djubre zbog modela 315?Ti si nazalost imao 315 a red je da to lepo kazes.

Ta moja kartica je tada bila kao sada gf3ti200. O leadtek karticama ne mozemo da pricamo jer ih oni ne prave. Oni stavljaju samo svoje (ocajne) sisteme za hladjenje koji treba da izgledaju fancy i da ljudi na njih pare oci i impresioniraju komsije...

Recimo Gainward je za 5 klasa ispred leadteka(na koji sam se i sam navukao zbog raznih prica) iz prostog razloga sto im ne pada na pamet da izmisljaju hladjenje tj rupu na saksiji nego ljudi lepo prave graficke a hladnjake uzimaju od proverenih kompanija koje daju garanciju 50.000 radnih sati na svoje sisteme hladjenja. Evo i linka te komapnije mislim da je korisno da se to zna jer kad vec byMax nije stavio da stavim ja, dakle
http://www.iei-thermal.com/Release/index.htm
to poredjenje mi nije jasno jer je leadtek gf2pro koji sam ja imao bio ludilo kad je meni stigao iz NY i ne znam o kakvom ti priznanju pricas uopste...(tada se pojavio gf3 i pala je cena gf2 i ja sam kupio gf2 kao i sada sa gf4...)
Ako si pratio sta ja pisem onda znas da kad ne znam ne pricam i cutim i ucim kada znam onda to i napisem tako da se ne bavim analizom tudjih misljenja nego respektujem kada neko dugo i dobro radi to sto radi...
Daj Boze da gresim po potanju ventilatora ali on je zaista smesan kao i onaj na chaintech-u SE.....

:wave;

simpson H je napisao(la):
Sto se OC tice,probao sam samo Prolink-a GF3Ti200,koji radi savrseno stabilno na 220/515 ,a pri tome je 'ladan 'ko spricer.

Pozdrav

Ajde da se, kao vlasnik famoznog Prolinka GF3T2, ex-Simpsonovog, nadovezem na pisanije.
Savrseno stabilno radi na 220/540, dalje nece nikako, blokira 3DMark. Ovo je testirano nekoliko (4-5) puta u 3D-u, ako imate jos nesto za test stabilnosti, pored CMR2, "bring it on"... Inace, ne znam zasto nece ni makac preko 220 za core, na stranim testovima (kod Mikhaila :D ... stvarno ima neki lik sto je testirao, tako se zove) je isla 230/520 bez modifikacija hladjenja, znaci fan+hladnjaci na memoriji, koji su raseceni od ventilatora, nisu kao na MSI GF3T2 npr. Ali ipak je dovoljno i 175/400. Neka kaze neko na koliko je najvise terao svoj GF3T2 sa hladjenjem koje je na karti, znaci bez nekih budzevina i bez teorijskih podataka tipa: "video sam na..." Samo licna iskustva.
Takodje bih voleo da vidim O/C rezultate i za ovaj Leadtek GF3T2.

CAR je napisao(la):
Ajde da se, kao vlasnik famoznog Prolinka GF3T2, ex-Simpsonovog, nadovezem na pisanije.
Savrseno stabilno radi na 220/540, dalje nece nikako, blokira 3DMark. Ovo je testirano nekoliko (4-5) puta u 3D-u, ako imate jos nesto za test stabilnosti, pored CMR2, "bring it on"... Inace, ne znam zasto nece ni makac preko 220 za core, na stranim testovima (kod Mikhaila :D ... stvarno ima neki lik sto je testirao, tako se zove) je isla 230/520 bez modifikacija hladjenja, znaci fan+hladnjaci na memoriji, koji su raseceni od ventilatora, nisu kao na MSI GF3T2 npr. Ali ipak je dovoljno i 175/400. Neka kaze neko na koliko je najvise terao svoj GF3T2 sa hladjenjem koje je na karti, znaci bez nekih budzevina i bez teorijskih podataka tipa: "video sam na..." Samo licna iskustva.
Takodje bih voleo da vidim O/C rezultate i za ovaj Leadtek GF3T2.

Evo ti ovako na prvu ruku bez mnogo cackanja. Abit KR7A, XP@1650Mhz, Leadtek GF3TI200 240/545, detonatori 21.83 sa fabrickog CD-a, 3D Mark 2001, 8240 poena. Verovatno bi mogao jos da se klokuje, ali ne treba preterivati. Dovoljno je i 200/480. ;)

Aca je napisao(la):
Evo ti ovako na prvu ruku bez mnogo cackanja. Abit KR7A, XP@1650Mhz, Leadtek GF3TI200 240/545, detonatori 21.83 sa fabrickog CD-a, 3D Mark 2001, 8240 poena. Verovatno bi mogao jos da se klokuje, ali ne treba preterivati. Dovoljno je i 200/480. ;)
Ma Aco,baci to djubre od karte,vidis da nista ne valja.:D :D

Pozdrav i pogledaj PM

Ja sam - Broz samo sad kod mog druga Buce malo se druzimo uz MOHAA-u:)
Inace ja sam sa mojim gainwardom ti200 uspeo juce da je poteram 255/515 i radi je bez ikakvih anomalija a kartica bila mlaka....Probaj da igras wolfenstein u 1280 sa maximalnim detaljima i to jedno 5 sati zato sto se meni desavalo da mi radi 3dmark 2001/2000 u loopingu par sati i sve je bilo u redu ali mi je iskakao iz RTCW...

pozdrav:wave;

KupioJo !!

Posto je od mene krenulo red je i da kazem sta sam uradio.E pa uzeo sam LEADTEk-a i prvi utisci su blago receno izuzetni.2D je skok kao sa MX400 na GF2TI u oba slucaja ASUS i jos bih dodao da je cak meni barem mozda i lepsa slika nego na ATI-ju 7500.Sto se tice 3d-a jos je brze ali ono sto je bitnije izgleda dosta lepse ili sam u nekoj manjoj euforiji mada ne verujem ;) .
Toliko i pozdrav.
P.S.
Kartica onako na oko izgleda zaista kvalitetno i mocno

byMaX je napisao(la):
Vi ili ne znate da citate testove ili ne znate da ih analizirate...
GF3Ti200 je jezivo bolji od GF2Ti - toliko da je to strasno... Pogotovo sto se vecina modela klokuje do blizu Ti500 granica... dakle do 220/480 - svaki; a vecina i do 230/500 (Ti500 je na 250/500).... GF4 ce kod nas biti dalje skup a koliko sutra, eto ga UT2003, vec Jedi Knigh II i Mohaa traze bolju karticu od GF2Ti , za 1024*768 i sve na maksimumu + anisotropic filtering i senke... GF3Ti200 je vec duze vreme WAY TO GO....! Kakav crni GF4Ti??? Pa 4400 kosta 380 eura sa porezom... ! Za 200 moze da uzme GF3Ti200...!
MaX upravu si totalno. I ja se celo vreme cudim kako neko ne vidi razliku izmedju IGRANJA na gf3 i gf2,neuporedivo. gf2 mu nije ni blizu,testovi i timedemoi me ne interesuju niti niske rezolucije i bilo kakvo smanjivanje detalja.Inace da se ja pitam i gf4ti je spor, OCU NV30 odma,to je pravi razvrat,ako su one specifikacije tacne....jujuju ko ce to docekati.

Nazad
Vrh Dno