- Učlanjen(a)
- 10.01.2001
- Poena
- 1,019
E ovaj kolega komsija marsal samo nesto fabrikuje ovde... Pa mozes i ti da izvuces recenicu iz slobinog govora i to onu "volim i ja vas" i da odes da tvrdis kako je on dobar covek i voli svoj narod... Ono sto sam rekao (GF2Ti je brzi od GF3Ti200) bilo je za konkretnu tabelu, u kojoj se tako desilo... E sada, posto ne znas zasto - recicu ti... U pitanju je bio Quake 3, prastara verzija, kojoj je samo bitno kolika je brzina GPU-a... U pitanju su bile nize rezolucije, tako da memorija niti Lightspeed Mem. Arch. kod GF3-ke nije doslo do izrazaja jer se u nizim rezolucijama, opseg ne iskoriscava do maksimuma... E sada, na default taktu gf3ti200 ide na 175MHz, a GF2Ti na 200MHz - oba imaju memoriju na 400MHz, i oba jezgra 4 pipeline-a, zbog cega je GF2Ti pobedio u toj rezoluciji... Ajde, pokreni bilo koji noviji test - sa Shaderima, sa ogromnim brojem poligona, recimo 3DMark.... videces da je cak i na 25MHz nizem taktu - GF3Ti200 daleko brzi od GF2Ti... Da ne pricamo ( i jos jednom : DA NE PRICAMO) o tome sta se desava kada (99% primeraka) nateras tu istu karticu na 220/500MHz - dobijas 25% ubrzanja - cak i do30% u visim rezolucijama... Naravno, GF2Ti je odlicna kupovina... Evo, dilerska u PCC-u za Inno GF2Ti, sa 4ns modulima, 64MB, crna, full pack, sa garancijom, je svega 80 i kusur eura... (85 cini mi se)... Taj Inno je zaista ok kartica... Naravno, kome treba vise, dace 200 ili manje eura za odlicnu GF3Ti200 karticu, ili 180 za neku Eagle varijantu... Dakle, komsija - nema vise sta da pricamo... Uporedi overall ponasanje jednog GF3Ti200 (oc-ovanog naravno
i jednog GF2Ti ili GF4MX (koji je cak nekada i sporiji od GF2TI kao sto si video u testu) - i tu nema sta da se prica... razlika je OGROMNA.... A za taj GF4MX, treba ti 160 eura (barem) i onda je, ako TV out nije potreban, bolje uzeti GF2Ti, i ustedeti, ili se isprisiti i uzeti GF3Ti200...
Sale, ja ne znam odakle ti te cene... Ja kada pisem za casopis, moram da znam tacnu MP cenu, a one su, kao sto ces videti u osmom broju, daleko vise od toga sto si naveo...
Moj rezime je da.. je GF3Ti200 je super kupovina.. Cuo sam da vec ima da se uzme i za oko 180 Eura, ako poznajete malo ljude sa news-a, ili nekoga ko ima veze u firmama... 170 EU su dilerske cene Inno-a ili Eagle-a, sto za igrace moze biti odlicna vest... mada, priznajem, nema svako mogucnosti da uzme po dilerskim cenama i bez pp-a....
Sale, ja ne znam odakle ti te cene... Ja kada pisem za casopis, moram da znam tacnu MP cenu, a one su, kao sto ces videti u osmom broju, daleko vise od toga sto si naveo...
Moj rezime je da.. je GF3Ti200 je super kupovina.. Cuo sam da vec ima da se uzme i za oko 180 Eura, ako poznajete malo ljude sa news-a, ili nekoga ko ima veze u firmama... 170 EU su dilerske cene Inno-a ili Eagle-a, sto za igrace moze biti odlicna vest... mada, priznajem, nema svako mogucnosti da uzme po dilerskim cenama i bez pp-a....