Šta je novo?

Leadtek GF3 TI200

E ovaj kolega komsija marsal samo nesto fabrikuje ovde... Pa mozes i ti da izvuces recenicu iz slobinog govora i to onu "volim i ja vas" i da odes da tvrdis kako je on dobar covek i voli svoj narod... Ono sto sam rekao (GF2Ti je brzi od GF3Ti200) bilo je za konkretnu tabelu, u kojoj se tako desilo... E sada, posto ne znas zasto - recicu ti... U pitanju je bio Quake 3, prastara verzija, kojoj je samo bitno kolika je brzina GPU-a... U pitanju su bile nize rezolucije, tako da memorija niti Lightspeed Mem. Arch. kod GF3-ke nije doslo do izrazaja jer se u nizim rezolucijama, opseg ne iskoriscava do maksimuma... E sada, na default taktu gf3ti200 ide na 175MHz, a GF2Ti na 200MHz - oba imaju memoriju na 400MHz, i oba jezgra 4 pipeline-a, zbog cega je GF2Ti pobedio u toj rezoluciji... Ajde, pokreni bilo koji noviji test - sa Shaderima, sa ogromnim brojem poligona, recimo 3DMark.... videces da je cak i na 25MHz nizem taktu - GF3Ti200 daleko brzi od GF2Ti... Da ne pricamo ( i jos jednom : DA NE PRICAMO) o tome sta se desava kada (99% primeraka) nateras tu istu karticu na 220/500MHz - dobijas 25% ubrzanja - cak i do30% u visim rezolucijama... Naravno, GF2Ti je odlicna kupovina... Evo, dilerska u PCC-u za Inno GF2Ti, sa 4ns modulima, 64MB, crna, full pack, sa garancijom, je svega 80 i kusur eura... (85 cini mi se)... Taj Inno je zaista ok kartica... Naravno, kome treba vise, dace 200 ili manje eura za odlicnu GF3Ti200 karticu, ili 180 za neku Eagle varijantu... Dakle, komsija - nema vise sta da pricamo... Uporedi overall ponasanje jednog GF3Ti200 (oc-ovanog naravno:) i jednog GF2Ti ili GF4MX (koji je cak nekada i sporiji od GF2TI kao sto si video u testu) - i tu nema sta da se prica... razlika je OGROMNA.... A za taj GF4MX, treba ti 160 eura (barem) i onda je, ako TV out nije potreban, bolje uzeti GF2Ti, i ustedeti, ili se isprisiti i uzeti GF3Ti200...

Sale, ja ne znam odakle ti te cene... Ja kada pisem za casopis, moram da znam tacnu MP cenu, a one su, kao sto ces videti u osmom broju, daleko vise od toga sto si naveo...

Moj rezime je da.. je GF3Ti200 je super kupovina.. Cuo sam da vec ima da se uzme i za oko 180 Eura, ako poznajete malo ljude sa news-a, ili nekoga ko ima veze u firmama... 170 EU su dilerske cene Inno-a ili Eagle-a, sto za igrace moze biti odlicna vest... mada, priznajem, nema svako mogucnosti da uzme po dilerskim cenama i bez pp-a....

Potpuno se slazem da je 170 eura super cena samo ocekujem da se uskoro oglasi i student...:D:D:D

za tomvlada :

sve jo OK sto se tice tvojih zahteva, samo zlo bi bilo da samo na osnovu toga zakljucujes neke stvari...a ti to upravo radi sa npr. tvrdnjom da je i GF3 los nego treba GF4...kada preporucujes nesto ljudima moras da se stavis u njihovu kozu...a 99% njih nema pare za GF3, ne igra se u abnormalnim rezolucijama preko 1280 i nije im bitno da im istovremeno bude ukljucen anisotrop i 4xfsaa...:)...i nemaju XP@1400 koji je neophodan da bi se takva kartica poterala do maksimuma...

za Simpson H.-a:

Ne, ja se zapravo igram MINIMALNO u 1024, sto priznaces ima razlike :) jer 90% stvari ide preko 1024...

za sve :

Ja za skor u 3dmarku nikada ne bih davao tolike pare :D
Tek kada dodju igre koje ce ih apsolutno zahtevati ja cu tada da zamenim i to je moja preporuka svima : naprosto da ne trce pred rudu i da zamene teka kada dodju odgovarajuce stvari (citaj igre :)) kojima to treba...
Ja sam npr. tek kada je dosao CMR2 kupio GTS kome je doticna igra i bila povod jerbo nije fino radila sa V3 ;)

Pozdrav svima

filipenko je napisao(la):
Potpuno se slazem da je 170 eura super cena samo ocekujem da se uskoro oglasi i student...:D:D:D

za tomvlada :

sve jo OK sto se tice tvojih zahteva, samo zlo bi bilo da samo na osnovu toga zakljucujes neke stvari...a ti to upravo radi sa npr. tvrdnjom da je i GF3 los nego treba GF4...kada preporucujes nesto ljudima moras da se stavis u njihovu kozu...a 99% njih nema pare za GF3, ne igra se u abnormalnim rezolucijama preko 1280 i nije im bitno da im istovremeno bude ukljucen anisotrop i 4xfsaa...:)...i nemaju XP@1400 koji je neophodan da bi se takva kartica poterala do maksimuma...

za Simpson H.-a:

Ne, ja se zapravo igram MINIMALNO u 1024, sto priznaces ima razlike :) jer 90% stvari ide preko 1024...

za sve :

Ja za skor u 3dmarku nikada ne bih davao tolike pare :D
Tek kada dodju igre koje ce ih apsolutno zahtevati ja cu tada da zamenim i to je moja preporuka svima : naprosto da ne trce pred rudu i da zamene teka kada dodju odgovarajuce stvari (citaj igre :)) kojima to treba...
Ja sam npr. tek kada je dosao CMR2 kupio GTS kome je doticna igra i bila povod jerbo nije fino radila sa V3 ;)

Pozdrav svima
Ma 90% igara radi na GF2MX400 u 1024 i sto se toga tice,sigurno je da mnogima ovde i ne treba nista bolje.Osim toga,dosta ljudi se jos uvek druzi sa 15' monitorima.'Ajde onda da lepo kazemo, da su 17' i 19' nepotrebno bacanje para,kad nam sve tako lepo radi i na 15'.Ma daj....
Kada si vec pomenuo CMR2,blago tebi.Ja nikako nisam zadovoljan kako mi GF2Ti radi u 1280.Naj gore od svega je,sto znam kako to radi, a Boga mi i izgleda ,na GF3Ti200 sa max. detaljima u 1600x1200/32.Budi siguran da GF3Ti200,vredi svaku ulozenu paru(a i mnogo je lepo gledati onaj Nature test u 3Dmark-u2001)

Eno vam je na oglasima

za 340,a koliko ja znam,to je najjeftinije sto moze da se nadje.Verovatno je Pure,ali i da je Inno ili Eagle,vredi te pare.Covek koji je prodaje,nudi i Leadteka(kao ovog mog) za dosta manje para od mene,A AKO JE IMA,ne treba cekati ni minuta.:D :D :D

Broze, stvarno si se nalupao u ovom tredu... Govoris da MSI nije popravio kvalitet slike... Kako to covece, kada su bas oni napravili kartice za koje ti tvrdis da imaju jako dobar 2D... sta kao, za druge ce da naprave bolje nego za sebe...? Ostalo je to svima vama u glavama, od starog vremena kada je MSI stvarno brljavio... Ja ne znam kome je smetao kvalitet kod MSI GF4MX440 kartice, Gedzi, cini mi se.... Rekao je da je Eagle imao bolji... Ja sam prvo reviewovao Gainward i Leadtek, pa onda MSI, i tvrdim ono sto sam u testu i naveo - MSI/Creative imaju bolju sliku u 1600*1200!!! Kod GF4Ti kartica, situacija je drugacija - MSI kartice imaju kvalitet kao i najbolje GF3-ke, mozda malkice bolja citljivost sitnog fonta u 2048*1536 (ali who gives a f)... dok Gainward GF4Ti imaju apsolutno najbolju...

Jos jedna stvar za Broksija... Leadtek nije "tamo neka firma"...! Nemoj da sudis o njoj po nekoj tamo Vanti... Pa i Gainward kada je napravio Vantu (tada se zvao Cardex) - imao je ocajnu sliku i kvalitet izrade.... ! I sta sada?? Elem, bolje vam je da se ne zezate tu, pustite ljude da prodaju te kartice - pa mi se uz Studenta, Simpsona, Acu i Gedzu i snalazimo ovde, zar ne? Ajde ti idi i kupi neku karticu u firmi, sa porezom...? Hoces, malo sutra! Lako ti je kada ti posalju od preko bare...! Slobodno, Simpsone, oglasi sta god hoces tamo, samo nemoj ono "prodajem veliku kolicninu Athlona XP, kliknite za cenovnik " :) LOL :) . Ako neko obrise, meni ima da polaze racune! :) Jos jednom MSI je postala default firma za nVidia-u... Kao sto je nekada bio VisionTek... njihove kartice su odlicne, mada i dalje malo cudljive sa bios-em, ali to vam je MSI... Oni uvek brljaju BIOS-e... Leadtek, isto tako, pravi odlicne kartice... Ova firma je bas u fazonu da napravi sto brzu karticu, da se odlicno klokuje i te fore, a pri tome nisu skupi... Koliko su dugotrajni kuleri na njima, ne znam... zato i nisam hteo da idem na ovaj GF3Ti200, a mogao sam da izvedem to na foru, da prodam mog MSI-ja, uzmem Leadteka i ostane mi za piroske... Btw, ortaku sam sredio tog Leadteka (nisam ga ni probao, ali on kaze da ne ide preko 210/480 ili 490 ako stavi ventilator prema kucistu... ). Dakle, Aco, Simpsone, ima i primeraka koji se losije klokuju... Neki dan mi je pisao i Wolf iz Nemacke i rekao da njegov Gainward (koji sam nahvalio) GF4Ti4400 ne moze da se klokuje ni upola kao moj primerak...

Re: Eno vam je na oglasima

simpson H je napisao(la):
za 340,a koliko ja znam,to je najjeftinije sto moze da se nadje.Verovatno je Pure,ali i da je Inno ili Eagle,vredi te pare.Covek koji je prodaje,nudi i Leadteka(kao ovog mog) za dosta manje para od mene,A AKO JE IMA,ne treba cekati ni minuta.:D :D :D

Da video sam i ja to... :) Polovna je to kartica, znam ko je prodaje... al ajde...! Vredi! Ide do 220/500! iako nema kulere na memoriji...!

Broz je napisao(la):
Da nije eura slucajno?:)
Nije ASUS vise toliko skup(ni dobar)kao nekad.Cena od 300 moze da bude i DM i €.Zavisi od varijante karte.Mada je 300 DM previse nisko i za PURE.

Ma 90% igara radi na GF2MX400 u 1024 i sto se toga tice,sigurno je da mnogima ovde i ne treba nista bolje.Osim toga,dosta ljudi se jos uvek druzi sa 15' monitorima.'Ajde onda da lepo kazemo, da su 17' i 19' nepotrebno bacanje para,kad nam sve tako lepo radi i na 15'.Ma daj....
Kada si vec pomenuo CMR2,blago tebi.Ja nikako nisam zadovoljan kako mi GF2Ti radi u 1280.Naj gore od svega je,sto znam kako to radi, a Boga mi i izgleda ,na GF3Ti200 sa max. detaljima u 1600x1200/32.Budi siguran da GF3Ti200,vredi svaku ulozenu paru(a i mnogo je lepo gledati onaj Nature test u 3Dmark-u2001)

Kad si vec to pomenuo ja imam 17" i moram reci da sve ispod 1024 izgleda ruzno bez obzira na nivo detalja...ali ni nista iznad 1152*864 (moja omiljena rezolucija :)) ne izgleda mnogo bolje nego na ovom optimumu kod mene...
A sto se tice drugog dela (onog da je mnogo je lepo gledati onaj Nature test u 3Dmark-u2001) zelim da ti se izvinim i obecam da te ubuduce necu uznemiravati glasom razuma :D

filipenko je napisao(la):
Kad si vec to pomenuo ja imam 17" i moram reci da sve ispod 1024 izgleda ruzno bez obzira na nivo detalja...ali ni nista iznad 1152*864 (moja omiljena rezolucija :)) ne izgleda mnogo bolje nego na ovom optimumu kod mene...
A sto se tice drugog dela (onog da je mnogo je lepo gledati onaj Nature test u 3Dmark-u2001) zelim da ti se izvinim i obecam da te ubuduce necu uznemiravati glasom razuma :D
E je..ga.A ja te tako lepo pohvalio pre 30 sekundi,u postu o Radeonu.Tako mi i treba.:D :D

Nije ASUS vise toliko dobar kao nekad.

Slazem se! Pravalili su da vise ne prolazi taj oreol ezoterije(koji sa sobom vuce i +$$$)....

Sasa ,ti pricas o MX kartama.

Cika Simp, ja sam odgovorio Maxu "a propo" cene 4MX-a i "neisplativosti" njegove kupovine.
Ja kazem da je isplativ.
Gde ti vidis da sam ja rekao da je on brzi od GF3 ili GF4Ti ?

Mogao bi malo bolje da procitas.

A za cene MSI-a i Prolinka nisam nista pricao. I poslednje Gainward je odlicna kartica.

Pozdrav!

student je napisao(la):
Hajde Sasa da odemo ti i ja u PCC pa da ja pazarim nekoliko Gainwarda za po 120€!
To je cena bez poreza, dakle uz izjavu, i ne u PCC vec u PCServisu - dakle u veleprodaji!
MSI je skuplji u PCservisu od Gainwarda desetak € (tacnije 13)
Pozdrav!

Kada sam u ponedeljak bio u PCC/Servisu Edi mi je pokazivao magacin i pomenuo Gainwarde od 108 E.
Obzirom da on uvek prica u VP cenama iz Servisa, koju nisam hteo da pomenem iz onih razloga zbog kojih je i Student napisao poznati post u Benchmarku, rekao sam za tu istu karticu da kosta 120 E.

Priznajem, ne znam tacno koliko kosta u PCC za krajnjeg kupca, ali poznavajuci politiku cena PCC-a kapiram da sam sa 120E bio vrlo blizu.
Ako nije, izvinjavam se.

Sto se tice poreza ili bez poreza, ni u jednom cenovniku cene nisu sa PP pa ga ni ja ne navodim.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Cika Simp, ja sam odgovorio Maxu "a propo" cene 4MX-a i "neisplativosti" njegove kupovine.
Ja kazem da je isplativ.
Gde ti vidis da sam ja rekao da je on brzi od GF3 ili GF4Ti ?

Mogao bi malo bolje da procitas.

A za cene MSI-a i Prolinka nisam nista pricao. I poslednje Gainward je odlicna kartica.

Pozdrav!
Ja ni jednog trenutka ne pomenuh,razliku u brzini.Samo sam rekao da karte nisu u istoj klasi(cenovnoj),a Gainward i nije neka karta medju GF4MX440.Pa on je u generaciji GF2,bio 2 klase ispred svih.Ako malo bolje pogledas,ni ASUS nije 'ko nekad.
A o islativosti GF4MX440 se potpuno slazem sa tobom.Dobija se po meni ,bolja karta(od GF2Ti) sa vrhunskim TV out-om za nesto malo vise para.Opet za "jos malo" para se dobija i GF3Ti200,pa za "jos malo" GF4Ti4200,pa za "jos malo".....:D .I tako u nedogled.
Pozdrav

Ja ni jednog trenutka ne pomenuh,razliku u brzini.Samo sam rekao da karte nisu u istoj klasi(cenovnoj),a Gainward i nije neka karta medju GF4MX440.Pa on je u generaciji GF2,bio 2 klase ispred svih.Ako malo bolje pogledas,ni ASUS nije 'ko nekad.
A o islativosti GF4MX440 se potpuno slazem sa tobom.Dobija se po meni ,bolja karta(od GF2Ti) sa vrhunskim TV out-om za nesto malo vise para.Opet za "jos malo" para se dobija i GF3Ti200,pa za "jos malo" GF4Ti4200,pa za "jos malo".....:D .I tako u nedogled.

Ok, nije gainward vise sto je bio u odnosu na ostale, medjutim fora je sto se nije gainward pokvario vec su se ostali popravili.
to posebno dolazi do izrazaja kod GF4 karti jed of ove generacija nvidia propisuje i kvalitet elektronike koja napaja cip i odgovorna je za kvalitet prikaza.
Vise ne mogu inno, video excel ili eagle da naprave smece, ako oce da prave GF4 mora da koriste kvalitetne delove.

A za ono "jos malo pa....... pa jos malo", sta ces, vecita muka svakojakih zaljubljenika u svakojaku tehniku.
***, takav nam je horoskop :)

Pozdrav!

Ma ljudi sve vam je to isto. Editor`s choice se dodeljuju na osnovu kvaliteta hladjenja i overklokabilnosti a one price "asus je bolji u rezoluciji 2048" su ciste budalastine...

Broz je napisao(la):
O leadteku sve najgore, zaista...Sve sto oni rade je dizajn sistema za hladjenje a i on im je bio katastrofalan do izlaska gf3 serije a i tada mi je onaj mali ventilator na onom ogromnom hladnjaku izgleda prilicno bedno...Ja sam inace bio tuzni i nesrecni vlasnik gf2pro leadtek sa najgorom 2D slikom u istoriji grafickih kartica kojoj je riknuo ventilator posle 11 meseci:(
2D je bio losiji nego na vanti a overklokabilnost je bila nepostojeca...Nije rec o mom primerku jer sam se dopisivao sa par ljudi iz usa i kanade i svi su bili razocarani...
Inace Simpsone jel to onaj model bez hladnjaka na memoriji???
Ne znam sta je sa tobom?
Kada si bio kod mene rekao si da si prezadovoljan karticom Leadtek GF2 koju si dobio iz USA. Rece nosio si je kod nekih ljudi (cini mi se neki casopis) i svi su bili zadivljeni njenom izradom, nesto nevidjeno, a tek kvalitet slike ...
Sada potpuno suprotna prica, odakle to.
Tvrdim da Leadtek GF2 Ti ima kvalitet 2D slike u najvisem rangu, bolji od Gainwardove GF2 TI450 GS. Leadtek je vrhunski proizvodjac grafickih karti i sto je veoma vazno nema oscilacija u proizvodnji koje su krasile doskoro MSI. Smatram sebe kompetentnim da dam ocenu za kartice jer sam isprobao sve oz srednje-viseg ranga sto se pojavilo kod nas na trzistu. Onaj ko daje ocene o grafickoj karti, a gleda je na 15' ekranu ili losoj 17' bolje neka zadrzi misljenje za sebe, jer nije merodavno (pripisuje lose osobine monitora grafickoj).

Pozdrav

Ja takodje moram da se slozim sa ovim ukoliko bismo gledali iskljucivo duel GF4MX - GF2Ti.
Naprosto ne vidim u cemu bi to ovaj drugi bio bolji...jedino mozda u ceni (madam ja nisam siguran kolika je).
Uostalom Detonatori za GF4 se jos razvijaju pa je moguce da dobijemo i skok u performansama...:)

Hm, koliko smo odmakli od price da li se isplati preci sa GF2Ti na GF3 Ti200? Raspravljamo o nekim suludim temama a covek koji je pokrenuo thread se i dalje pita sta mu je ciniti.

Ja licno smatram da je smesno zbog par igara (koliko god dobre one bile) dati pare za upgrade na GF3 Ti200. Za nove masine je druga prica, naravno.
Jednostavno, VEOMA su retke igre u kojima GF2Ti nema odlican konstantni FPS. Jedi 2, Wolf, MOHAA.... sve te igre odlicno izgledaju i rade na GF2Ti baziranim grafickim karticama. Smatram da treba sacekati jos malo, dok ne izadje jos igara sa Q3TA endzinom, novi UT, SoF2 i ko zna sta sve ne, i onda proceniti sta je dobra kupovina.

omnik je napisao(la):
Hm, koliko smo odmakli od price da li se isplati preci sa GF2Ti na GF3 Ti200? Raspravljamo o nekim suludim temama a covek koji je pokrenuo thread se i dalje pita sta mu je ciniti.

Ja licno smatram da je smesno zbog par igara (koliko god dobre one bile) dati pare za upgrade na GF3 Ti200. Za nove masine je druga prica, naravno.
Jednostavno, VEOMA su retke igre u kojima GF2Ti nema odlican konstantni FPS. Jedi 2, Wolf, MOHAA.... sve te igre odlicno izgledaju i rade na GF2Ti baziranim grafickim karticama. Smatram da treba sacekati jos malo, dok ne izadje jos igara sa Q3TA endzinom, novi UT, SoF2 i ko zna sta sve ne, i onda proceniti sta je dobra kupovina.
Covek koji je pokrenuo sve ovo,vise nema dileme sta mu valja ciniti.Procitaj malo pazljivije,jer je opisao,svoje stanje posle kupovine nove karte.:D :D

Nazad
Vrh Dno