Šta je novo?

Leadtek Expert zeza daljinski

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Uzeo sam juce ovaj tuner i od pocetka remote ne radi kako treba, tacnije cas radi - cas ne radi. Primetio sam da npr kad utaknem FM antenu prestaje da radi, pa kad zatim izvadim i ponovo vratim konektor za senzor u tuner, daljinski se vrati u zivot. Osnova za reklamaciju ili nesto drugo?

Uzeo sam juce ovaj tuner i od pocetka remote ne radi kako treba, tacnije cas radi - cas ne radi. Primetio sam da npr kad utaknem FM antenu prestaje da radi, pa kad zatim izvadim i ponovo vratim konektor za senzor u tuner, daljinski se vrati u zivot. Osnova za reklamaciju ili nesto drugo?

Posjedujem isti već duže vrijeme, daljinski nije čemu prekratak domet tako da sam ga isključio. A sam tuner nije loš, radi kako treba.

Izgleda da je to cest problem. Meni kada predjem na radio i ponovo se vratim na tv, daljinac prestaje da radi. Moras da ugasis radio player, pa opet pritisnes isti taster za meni i onda izaberes tv, tada radi. Isto se gubi kada ukljucim dscaler, pa zelim da predjem na radio ili tv.
Najgore od svega je sto zvuk u visti radi izgleda samo preko ADI integrisanog zvuka.

Ajde sad lepo svi na www.leadtek.com.tw sekcija download i skinite aplikaciju i drajvere. Ove sto imate deinstalirajte i onda instalirajte ove drajvere i aplikaciju. Ako ni tada ne radi, onda vam je neispravna tv kartica (nemam drugo objasnjenje).

Sa tim drajverima i pravi problem. ove sa cd-a nisam ni probao. Inace probao sam u vise sistema i isto.

Poslednja izmena:
I pored svega ja sam zadovoljan. Vidim da je cesto ima u oglasima polovnih, Kome treba neka ne misli mnogo. Nema cinimi se neke konkurencije,dobra hauppage kosta duplo a terratec-a i sapphire-a nema u radnjama.

Uradio sam to sto ste napisali: Upalio TV, ugasio, ukljucio FM, ugasio, opet TV. Daljinski radi samo tako. Antena za FM nije prikljucena, utakao sam je samo kad sam kupio kartu, da bih sve istestirao.

Softver i drajveri su oni sa CDa, konkretno WinFast PVR je verzija 3,0,10,98. Vidim da je problem na Visti, ne na XPu.

Ne isplati se uzimati Global verziju, nisu TV tjuneri hardverski isti. Expert ima najbolju sliku u toj klasi.

Ustekao antenu za FM, probao, sve veme koristio samo daljinac, probao i da shaltam izmedju FM i TV softvera bez prethodnog gasenja onog drugog. Daljinski radi normalno.

Da zaboravio sam da kazem da je u xp-u nisam ni probao. Kupio sam je zbog viste. Ako je zbog viste sve joj prastam:p

Ima li jos neko problema sa daljinskim? Kod mene opet poceo da dribla, radi duze vreme ok, a onda iz cista mira prestane (nisam se dobro odrazio, daljinski radi 100% ali nema prijema). Potom izvadim kablic za senzor iz kartice, vratim ga i opet radi! Ne znam kako da reklamiram ovo, odnecu karticu i radice, sta onda da im kazem?

Moja kartica leadtek PVR2000 radi ko zmaj. Daljinac je radio besprekorno nekoliko dana. I onda ništa. Čitajući vašu diskusiju probao sam sa prebacivanjem tv-fm-tv, bez uspeha, potom isključih/uključih kabel u karticu - i tada je proradila, na nekoliko sekundi-tj. pritisaka dugmića, promena programa - i ponovo back to death.

Dakle, neizlečivo?!

Ima li neko leadtek bez problematičnog daljinca????

Meni radi sve ok (expert). Probao sam da drndam kao sto ste i vi (tv-fm) i radi daljinac svo vreme. Na XP (sp2)-u sam, a koristim drivere sa diska koji sam dobio. Sa Dscalerom nisam probao. A imam je skoro 2 godine,aktivno radi i nisam ni baterije menjao :). Uzgred,daljinski koristim preko girdera za jos sve i svasta i nigde ne zeza.

Izgleda da je do viste,bar koliko vidim iz komentara

JEdino sto me ponekad nervira je neki djavo sa teletekstom. Kad sam na starim driverima za graficku (ponekad ih koristim zbog nekog drugog programa) teletekst radi dok je tv minimiziran u malom prozoru. Kad se slika razvuce preko celog ekrana teletekst postaje neupotrebljiv (blokira se). Na novim driverima za graficku (ne tv kartu) je sve ok. Hocu da kazem mozda je nesto peto uzrocnik. Driver za nesto, verzija OS ili sta ja znam.

Poslednja izmena:
I kod mene već dve godine na XPSP2 bez ikakvih problema radi, nisam baterije menjao od kad sam kupio... Drajveri koji su došli na disku.

Evo gledam garanciju. Ja sam moju uzeo u februaru 2006e (rekao sam da je imam skoro dve godine i nisam puno omanuo a i bilo je iz secenja). A siguran sam da je postojala u prodaji mesecima pre nego sto sam je uzeo. Stara je ona ali i dan danas je medju boljima u svojoj klasi sto se mene tice!!

Poslednja izmena:
Zbunile su me različite kutije i isto ime. Da li su to iste karte? Moja je ova desno.

Prilozi

• leadtek expert 1.jpg
    leadtek expert 1.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 63
  • winfast_tv2000xp_expert_1s.jpg
    winfast_tv2000xp_expert_1s.jpg
    11.4 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Da,u zadnje vreme se pakuju u takve kutije desno. Moja jako lici na ovu kutiju levo :) .
Oblik je isti ali je na slici neka ruzna devojka koja "kao" izlazi iz monitora. Tj izgleda da ima i trece pakovanje. Sve je isto koliko znam (samo sto nekima radi daljinac a nekima ne! :) )

Poslednja izmena:
Evo sad sam se vratio iz firme i zamenili su mi tuner, I OPET ISTO! Probacu sa starijim drajverima (skinuo sam najnovije sa neta) pa ako ne bude nista, vracam karticu. Stvarno ne znam u cemu je fora, tuner je super ali meni treba i daljinski.

Ja imam isti problem sa WinFast TV2000 XP Expert.
Primetio sam da daljinski radi samo kada u sys tray-u stoji WinFast Wizard. Mislio sam da mi je problem pravio SpyBot i obrisao sam ga ali posle duzeg vremena opet se wizard nije pojavio u donjem desnom uglu i naravno da daljinski nije radio.Reinstalacijom PVR2 softvera se sve resilo ali pitanje je dokle....
A ne znam ni zasto se ne pojavljuje wizard uvek jer je namesetn da se podize sa windowsom?

Koliko god to cudno zvucalo,probaj!!!

Kod mene tako deluje. Kad iskljucim wizard daljinac ne radi,kad ukljucim wizard daljinac radi :)

Vrh Dno