Šta je novo?

Leadtek DV2000 i problem sa butovanjem racunara

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
Stvari stoje ovako:

Ploca DFI LP DK P45-T2RS i Leadtek DV2000 nikako da se sloze i rade zajedno. Kartica je i pre ove ploce bila vrlo probirljiva sto se tice ploca i PCI Slotova na njima, ali je radila na Gigabyte EP35-DS3R ali i tamo je bilo problema, dok je nisam uspeo da nateram da radi u trecem(najnizem) PCI slotu.

sada nemogu da je nateram da radi ni u jednom od ova dva PCI slota na ovom DFI-ju, na displeju izbaci kod 25(Nemoze da inicijalizuje graficku) i tu stoji i stoji...

Predpostavvljam da se kolju Leadtek i graficka ali neznam kako da to ispravim, kako da TV kartici dodelim neki drugi IRQ, ili kako da nateram plocu da to odradi sama...

Na miniITX ploci sa atomom i SIS chipsetom i samo jenim PCI slotom radi bez problema (ploca sa malo resursa i ne prezauzetim IRQ-ovima), ali problem je kako je naterati da radi na DFI-ju.

Ako neko zna odgovor ili je imao slicnih problema da svoje iskusto podeli samnom, a nadam se da ce to jos nekome koristiti.

Mislim da je problem u firewire kontroleru koji pokusava da zauzme neki od IRQ-ova 3,4,ili 5 i tu dolazi do konflikta ili mozda gresim?

Moze li se na ovoj kartici izmeniti bios? Ili bar da se iskljuci IEEE 1394.

Guglao, guglaoooo i nigde ne nadjoh resenje.

Ista TV kartica,slicni problemi (vidi profil).I ja sam imao problema da je nateram da proradi ali sam nekako uspeo.Na staroj masini sa samo jednim PCI slotom je takodje radila bez problema,tako da se slazem sa tobom da je verovatno krljanje oko podele IRQ resursa.Kartica nema BIOS tako da tu nemas sta da menjas,a ni Firewire kontroler na kartici ne moze da se iskljuci (pretpostavljam) zato sto je cip zalemljen na karticu.Kod mene IRQ kartice je 18,a IEEE1394 je 19.Cisto sumnjam da ti ona uzima 3,4 ili 5 ali proveri svakao u Device Menager-u.E sad,da li i kako se menja IRQ nekog uredjaja to ce ti mozda reci oni koji pametniji od mene.:wave:

Definitivno je problem sa IEEE1394 iliti firewire-om. Uspeo sam da nateram da radi tako sto iskljucim sve na ploci (USB, IDE, SATA, I/O kontroler) i naravno firewire sa zakaci za IRQ3 ili IRQ4. Kada je probudim onda ukljucujem jedan po jedan deo uz iskljucivanje iz stuje (na prekidac na napajanju). Nekad pali nekoliko brzih uzastopnih reseta.

Nazad
Vrh Dno