Šta je novo?

leadtek a6200td problem sa flash-ovanjem biosa

• Začetnik teme Začetnik teme ctebah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ctebah

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2002
Poena
619
imam problem kod flash-ovanja ove kartice, bila je flashovana onim biosom datim na ovom forumu od sparkle 6600 zbog overklokovanja, elem malo kasnije greskom je flashovana biosom od leadteka px6200, i sad nikako ne mogu da flashujem ni sa original biosom ni sa sparkleovim 6600. izbacuje gresku ERROR: GPU Mismatch. probane su verzije NV flasha 5.10 5.13 5.25, kao i komande -4 -5 -6 -r -j0 ..., takodje nece ni da opbrise eprom komandom -e. pomagajte!

Gde si kupio kartu?Da nisi ovde na benchu preko malih oglasa?Video sam da neki lik prodaje isto takvu fleshovanu sa biosom od 6600?

Da li pravilno radish proceduru...sa karticom "spasitelj"..PCI bre...😀
Trebalo bi da prodje sa
nvflash -4 -5 -6 bios.rom

Promenish u biosu da se prvo boot-uje sa PCI-ja a zadrzish AGP. Naravno prvo morash da izvadish agp i stvarish samo PCI kartu da bi uopshte upalio kom normalno i prebacio opciju u biosu. Onda opet zagasish...shtavis i ubijenu grafiku i onda fleshuejsh sa onom gore komandom.

Trece reshenje je programirnje flash chipa na programatoru...ako je to ikako moguce....ili da se sa neke crknute a6200 ili chak a6600 prebaci chip...ako nemoze nikako da se odfleshuje.

Flash se radi u strogom safe modu...ma samo command.com da podignesh.
Znachi sistemska ili sl. ali najosnovnije se podize...

Probaj na vishe plocha..mozda se desi da je do ploche..pa nece...
Bilo je rechi o GPU Mismatch ...i kako se prevazilazi...
file Cwsdpmi.exe treba da bude prisutan uz nvflash...
Izgleda da nije badava stavljen uz nvflash...

tek danas nadjoh PCI karticu pa cu sutra da probam i javljam

ctebah je napisao(la):
Hvala Ivice, pomogo je 'spasitelj' 🙂
Sta mislis zasto Ivica i ja imamo po PCI grafiku u fioci 😉 (kada smo poceli da se zezamo sa Leadtek 6200 prvo smo nabavili doticne PCI karte, pa tek onda "budzili" ). Kad se "zeznes" moze da se sredi. Hvala bogu pa se jos nismo "zeznuli" (jedino sto smo zeznuli je 8000 poena u 3DMarku03 😀 ), ali neka neka stoji. 😉

Chek bre ja mislim da sam zeznuo 8500 poena u marku03 a 8,1k bez oc CPU-a... a dotichna karta spasitelj je otishka kod Animana...zezao sam se ja i sa MSI 6600 VIVO u MSI 6600GT VIVO i radilo je OK. Ne mogu da se setim uopshte shta je imao...beshe PCI-E ili AGP...ali znam da bios nije bio od VIVO karte a da je su rezultati bili za GT i da je VIVO radio iako bios nije bio od VIVO GT karte.....imao je preko 9k markova 03 na Winchesteru..2,25 ili 2,4GHz.a sa Venice-om ne znam na 2,6-2,7Ghz mozda i preko 9,5k mada..??? Chuvena Riva 128 4MB PCI aka Diamond Viper 330 josh uvek nije upotrebljena kao spasitelj ali treba to chuvati...uvek se nashalim sa njom...13-15 fps u Q3...😀 a placena je 50 DM polovna..

Bash sam video pre neki dan da je moja A6200TD@6600ultra dobila treceg vlasnika...i nije mi jasno shta su radili pa je drze na 500/700Mhz kad sigurno moze bolje. Verovatno su skinuli voltmod...uplashili se mozda. Mislim da je bila i pod lupom Max-a. Najme bila je kod Velje ex moderatora a sad ode kod lika ... ne mogu da se setim nicka...:wall:

Zamenim Celeron D 2,66Ghz koji se klokuje na 3,6-3,75GHz stabilno za ovog Pescota 2,8Ghz(uz doplatu) isto sa Veljom beshe..On kuka da nije hteo da se klokuje dobro..max do 3,2Ghz valjda i zadrzi NW...a kod mene isti na 3,6-3,75GHz..a kod njega kad sam ga pitao za Celeron kako se klokuje kaze da ga je prodao ..da nije hteo..dalje od 3,2Ghz... :trust: A ploche iste..jedino njegova bila Deluxe..a ne SE..ma isti :-devil-:

Isto je bilo kad sam menjao ovaj 6200 za 9550(koji sam ja kasnije prodao)..jednostavno nije dovoljno oc Nortwood-a ..i nije htelo preko 8k neshto oko 7,6k-7,8k da ide..Kad sam malo cachnuo razdelnike..za FSB i mem ochas posla preko 8k iako sam se prvi put sreo sa NW-om. Precizniji OC.
Ocigledno da ga to nije zanimalo toliko...ali to moze da te koshta ekstra dobrog primerka za OC...

Jednostavno OC morash da osetish...da naterash mashinu da radi..kad je pritegnesh..to limita pa i vishe ako treba..i da izbacish bilo kakav strah inache nema dobrog rezultata. Npr. meni se mashina ugasila u Mother Nature taman da izbaci rezultat...ali vredelo je...pokushavati....iako sam od mashine napravio grejalicu..😀

Posle sam se smirio..sa AIW-om...mada i on moze malo da se "chvrljene" ali nema potebe..dobitak je zanemarljiv.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno