Šta je novo?

Leadtek A400 TDH 6800

• Začetnik teme Začetnik teme Peccca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Peccca

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.05.2005
Poena
309
Sta mislite o ovoj kartici i da li ce napajanje Chieftec HPC-300-202 (300W) koje gura Bartona 2500+ 1GB ram dva hd-a i dva opticka uredjaja moci da izgura i nju?

Kartica je tiha,modabilna,odlicno se overc...,lako se moze pretvoriti u pravu zvijer,ako se sve dobro odradi.
Napajanje bi trebalo biti dovoljno,ja sam je sa lazni 350W izvlacio,konfig.slicna tvojoj.

Prije svega danas nema "tihe" graficke,pogotovo u rangu 6800.

E sad,ja sam rekao da je tiha,a to znaci da uopste ne smeta u radu.
Ima veliki pasivni hladnjak sa obje strane graficke,i mali ventilator koji se dosta "sporo" okrece.

Meni buka koju proizvodi uopce ne smeta.

E, imao sam je dovoljno dugo u svojoj masini 😉

A danas ima dosta tihi grafickih, ne znam za nVidiu (iskreno, jedina tiha nVidia je ona bez ventilatora) ali ATi nema ni jednu bucnu. Zar ne?

Par minuta posle 6800 sam ubacio 9800Pro u masinu i gle cuda, tisina totalna...

9800 pro ne mozes porediti sa 6800 ni po cemu,pa ni po zagrijavanju.
Uzmi nekakav X800 i 6800,i usporedi zagrijavanje,buku,potrosnju...

Ja sam samo rekao da je Leadtek 6800 bucna kartica, tj. ima glasan ventilator. To se malo ublazava skidanjem onog malog filtera koji se posle nedelju dana totalno zaprlja i karta vise ne moze da se hladi, ali se onda ona puni prasinom a skidanje tih hladnjaka nije bas toliko lak posao.

Sto se tice X800 vs. 6800 u kategoriji buke, nek se neko od testera javi i napise koja je razlika, jer ja licno nisam nazalost probao ni jedan X800, ali sam cuo da su extra tihe...

@Vule
kartica je prakticno necujna kad se digne windoze 🙂 Prilikom posta i dizanja sistema ventilator se vrti na 15000rpm 🙂, ali cim se podigne drajver kartica zanemi i tako ostaje sve dok se ponovo ne restartuje racunar... Eksperimentisanjem sa raznim verzijama BIOS-a na kartici utvrdio sam da sa recimo PNY 6800 BIOS-om pri ulasku u 3D (performance) mod ventilator skace na onih "15000rpm" bez obzira na temp jezga... Tek nakon povratka u 2D mod kartica se vraca u silent mod, ali posto temp. jezgra padne na 45C... Prednost tog BIOS-a u odnosu na LEADTEK-ov je recimo odvojeno setovanje voltaze za 2D i 3D mod i odabiranje 1.1 i 1.3V (original bios ima samo jedno podesavanje i moze da se stavi 1.2, 1.4 i 1.5V)... Mana je sto ne mogu da nadjem gde se iskljucuje taj "TURBE" mod kulera koji para usi...

pozdrav

Pa cuo si kad smo izbacili Leadteka i ubacili tvog 9800 koja je bila razlika. Ja sa BIOS-ima nisam experimentisao, drago mi je da si nasao barem neko resenje za tu buku.

P.S. 15000 rpm 😀

fora je sto je sa BIOS-om koji je bio na kartici kad sam je uzeo kod mene necujna 😉
kad si je drzao kod sebe vozio si 6x.xx drajvere, mozda je u tome zackoljica neka?

Skroz moguce, ja sam uspevao da smanjim buku nekim programom, ali samo do 50% obrtaja ventilatora, sto mi je opet bilo bucno. Ma nije ni bitno, ja volim apsolutnu tisinu, dok nekima buka ne smeta... Mozda je ne cujes zato sto neces da je cujes, ko zna 🙂

HahAHhahAha autosugestija je cudo, ali ne u ovom slucaju - kartica se stvarno jedva cuje pod windows-om za razliku od onoga prilikom dizanja sistema sto je def. ono sto se kod tebe culo 😉 Seti se kod tebe je radila na visim klokovima tako da ko zna sta je tu jos sve po sredi (mozda i po cetvrtku 😉)) NEgo, odlutali smo od teme...
@Peccca
Kartica je dobra, jos bolja ako se otkljuca, a ako si je vec kupio onda je najbolja 😉 Ja sam zbog nje promenio napajanje (sa Ultra Power 350W koji daje 12A na 12V grani presao na Enermaxa 380W sa 14+13A na 12V grani). Kartica je radila i sa strarim, ali je bilo problema sa "trotlovanjem"... Na kraju se ispostavilo da je problem na relaciji NF3-NV4x tako da ako imas taj chipset moraces da zongliras sa razlicitim verzijama BIOS-a, drajvera i ostalih dzidza-bidza dok ne nadjes dobitnu kombinaciju...

P.S.
Vule, vise ti "ne lupam" reply - za mene je NECUJNA :smash:

Poslednja izmena:
starac je napisao(la):
9800 pro ne mozes porediti sa 6800 ni po cemu,pa ni po zagrijavanju.
Uzmi nekakav X800 i 6800,i usporedi zagrijavanje,buku,potrosnju...

Jel si ti to probao? Sve kartice 6800 sto sam imao/probao su bile jako bucne, jedino sam 6800gt stisavao sa Asus doktorom ali i to je samo dok se ne igras. Trenutno 6600GT koji je opet software-ski stisan ali kada se igra nesto poprilicno vristi. Ati je sinonim za tisinu pored Nvidia-e, pogotovo X serija. Potrosnju nisam merio nikad licno ali nadji neki grafikon sa merenjima pa ce ti biti malo jasnije ko je naj potrosac. Temerature me ne interesuju(ice-q je sve to bacao van kucista....kulturno🙂)

Prije svega ja ne radim ni za Nvidiju ni za Leadtek,niti ih reklamiram,samo govorim ono sto jeste.Nemam koristi,samo nastojim pomoci.

playerPA je napisao(la):
Mana je sto ne mogu da nadjem gde se iskljucuje taj "TURBE" mod kulera koji para usi...
Ja sam stavljao bios od Asusa GT(400,900),i bilo je isto kao i kod tebe,tj.vent.se vrtio maks.brzinom.
Sada imam originalni bios kojeg sam izmjenio,i u 2D stoji 400/900,1.4V,idle temperatura je 48C,i kartica je opet tiha.

Drzim je na 425/925.

Poslednja izmena:
Milan je napisao(la):
Jel si ti to probao? Sve kartice 6800 sto sam imao/probao su bile jako bucne, jedino sam 6800gt stisavao sa Asus doktorom ali i to je samo dok se ne igras. Trenutno 6600GT koji je opet software-ski stisan ali kada se igra nesto poprilicno vristi. Ati je sinonim za tisinu pored Nvidia-e, pogotovo X serija. Potrosnju nisam merio nikad licno ali nadji neki grafikon sa merenjima pa ce ti biti malo jasnije ko je naj potrosac. Temerature me ne interesuju(ice-q je sve to bacao van kucista....kulturno🙂)

Pazi,ja govorim o Leadtk-u 6800, a probao sam i 6600GT isto Leadtek,i jos je tisi.

Evo ti grafikon:
http://techreport.com/reviews/2005q1/sapphire-x800/index.x?pg=12

To je dobar cooler.Sa nijm se skine 10C.

Nazad
Vrh Dno