Šta je novo?

Leadtek 7900GS fan speed

• Začetnik teme Začetnik teme garson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

garson

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
469
Kartica iz naslova, 2D fan speed 25%, 3D 30%, ocitavanja iz Rive.Problem je shto podizanje fan speed-a ne deluje.Podignem na 100% (i 2D i 3D) i nishta, u Riva monitoringu i dalje 25% u 2D i 30% u 3D, nema povecanja buke (i dalje je veoma tiha).WTF?:trust:
Ima li neko ideju, povecao bih malo fan speed zbog overkloka?:smoke:

Poslednja izmena:
Isti slucaj i kod mene sa galaxy modelom (doduse ima zalman na sebi)!!!

evo ja sam sad probao sa editovanjem biosa za 2d sam stavi 25% sa def. 20%
a za 3d sam stavio 100% sa def. 30%
ali nista se ne desava,
riva kao pokazuje da se fan vrti na 100% tokom neke 3d aplikacija, ali ja zam da se ne vrti na 100% jer znam kako se cuje na 100%

jos nesto, izgleda da se i u 2d vrti na 100%, jer iako po def. BIOS-u treba da se vrti na 20%,
sad sam premerio unimerom napon na konektrou za fan na grafickoj i stalno je 12v
bilo u 2d bilo u 3d, tu nesto opsano smrdi:d

Ali bilo kako bilo Zalman se na 12V vec cuje malo, to niko ne moze da porekne. Ako se ne cuje onda to nije 100% nikako. E sad, koliko je to vec ne moze da se zna. Ako je na oko 30% to bi nekako trebalo da odgovara vrednosti 5V ako se ne varam. Tu je vec necujan.

uz Asus 7900 gs top sam dobio Asus enhanced driver koji uz pomos Samrt doctora smanjuje ili povecava brzinu obrtaja fana.
e sad mozes da probas da skines sa neta taj drajver i smart doctor, pa da probas
ali problem je sto smart doctor radi SAMO na Asus karticama,
pa je mozda resenje da flesujes asusov BIOS koji ti ja mogu dati,
pa bi tako mozda radilo

porgram ima setovanja manuelno, tako da ti odredis na koliko ce se stalno vrteti fan, ne zavisno od temperature/optereceja, ima auto, i ima Smart Cooling, e taj samrt ima cetri vrste rada qlera
slow, medium, fast i faster, za svaki mozes da odredis na koliko stepeni pocinje drugi mod
recimo kod mene je slow do 48, medium do 49, fast do 50 i faster do 51,
ovo radi i kada je smart doctor iskljucen
namerno sam ovako stavio jer se karta vrlo brzo zagreva u igrama, pa nema potrebe da cekam da se qler zavti na 100%, a u igrama ga i onako ne cujem,
slow se vrti na 20% tako da u je qler u 2D ne cujan, Zalman vf700cu je u pitanju.

Poslednja izmena:
Ne treba, menjao sam Leadtek 7900GS za Gainward 7900GS Golden Sample koji se ne cuje.:smoke:

ovo radi i kada je smart doctor iskljucen
lagao sam kao ker,
ne radi kad je smart iskljucen,
riva pokazuje da se tada vrti 25% u pocetku,
da bi se kasnije povecalo do 39%.
kada se ukljuci smart tada je sve ok.

Nazad
Vrh Dno