Šta je novo?

Leadtek 6800

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Kupio sam doticnu karticu i imam mali problem. Naime, ventilator na njoj je malo bucniji nego sto to meni odgovara, a procitao sam negde da pomocu onog Leadtekovog WinFox-a moze da se odredjuje broj obrtaja fana. Ja sam ga instalirao, medjutim on prikazuje temperaturu i nista vise ne mogu da vidim ni da podesim. Cak ni voltaze kartice nisu dostupne, a kamoli stelovanje broja obrtaja. Ni SpeedFan ne vidi taj ventilator, tj. vidi ga ali ne vidi broj obrtaja, a samim tim ja ne mogu da ga utisam. Da li neko zna resenje za ovaj mali problemcic (naravno, ne dolazi u obzir nikakav drugi hladnjak itd...) ? ? ?

:wave:

Zakaci ga na plocu, ako mozes da "dobacis". Onda ces moci iz SpeedFan-a da ga kontrolises.

Aha... u onaj konektor za chip, jel tako?

EDIT: Sad sam pogledao, ova ploca nema taj mali konektor...

Ali koliko ja znam fan obicno ima tri zice, crvena plus, crna minus i ona zuta za ocitavanje broja obrtaja, jel tako? U tom slucaju mi ne vredi nista jer ovaj ima samo dve... :wall:

Poslednja izmena:
Probaj sa RivaTuner-om da kontrolises obrtaje, ja sam tako uvek uspevao, ako kartica ima dodatnu zutu zicu i odgovarajucu kontrolnu elektroniku (a uglavnom sve novije imaju).

Pa covek lepo napisao da nema trecu zicu. 🙂

malo skrecem s teme ali me interesuje za koje pare si uzeo kartu i gdje si je nasao?

Bolje ga nepitaj,smorices se.
235eur-a je platio kartu

Poslednja izmena:
Sve je to OK, ali za resenja tog tipa mora da postoji 3. zica za merenje brzine istog.

Uspeo sam preko Expert Toola, ali i na 50% je glasan. Verovatno zbog onog filtera za prasinu... Moracu jos malo da eksperimentisem...

Ili cu na kraju da skinem ovaj filter i ventilator i lepo da stavim jednu osmicu na karticu i da je prikopcam na plocu...

Nazad
Vrh Dno