Šta je novo?

Leadtek 2000XP Global i konvertovanje

[DF] NEMANJA

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2006
Poena
309
Imam ovu karticu i preko nje direktno snimam u MPEG2 format, ali mi jedan snimak od oko 1min. bude skoro 100MB. Posto planiram da snimam neke serije i filmove zanima me koji program mogu da koristim za konverovanje i u koji format.

ja snimam isto u mpeg2 720 x 576 pa u virtual dub, zatim u xvid ili dvix, a za audio koristim FHG-Radium Codec. rezultati su super.

ja snimam isto u mpeg2 720 x 576 pa u virtual dub, zatim u xvid ili dvix, a za audio koristim FHG-Radium Codec. rezultati su super.

Jel mozes neko malo detaljnije uputstvo da mi das? Stvarno ovo radim prvi put... :wall:

preko gordiana nisam probao, probaj i to

snimis emisiju koja meni koliko se secam u mpeg2 u 720 x 576 zauzme oko 3gb za sat vremena.
skinesh virtual dub i ovaj radium kodek odavde > instaliras oba
ubacis mpeg2 fajl u virtualdub, iseces recimo reklame tako sto obelezis pocetak i kraj sa zadnje donje dve strelice i stisnes delete, onda > ctrl+c (sto je video>compression) izaberes ili xvid ili divx koje moras naravno da imas instalirane i odaberes recimo bitrate 1050kbs
onda> audio>full proccesing mode> pa opet audio > compression > MPEG layer 3 i recimo 128kbs
onda> save as AVI, dash mu ime i cekash da se kompresuje

Poslednja izmena:
Kad pokusam da ubacim film pokaze mi sledece:

vd.jpg

auf, nemam pojma. ne cita ga ili nesto slicno. probaj neki od ovih
http://fcchandler.home.comcast.net/stable/

http://fcchandler.home.comcast.net/stable/VirtualDub-MPEG2.zip

edit:

u stvari ja sam lood, tako sam radio do prekjuce, to mi je josh navika od cd-a.
od sada snimam isto preko winDVR3 ali ga stavim na good (ranije na best u 720*576 pa u dvix) i slika je u rezoluciji sledecoj...

[Real-time Good]
Format: MPEG-2

Audio:
Format: MPEG-1 Layer II
Sampling Rate: 44.1 kHz 16-bit Stereo
Bit Rate: 224 KBits/sec

Video:
Size: 352x288
Frame Rate: 25.00 frames/sec
Bit Rate: 1800 KBits/sec

Total:
Bit Rate: 2099 KBits/sec
File split size : 4063 MBytes.
Total record time : 822 minutes on 12.3GB

tj. sat vremena je oko 900mb i kvalitet je extra, a nema trablz. procesor mi je i dalje jako malo zauzet i josh nisam probao pikanje COD2 ali sve ostalo radi ko ludo na 1600mhz

Poslednja izmena:
evo kako to izgleda (SBB). snimak pa capture sa BS playera

prvi je original TV signal sa winDVR3
drugi je best oko 3gb/h
treci je good 900mb/h

razlike ima, ali kao sto rekoh ovo je fuss free, ako je nesto vizuleno bitno onda svakako 3gb i udri. kvalitet trazi prostor :S:

inace valjda BS palyer a i ostali ne citaju rezoluciju pa ga interpoliraju na ovu neku. ali nema veze to je to.

Prilozi

• 1014123719_0.jpg
    1014123719_0.jpg
    259.2 KB · Pregleda: 69
  • bscap010-best.jpg
    bscap010-best.jpg
    80.4 KB · Pregleda: 55
  • bscap011 - good.jpg
    bscap011 - good.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 60
Isto imam Leadteka i software koji dolazi uz tu karticu je zivo sr*nje !!!!
Pre neki dan sam skinuo novi WINFAST-PVR2 i isto sr*nje samo drugo pakovanje.

Najbolje za snimanje tj grebovanje je prvo u InterVideo WIN DVR3 ( 14mb ).
Fantasticno snima u MPEG2 i posle mozes sa recimo DR.DIVX-om da ga prebacis u .divx tj .avi

Srecno.

Nazad
Vrh Dno