Navedi model plazme koji nema zaštitno staklo?
Navedi model LCD-a kod kojeg je refleksija približno velika kao kod plazme? (da ne bude zabune postoje pazme koje imaju manju refleksiju i one koje mogu da se koriste umesto ogledala)
Plasme sa AR staklima sam sigurno vidjao, ali nisam zapamtio modele. Verujem da nisu od novijih ali zaista ne znam, poenta je da postoje.
Ono sto ja pokusavam da ukazem je da je to do proizvodjaca, moze i plasma da ima mat satklo.
Kao sto LCD moze da ima preterano reflektivno, npr Samsung Crystal serija, mislim da su modeli tipa B554.
Ovo sam zapamtio jer sam ih video pre neki dan u TM-u u DC.
Slazem se da je konacni rezultat da su plasme "refleksnije" i da je to u slucaj u ogromoj vecini plasma televizora.
Samo mi napisi gde se ja sa time ranije nisam slozio ?
Naslov teme "LCD vs Plasma" što bi prema mom tumačenju trebalo da znači da se upoređuju TV-i sa jednim odnosno drugim panelom,a ne tehnologije prikaza.
Baš me briga kakva je tehnologija kada su proizvođači imali "debeo" razlog da tu "tehnologiju" stave iza debelog stakla. Interesuje me krajnji proizvod a plazma TV kao takav je lošiji u određenim uslovima od LCD TV-a.
Smatram da je previse promenljivih i da bi sve koje mogu da se eliminisu, treba eliminisati.
Od proizvodjaca, preko specificnosti na modelu pa do toga kakvo staklo imaju.
Stoga ja preferiram pricu o samom displeju. Ne moramo da se slozimo ni oko toga.
Tvoj stav po pitanju "LCD vs Plazma" totalno neobjektivan. Kad god neko iznese stav zašto je LCD bolji ti tražiš neke dokaze kada ti se ti isti dokazi prezentuju prelaziš na najprostije vređanje tipa "Ne znas ti ocigledno sta je staklo a sta panel".
OK, ajde sada quote-uj gde sam ja negirao da plasma ima mane koje ti ili bilo ko drugi navodi a oko kojih se svi slazu.
Veca potrosnja ? Da
IR/BR ? Da
Veca tezina ?

Da
Gotovo po pravilu reflektivno staklo ? Da
Ajde vidi gde sam to bio u sukobu sa samim sobom.
Ako ne nadjes, bilo bi lepo da povuces ovo da sam neobjektivan
BTW. Sto se tice "prozivke" Gizmora, za deo gde mu kazem da ne razdvaja staklo od displeja zanimljivo je da si ti, makar mi se tako cini, razumeo sta ja tu "razdvajam", da se procitati iz tvog komentara.
Na zalost, nisam video da je Gizmor to skapirao.
Interesujeme o kakvim prodajnim rezultatima tj. reakcijama tržišta govoriš, ako nije problem pojasni.
Gizmor je kao drugu po redu prednost (ne kazem da je prema vaznosti, po redosledu jeste) "veca zastupljenost u gaming populaciji".
Ajde mi ti objasni, on nije mogao/zeleo kakva je to prednost na strani LCDa, bilo tehnologije bilo celih televizora.
Cisto "sporta radi" i to je vec zezanje, sam naveo da onda mora da je plasma u prednosti jer je vise gotive filmofili.
U prvom redu je navedeno da je prednost sto LCD nema IR/BR. Ok, slazem se.
I posledica toga je bolji prijem LCD televizora kod gamera koji em sto ne vole IR/BR, em sto zele velicine u kojima se plasma i ne nudi. Ok, slazem se.
Ali, mislis li da treba sada da pricamo i o tome zbog cega se i sta sta bolje prodaje u kom delu trzista, za koju populaciju, namenu ili velicinu sobe/stola ?
I kako su onda te posledice tj reakcije trziste nove prednosti LCD tehnologije/televizora ?
Meni se cini da se tu duplira prica. Tebi ?
Pozdrav