Šta je novo?

LCD TV Samsung LE40M87BD ili LCD TV Samsung LE40F86BD pomagajte

• Začetnik teme ogica
  • Datum pokretanja
O

ogica

Guest
znam da je f serija novije generacije ima 100hz i kontrast 25000:1,e sad dali se isplati dati 400E vise od M serije.koja ima kontrast 15000:1 i nema 100hz.oba su ful hd.bilo bi zanimljivo cuti nekoga ko je imao licno iskustvo sa ova dva tv-a.

Pa koliko vidim sada je 40f86bd na nekom specijalnom popustu i kosta sto pet soma u tehnomarketu sto je ekstra cena za taj tv.Ja sam ga kupio krajem januara ove godine i platio sto cetrdeset soma pa ti vidi koliko je pala cena za dva meseca.Moj drugar je pre par dana takodje kupio 40f86 i koristi sbb total tv i kaze da je slika odlicna.
Ja mogu da ti kazem svoje utiske.Evo posto trenutno nemam tft surfujem na 40f86 u punoj rezoluciji 1920x1080 i mogu ti reci da je slika fenomenalna sa kompa.Inace dvi-hdmi je veza izmedju kompa i lcd-a.Slika sa dvd-a je dosta dobra.U pitanju je pioneer dv600 i spojeno je hdmi kablom i ukljucen upscaling na 1920x1080.Slika dosta bolja nego preko skarta.
Ono cega sam se najvise plasio to je slika sa kablovske.Ali kada se malo dotera kontrast ostrina i drugi modovi stelovanja slika je solidna,znaci moze da se gleda.
Eto to su moji neki utisci o 40f86.
Za 40m87bd ti ne mogu nista reci jer ga nisam koristio.
Ali citajuci na domacim i stranim forumima 40f86 je kvalitetniji tv,e sad da li vredi dati 400 eura vise tu bas nisam kompetentan.
Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao u odluci.
Srecno sa kupovinom.
Pozdrav.

i "dali" se pise odvojeno...

ne isplati se, jer neces se nagledati HD materijala da bi video toliku razliku...

Pa koliko vidim sada je 40f86bd na nekom specijalnom popustu i kosta sto pet soma u tehnomarketu sto je ekstra cena za taj tv.Ja sam ga kupio krajem januara ove godine i platio sto cetrdeset soma pa ti vidi koliko je pala cena za dva meseca.Moj drugar je pre par dana takodje kupio 40f86 i koristi sbb total tv i kaze da je slika odlicna.
Ja mogu da ti kazem svoje utiske.Evo posto trenutno nemam tft surfujem na 40f86 u punoj rezoluciji 1920x1080 i mogu ti reci da je slika fenomenalna sa kompa.Inace dvi-hdmi je veza izmedju kompa i lcd-a.Slika sa dvd-a je dosta dobra.U pitanju je pioneer dv600 i spojeno je hdmi kablom i ukljucen upscaling na 1920x1080.Slika dosta bolja nego preko skarta.
Ono cega sam se najvise plasio to je slika sa kablovske.Ali kada se malo dotera kontrast ostrina i drugi modovi stelovanja slika je solidna,znaci moze da se gleda.
Eto to su moji neki utisci o 40f86.
Za 40m87bd ti ne mogu nista reci jer ga nisam koristio.
Ali citajuci na domacim i stranim forumima 40f86 je kvalitetniji tv,e sad da li vredi dati 400 eura vise tu bas nisam kompetentan.
Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao u odluci.
Srecno sa kupovinom.
Pozdrav.

hvala ti na informaciji,takodje koristim totaltv,jos jedan odgovor bi mi mnogo pomogao,dali je 100hz bitan pri gledanju totaltv-a,tj,dali bi slika bila drasticno bolja na 100hz ili ne.unapred zahvaljujem na odgovoru

Poslednja izmena:
Ja mogu da ti kazem svoje utiske.Evo posto trenutno nemam tft surfujem na 40f86 u punoj rezoluciji 1920x1080 i mogu ti reci da je slika fenomenalna sa kompa.

Posto planiram da uzmem interesuje me da li ovo kad kazes "surfam" znaci da samo povremeno koristis kao PC monitor ili stalno?

Ja bih uzeo F86 ili M87 (jos se premisljam, a i zavisi od popusta) primarno kao PC monitor + naravno HD sourcevi, ali me ubedjuju kako to nije dobro resenje za komp. Zato i pitam kakva su tvoja iskustva.

Uzmi slobodno, ja FullHD TV koristim vec godinu dana kao jedini PC monitor i ne mogu da se
vratim nazad na klasicni monitor. Prvo zbog velicine, drugo zbog boljeg ekrana (S-PVA).

Hvala na informaciji. Jedni pricaju jedno, drugi drugo, a niko nema FullHD LCD i da ga koristi kao PC monitor, tako da pricaju napamet. Zato mi je i trebao neko ko to ima i koristi, da potvrdi ono sto je, bar po meni, sasvim logicno.

S obzirom da sam po 15 sati dnevno za masinom bitno mi je da bude sto veci monitor, a vec kad menjam ovaj moj professional 21" CRT (konacno, mada mi ga je zao jer i dalje je slika vrh) onda bar da uzmem nesto posteno.

Posto planiram da uzmem interesuje me da li ovo kad kazes "surfam" znaci da samo povremeno koristis kao PC monitor ili stalno?

Ja bih uzeo F86 ili M87 (jos se premisljam, a i zavisi od popusta) primarno kao PC monitor + naravno HD sourcevi, ali me ubedjuju kako to nije dobro resenje za komp. Zato i pitam kakva su tvoja iskustva.
Ja za sad koristim 40f86 posto sam samsung 204b dao sestri i jurim neku 22-ku da kupim.Za igrice cu koristiti 40f86 ali za surf planiram neki samsung mozda 226bw jer zelim u isto vreme da sam na netu a i da gledam tv program pa mi iz tog razloga treba i manji lcd.

A PiP?
Ne znam kako je izveden na tvom modelu, ali kod mene je idealan bas za tu upotrebu sto si naveo.
Pa pretpostavljam da je kao i kod tebe na tvom tv-u izveden.Kad mi je glavna slika sa kompa mogu da pustim manju sliku sa kablovske ali nemam ton na slici sa kablovske.To je iz razloga sto je glavna slika koja ide sa kompa i sa nje ide zvuk.

hvala srkiller, nisam znao za ovu opciju....
kad te vec krenulo, jel znas kako da se resi "problem" sa izborom Source-ova, posto nemam vise Ext.1 i 2 ali uredno mi ih prebacuje kada menjam sa TV na PC???

Upali PiP, idi u MENU/SOUND/SOUND SELECT i umesto MAIN izaberi SUB.
Ko jos koristi TV zvucnike za reprodukcija zvuka sa kompa ;)
Evo resio sam problem.Hvala.Da li moze slika da se uveca kad ti je glavna slika sa kompa?Mislim kad ukljucis pip opciju i kad je sa kompa glavna slika ukljucim tv kanal kao pomocni ali je slika mnogo mala.Ne mogu da ga podelim sto se kaze na pola pola.Ovu mogucnost mi nudi samo kada mi je glavna slika dvd onda mi daje u opcijama velicinu slike i onda mogu da podelim ekran na pola pola.U ostalim slucajevima ne.Pa da li ima neko jos podesavanje?

Ne moze PC sliku da resizuje nikako i jasni su mi razlozi zasto, ali mi nije jasno zasto ne dozvoljava menjanje velicine PiPa preko nje.

@Iznogood
Ne znam na sta tacno mislis jer ja koristim samo PC i TV kao izvore, i sliku ne menjam preko Source dugmeta, vec donjeg dole desno "PC". Jedan klik prebacuje na PC, a sledeci klik na poslednji korisceni source (sto je kod mene uvek TV).
Jesi li na to mislio? :)

Poslednja izmena:
imam 40R83 LCD, i posto sam kacio 2 scart-a, imam i Ext. 1 i Ext 2. iako vise nisu prikljucena, tako da ide: TV, Ext1, Ext2, HDMI1, HDMI2 (na kom je PC).
kada mi nije upaljen Xbox na HDMI1, moram 3 x da pritisnem Source da bi sa TVa dosao na PC.

na daljinskom nemam "PC" dugme...

ja nisam kachio scart-ove, al imam isti problem, lenj sam da 3x pritisnem source da dodjem do pc-a

ma ja sam cak i jurio na www.avforums.com da li ima resenje i po njim postoje "dva":
1) kupis univerzalni daljinac koji programiras za to sto oces
2) prebacujes Source kroz MENU

mada bi najvise voleo da ima dugme za "PC" ili makar HDMI

ja nisam kachio scart-ove, al imam isti problem, lenj sam da 3x pritisnem source da dodjem do pc-a
Isti problem je i kod mene na 40f86.Dok dodjem do opcije za pc moram pet puta da pritisnem dugme source da bih dobio sliku sa kompa.

Brate moj, uzeo sam LCD kao tvoj 40f86, imam i istu graficku karticu kao tvoju, koristio sam komponentne kablove na starom LCD-u, i kada sam uzeo ovaj 40F86, kupim HDMI kabl, i DVI-HDMI adapter...reci mi da li si uspeo da ukljucis rezoluciju 1920x1080 na 60Hz, i da li ti se desilo da pri promeni rezolucije npr. na 1600x1200, video signal sa kompa se izgubi, i na ekranu se ispise "not supported mode" ? Imam instaliran Catalist control centar, npr. ako ukljucim 1920x1080 na 25Hz radi, na 60Hz nece...

Brate moj, uzeo sam LCD kao tvoj 40f86, imam i istu graficku karticu kao tvoju, koristio sam komponentne kablove na starom LCD-u, i kada sam uzeo ovaj 40F86, kupim HDMI kabl, i DVI-HDMI adapter...reci mi da li si uspeo da ukljucis rezoluciju 1920x1080 na 60Hz, i da li ti se desilo da pri promeni rezolucije npr. na 1600x1200, video signal sa kompa se izgubi, i na ekranu se ispise "not supported mode" ? Imam instaliran Catalist control centar, npr. ako ukljucim 1920x1080 na 25Hz radi, na 60Hz nece...
Evo ovako ja koristim dvi-hdmi kabl bandridge i kada sam ga povezao odmah mi je rezolucija bila 1920x1080.Meni je 40f86 glavni monitor posto jos uvek nisam kupio neku 22-ku.Skinuo sam poslednju verziju catalista za x1950pro i sve je samo od sebe proradilo.Ne znam zasto ti imas problema.

HDMI 2 will support the native resolution of the input source IF it falls within the native panel resolution...

I meni je to glavni monitor.....Citao sam nesto po net-u, u koji HDMI ulaz si ti prikljucio PC? ...procitao sam da treba u HDMI2, to jos nisam probao
Pa kod mene je prikljucen na HDMI2 ulaz.I radi odlicno.

Nazad
Vrh Dno