Šta je novo?

LCD (TFT) 17" bolji ili 19" do 350 eur

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Upseo sam da ubedim roditelje da mi kupe tft monitor za rodjendan do 350 kinte pa sad da vidimo sta da pazarim, znam da postoji search opcija ali nista ja u drugim threadovima nisam konkretno izvukao uvek se ljudi prepucavaju nemoj taj nego ovaj. E sad mene zanima da li da "bacim" pare na bolju 17-icu ili na neki 19" normalan do 350 evra. Znaci monitor se najvise koristi za rad u windowsu i za igrice, ponekad za filmove ali najvise igrice. Najradije bih Samsung-a i da ne bude wide screen jer sam imao wide i za igrice mi nije dobar. Konkretno da li i zasto 730bf ili 913n? Ajde konkretni odgovori sta je najbolja kupovina tj mudro ulozen novac. Thnx

Raspravljano je o ovome u bar 10 tema na forumu!

Bolje dobra 17ica nego osrednja 19ica... bar sto se mene tice. Stoje mi jedan do drugog 913N i 730BF, ja bih uvek pre izabrao ovaj drugi.

Odes do najblize prodavnica gde su oba izlozena i dobro ih pogledas.
Ti ih kupujes tvoje je misljenje najvaznije sta ti je bolje tj. gde ti je slika bolja.
Specifikacije mozes da procitas sam, e ako ti tu nesto nije jasno onda pitaj

@danijel
rekao je da nece wide

ih... citao na brzinu |>>
cinjenica ostaje je da je w19-1 bolji monitor od svih koji mogu da se kupe za te pare, a meni je to sto je wide jos dodatna prednost... mozda bi vredelo razmisliti o neko fsc varijanti koja nije wide? ne znam cene...

nije bash tachno u tom cenovnom rangu za par evrica kad je sony u pitanju ...ali evo jedne slike....mozda ti pomogne.Shta bi ste vi kupili?....Razlika je oko 70 ak eu na strani Sony-ja///

Prilozi

• TFT copy.jpg
    TFT copy.jpg
    132.1 KB · Pregleda: 172
cinjenica ostaje je da je w19-1 bolji monitor od svih koji mogu da se kupe za te pare, a meni je to sto je wide jos dodatna prednost..
ne bih se slozio sa tako decidnom izjavom...bez ikakvih zlih namera postujem i ovu sliku kako bi se videlo da je sony ipak u istom cenovnom rangu malko bolji od gore pomenutog...
Pozdrav,nadam se da sam pomogao...

Prilozi

• siemens and sony.jpg
    siemens and sony.jpg
    141.1 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Ovaj monitor je po meni najbolji za kupovinu jer se za taj novac dobija vrunac....oko 330eu.....

Prilozi

• samsung 730bf.jpg
    samsung 730bf.jpg
    97.7 KB · Pregleda: 201
Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Ovaj monitor je po meni najbolji za kupovinu jer se za taj novac dobija vrunac....oko 330eu.....
ma i meni je on primamljiv i to opasno jer je stvarno babaroga, ali opet sa druge strane me mami dijagonala kod 913n i ne toliko losije performanse, ipak lepse je imati dodatnih 5 cm u dijagonali. Imam u firmi lg tft 15" (ne znam koji model ali je neki iz top klase navodno) i samsung 910n i stvarno je mnogo bolji 910n kod ovog lg-a su boje totalno neprirodne, tj nijanse nekih boja su skroz iste.
P.S. kolika je razlika kada se koristi DVI prikljucak u odnosu na analogni? nemojte molim vas komentare tipa "velika je razlika u igrama" i to je to, kazite mi kakva je razlika i zbog cega, ako moze. pozz

ne bih se slozio sa tako decidnom izjavom...bez ikakvih zlih namera postujem i ovu sliku kako bi se videlo da je sony ipak u istom cenovnom rangu malko bolji od gore pomenutog...
Pozdrav,nadam se da sam pomogao...
Ja takodje mogu da potpisem da je fs w19-1 odlican monitor za te pare,boje osvetljenje i ugao su mi recimo bolji nego na 730/930bf ili pak nekom drugom samsungu sa TN matricom,za ovaj sony ne znam jer ga nisam viideo uzivo ali koliko odavde vidim nedostaje mu DVI prikljucak sto je bezveze kad se kupuje monitor za toliko para.
P.S. Neke igrice i izgledaju lepse po meni kad se razvuku na 16:10 nego na 5:4(kad se vec razvlace).

a sta mislite o ViewSonic VA-902? Da li je on bolji izbor od Samung 913N? Da je lepsi jeste a da li je bolji?

EDIT: A SONY SDM-S95ARS?? Extra mi izgleda monitor i nije preterano skup ima da se nadje za 330 evrica?

Poslednja izmena:
Pogledaj ako mozes ViewSonic VA-912. On ima i DVI prikljucak i zvucnike, a i kosta oko 350+-5 evra. Mislim da ti on daje najvise za date pare. Ako mozes da prekoracis budzet za nekih tridesetak evra moja preporuka ti je samsung 940b koji ima i podesavanje po visini i pivot. Ako hoces da ustedis malo para uzmi samsung 913v i bices verovatno zadovoljan. U svakom slucaju neke nijanse u kvalitetu slike i brzini odziva mozda neces primetiti, ali razliku u velicini sigurno hoces tako da po meni u svakom slucaju treba da uzmes neku devetnaesticu kad vec dajes toliku lovu.

tolpa je napisao(la):
Pogledaj ako mozes ViewSonic VA-912. On ima i DVI prikljucak i zvucnike, a i kosta oko 350+-5 evra. Mislim da ti on daje najvise za date pare. Ako mozes da prekoracis budzet za nekih tridesetak evra moja preporuka ti je samsung 940b koji ima i podesavanje po visini i pivot. Ako hoces da ustedis malo para uzmi samsung 913v i bices verovatno zadovoljan. U svakom slucaju neke nijanse u kvalitetu slike i brzini odziva mozda neces primetiti, ali razliku u velicini sigurno hoces tako da po meni u svakom slucaju treba da uzmes neku devetnaesticu kad vec dajes toliku lovu.
mogao bih taj VS VA-912 zbog DVI-a pogledacu cenu pa ce da vidimo, i ne mogu da prekoracim budzet za sad nikako mozda malo kasnije posto necu odmah da kupim bolje da malcice pricekam

Imas Samsungove monitore na par mesta izlozene i upaljene tako da ti se isplati da odes i da pogledas pa da napravis neko poredjenje. Sto se tice Viewsonic-a i on moze da se vidi ali moras malo da ga potrazis. Obrati paznju prilikom kupovine na to da ViewSonic pod zero bad pixel garancijom smatra da nijedan pixel ne sme da bude mrtav tj. potpuno upaljen ili ugasen, ali se to ne odnosi na subpixel-e. Pogledaj malo i neke Philips-ove modele c i s seriju mozda ti se neki dopadne, a mislim da mogu da budu interesantni.

tolpa je napisao(la):
Imas Samsungove monitore na par mesta izlozene i upaljene tako da ti se isplati da odes i da pogledas pa da napravis neko poredjenje. Sto se tice Viewsonic-a i on moze da se vidi ali moras malo da ga potrazis. Obrati paznju prilikom kupovine na to da ViewSonic pod zero bad pixel garancijom smatra da nijedan pixel ne sme da bude mrtav tj. potpuno upaljen ili ugasen, ali se to ne odnosi na subpixel-e. Pogledaj malo i neke Philips-ove modele c i s seriju mozda ti se neki dopadne, a mislim da mogu da budu interesantni.
znam gledao sam na nekoliko mesta ali i dalje se razmisljam izmedju viewsonic-a i onog sony-ja i samsunga 913n, kad bih mogao ja bih sva tri hehehe. Sony mi se extra svidja ok mu je cena a i ViewSonic mi se extra svidja i to oba modela 902 i 912 malo vise 902 jer nema zvucnike

znachi da ipak ne idesh na games i video...jer sviti monitori imaju "duhove" u manjoj ili vecoj meri......ja sam ti naveo koji od njih nema ...onaj sa odzivom od 4ms

znachi da ipak ne idesh na games i video...jer sviti monitori imaju "duhove" u manjoj ili vecoj meri......ja sam ti naveo koji od njih nema ...onaj sa odzivom od 4ms
ja nisam primecivao duhove na laptopu dok sam igrao igrice a ne verujem da je on imao ekran ispod 12ms a ipak hocu vecu dijagonalu, shvatam da je onaj 730bf super monitor ali opet znaci veca dijagonala. Za sada najvise tipujem na SONY-ja

ja nisam primecivao duhove na laptopu dok sam igrao igrice a ne verujem da je on imao ekran ispod 12ms a ipak hocu vecu dijagonalu, shvatam da je onaj 730bf super monitor ali opet znaci veca dijagonala. Za sada najvise tipujem na SONY-ja
to je zato sto si imao slabija setovanja igre.verovatno zbog ram memorije i graficke...da si cepio jaca setovanja na igri-imao bi ih sigurno,,,,npr. quake 4 ,doom 3 i sl.pokazuju "duhove"////////

to je zato sto si imao slabija setovanja igre.verovatno zbog ram memorije i graficke...da si cepio jaca setovanja na igri-imao bi ih sigurno,,,,npr. quake 4 ,doom 3 i sl.pokazuju "duhove"////////
1gig rama i gf 6200 256mb na laptopu, sta god da sam igrao igrao sam u 1024x768 bez duhova, ceo Call of Duty 2 sam igrao na 1024 sa full detaljima bez seckanja i nisam primecivao duhove, NFS Most Wanted koji je extra zahtevan i jos pritom igrica brze prirode gde je sve zivo konstantno u pokretu pa ne vidoh duhove. Izgleda da cu definitivno da kupim ovaj sony ali i dalje sam otvoren za predloge

Igrao sam se na 25ms, 12ms, a trenutno na 8ms i neku drasticnu razliku sto se tice duhova nisam video, a i inace sam ih najvise primecivao prilikom skrolovanja teksta sto nije bilo od nekog znacaja. Razlika u kontrastu, osvetljenosti i bojama je sa druge strane izmedju starijih i novijih monitora drasticna. Za koji god monitor da se odlucis neces mnogo pogresiti jer su u pitanju nijanse tako da ti preporucujem da uzmes onaj koji se tebi najvise dopada, ali obavezno ga probaj u smislu da vidis kakva je slika jer ces ti posle da je gledas, a ne neko drugi. Po meni ti je Sony lepsi od Samsunga, ali zato VA-912 ima DVI koji je zgodan i daje malo bolju sliku, a pritom sve novije kartice dolaze sa po dva DVI konektora tako da mozes posle da dodjes u situaciju da moras da koristis adapter.

Boki Roki je napisao(la):
monitore imas da pogledas u samsung shopu preko puta pravnog, kod obilicevog venca (blizu jazz cafea), tehno market evropa...
Vi nastavite, pomozite coveku..
znam gde ima gledao sam, ali i dalje nedoumica Sony SDM-S95ARS ili Samsung 913N ili SonicView VA-912 zbog DVI-a? E ajde sad mi pomognite, sto se tice lepote monitora ide sony, pa samsung pa sonic e ali nije samo to bitno. Help

frrka je napisao(la):
Ako ces po lepoti meni je najlepsi philips 190c6fs mislim da je to oznaka
Mada to ne treba da bude odlucujuci faktor :)
nisam rekao da je to presudan faktor, bitno je da je monitor "overall" dobar tj da moze da se koristi za svaku priliku ali i da ima dobre performanse i karakteristike, znaci sta od ova tri navedena je najbolje?

I ja takodje imam slicnu dilemu: Samsung (913N, 940B), ViewSonic (VA1912wb - wide, VP171-2 8ms) ili Fujitsu-Siemens W19-1 (wide). Tipujem na ViewSonic. Gde bih mogao da pogledam ove monitore?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno